نظر شما درباره رویکرد هیات عالی نظارت نسبت به مصوبات مجلس چیست؟چرا نمایندگان به این رویکرد گلایه دارند؟
بحث گلایه نیست بحث این است که یک سری از مواد و مصوبات، نیازمندی های جامعه و کشور است.نمایندگان مجلس معتقدند باید با شرایط بهتری به مردم خدمات دهی صورت گیرد.
یک نمونه بحث قیر است.موضوع قیر شامل چند دستگاه دولتی و غیر دولتی می شود که شامل وزارت راه و شهرسازی،وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس،بنیاد مسکن(که همه روستاهای کشور دست آن است،وزارت کشور و شهرداری ها است.تمام این دستگاه ها از قیر استفاده می کنند.
همین یک موضوع میزان زیادی خدمات دهی و در مرحله بعد رضایتمندی برای مردم ایجاد می کند.
درسال های 1400 و 1401 در مسئله قیر به اندازه 10 سال گذشته به روستاها سرویس دهی شده است.که رقم خوبی است.بنده در حوزه انتخابی خودم 200 روستا دارم که به هرجا سر میزنم از ما مطالبه می کنند که کوچه و خیابان ما را آسفالت کنید.
دهیاری ها بیشتر اوقات زیر سازی را خودشان انجام میدهد.بنابراین بنده از مجموعه هیات عالی نظارت خواهش میکنم که کمک کند تا بتوانیم رضایتمندی خوبی در بین مردم ایجاد کنیم.
به لحاظ قانونی خصوصا قانون اساسی هیات نظارت در قوانین جزئی می تواند ورود کند؟
هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصوبات مجلس را بر مبنای سیاست های کلان نظام که توسط رهبری ابلاغ شده مطابقت می دهد.اما این هیات می تواند کمک کند و شرایط را به گونه ای جلو ببرد که خدمات دهی به مردم افزایش یابد.
سیاست های کلان نظام هم با خدمات دهی به مردم مخالفت ندارد.مجلس یک مسیری برای مردم باز کرده که همه دستگاه های نظام و همه قوا باید کمک کنند تا این مسیر جلو رود و منجر به رضایت مردم شود.
به نظر شما هیات عالی نظارت با مجلس موازی کاری نمی کند؟
هیات عالی طبق قانون تکلیف دارد که مصوبات مجلس را با سیاست های کلان تطابق دهد.البته مجلس به خصوص کمیسیون های مرتبط با هر مصوبه ای باید با هیات عالی مجمع تشخیص رایزنی کنند و موارد قانونی را با انها درمیان بگذارند.قوانین نباید به گونه ای پیاده سازی شوند که به سیستم خدمات دهی دولت آسیب وارد کند.
بنده امروز در صحن مجلس با آقای دلخوش صحبت کردم.او بحث قضایی و عمرانی را پیگیری می کنند که مشکلات و موانع نیاز مردم برداشته شود.
وجود برخی از شوراهای عالی مانند شورای عالی سران قوا یا شورای عالی انقلاب فرهنگی موازی کاری با امر قانون گذاری مجلس نیست؟
بالاخره بعضی مواقع شورای سران قوا نیاز است که یک تصمیم را زودهنگام بگیرند.تصمیم زود هنگام را مجلس نمی تواند بگیرد.اگر نیاز به یک تصمیم فوری باشد نمی توان لایحه کرد به مجلس فرستاد و بعد تصویب کرد این روند طولانی و زمان بر است.سران قوا معمولا تصمیماتی می گیرند که نیاز فوری کشور است.تشکیل شورای عالی سران قوا هم از طرف حضرت آقا ابلاغ شده و جایگاه خاص خودش را دارد و در شرایط خاص باید تصمیم گیری کند.شورای عالی سران قوا فقط در شرایط خاص تصمیم گیری می کنند.سران قوا وقتی تصمیم میگیرند تقریبا از طرف همه قوه این تصمیم اتخاذ شده است.
برخی از نمایندگان از این روند گلایه دارند که مصوبات مجلس به حاشیه رفته است؟
نه اینطور نیست.گلایه دارند اما برای کشور نیاز است که تصمیمات خاص و سریع بگیرند.حضرت اقا که در رابطه با این مسائل ساده تصمیم نمیگیرند.ایشان ابلاغ کرده که سران قوا وجود داشته باشند و بتواند نقش آفرینی کند.
با توجه به اینکه آقای قالیباف هم دیروز انتقاد کردند آیا مجلس اقداماتی در دست اجرا دارد که اختلافات بین مجلس و هیات نظارت حل شود؟
مجلس حتما اقداماتی در دست اجرا دارد.بنده مطمعن هستم مجلس این تصمیم را دارد که اختلافات را حل و فصل کند.دیروز در مجلس بحث قیر صحبت شد.بنده با آقای دلخوش صحبت کردم قرار شد جلسه ای را با هیات عالی نظارت مجمع تشخیص داشته باشند که بتوانند اختلافات را حل کنند و مسیر خدمات دهی به مردم هموار شود.تلاش می کنیم اقدامات عمرانی در سال 1402 را در سطح کشور انجام دهیم.اگر تصمیم گیری درباره قیر سرعت نگیرد بسیاری از پروژه های عمرانی در حوزه راه و شهرسازی معطل می ماند.انشالله با همفکری و همدلی حل خواهد شد.
به نظر شما همان اندازه که مجلس میل به هم افزایی و همدلی دارد سایر شوراهای عالی و هیات نظارت هم این جدیت را دارند که با مجلس همکاری کنند؟
حضرت اقا در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان یکی از نکات حائز اهمیت ایشان وحدت و همدلی بود.یک شاخه از وحدت هم افزایی است.باید همفکری و وحدت داشت.باید برای رضایتمندی مردم، همه نهادها و قوا تلاش کنند.حضرت اقا الحق النصاف در دیدار با مردم خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان مطالب بسیار گرانبهایی را مطرح کردند و دنیا هم باید متوجه آن باشد.این مسیر ادامه دارد.خدمت صادقانه و شبانه روزی حائز اهمیت است و ما باید این مسیر را طی کنیم.تصمیم های خوب، به موقع و درست بگیریم.