ترور رزم آرا
توسط خليل طهماسبي
خليل طهماسبي كه در اسفند سال 1329 (هفتم مارس 1951) رزم آرا نخست وزير وقت را در مسجد سلطاني (مسجد شاه واقع در منطقه بازار تهران) ترور كرده بود پس از تصويب قانون معاف شدنش از مجازات، 27 آبان سال 1331 (18 نوامبر 1952) در مصاحبه با مطبوعات گفت: خيانت رزم آرا به وطن، بر ما (جمعيت فدائيان اسلام) محرز شده بود و من برانداختن او را برعهده گرفتم. پيش از انجام ترور، خانواده ام را از محل سكونتشان نقل مكان دادم زيرا اطمينان داشتم كه پس از رويداد، آنان را زجر و شكنجه مي دادند. شب قبل از آن به خانه نرفتم و روز حادثه به مسجد رفتم كه قرار بود رزم آرا براي شركت در مراسم ترحيم آيت الله فيض به آنجا بيايد. هنگام ورود رزم آرا به مسجد، ماموران انتظامي مردم را از مسير او دور ساختند. يك مامور پليس مرا براي دور شدن هل داد و دست بر سينه ام گذاشت. دستش به سلاح كمري من كه در جيب بغل بود خورد ولي متوجه آن نشد. من همچنان در صف اول بودم كه رزم آرا به سه قدمي ام رسيد و رد شد كه به سويش دويدم و سه گلوله به او زدم. گلوله چهارم در لوله تپانچه گير كرد ماموران بر سرم ريختند و مرا كه قصد مقاومت نداشتم زير مشت و لگد قرار دادند كه از حال رفتم و تا دو روز چيزي نفهميدم. پس از بهوش آمدن، نگراني من از اين بود كه رزم آرا زنده مانده باشد و ديكتاتور شود كه روز بعد با اخباري كه به گوشم رسيد اين نگراني ام رفع شد. من خودم را آماده مردن كرده بودم و باكي از اعدام شدن نداشتم و حتي جملاتي را كه مي خواستم زير چوبه دار بگويم در ذهن آماده كرده بودم. در زندان بودم كه ملت پيروز شد و نمايندگان آن (مجلس) مرا از مجازات معاف و آزاد كردند.
آزادي گروگان هاي زن و سياه پوست آمريكايي به فرمان امام خميني(ره)
دو هفته پس از تسخير لانه جاسوسي آمريكا در تهران توسط دانشجويان پيرو خط امام، به امر امام خميني، گروگانهاي زن و سياهپوست آمريكايي، در ۲۷ آبان ۱۳۵۸ آزاد شدند. حضرت امام خميني(ره) با اين اعتقاد كه زنان و سياهپوستان آمريكايي، در اصل در رديف مستضعفان جامعه آمريكايي هستند و ناخواسته به چنين مأموريتهايي اعزام ميشوند، دستور آزادي آنان را صادر فرمودند. حضرت امام در پيام خود مورخ ۲۶ آبان ۱۳۵۸، از دانشجويان خواستند اين افراد كه جاسوسي آنان ثبت نشده باشد به وزارت امور خارجه تحويل دهند و فوراً از ايران خارج نمايند.
خاطرات هاشمی رفسنجانی
27 آبان سال 1377: اخوى محمد، [معاون اجرایی رییسجمهور] آمد. در مورد مراسم سالگرد وفات حاجيه والده [ماه بیبی صفریان]، در قم صحبت شد و از كسرى بودجه سال 1377 و پيشنهادهاى گرانكردن بنزين و رشد ماليات گفت. عصر آقاى [بیژن نامدار] زنگنه آمد. براى مواضع ما در جلسه آينده اوپك، مشورتكرد و گفت، فشار زيادى هستكه توليد را كمكنيم. ايران را متهم مىكنند كه مصوبات اوپك را با توليد اضافى، نقص مىكند و نيز در نحوه گرانكردن بنزين و سيستمكوپنى كه مورد پيشنهادي را دولت و رهبرى هم موافقت كردهاند، مشورت كرد.