ابلاغ قانون اجازه افزایش سهمیه ایران در صندوق بینالمللی پول
رئیس مجلس شورای اسلامی قانون اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بینالمللی پول را برای اجرا ابلاغ کرد. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور مطابق اصل ۱۲۳ قانون اساسی، «قانون اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بینالمللی پول» مصوب نهم آبان ماه۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را برای اجرا ابلاغ کرد. قانون اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین المللی پول مشتمل بر یک ماده واحده است که بر اساس آن حق برداشت مخصوص (SDR) سهم فعلی ایران به میزان ۵،۳۵۰،۷۰۰،۰۰۰ واحد افزایش مییابد.
عطریانفر:
لاریجانی وارد مذاکره با آمریکا خواهد شد
محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا گفت: مهم نیست مسئولیت مذاکرات به دست وزارت خارجه باشد یا شورایعالی امنیت ملی، مهم این است که مذاکره کنندگان واجد صلاحیت کافی باشند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «من جز کسانی هستم که اصل مذاکره را به رسمیت می شناسم. اصل تامین منافع ملت موضوعیت و مذاکره ابزار وجه طریقی تحقق موضوع است.»
وی با اشاره به اظهارات اخیر علی لاریجانی درباره مذاکرات میان تهران و واشنگتن بیان کرد: «آقای لاریجانی از چهره های سیاست ورز برجسته و هوشمند است و می تواند با مواضع واقع بینانه در مذاکرات خوب بدرخشد. ایشان مقطعی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور بودند و علی القاعده اگر رهبری و رئیس جمهوری، وی را در این سمت منصوب کرده و اقدامی در این باره صورت بگیرد، حضور ایشان در گفت و گوها موثر واقع می شود و می تواند روند مذاکرات را مناسب تر پیش ببرد. عطریانفر گفت: مذاکره پایه حل اختلاف و رفع سوء تفاهم و بنای عقلایی و جهانی زندگی مشترک شهروندی در همه تاریخ بشری بوده است. مذاکره وجه طریقت دارد، به این معنا که اگر مذاکره بتواند ما را در فرایند تامین منافع ملی کمک بکند، حتما باید از ابزار گفتگو استفاده کنیم. طبیعتا اگر این مبنا را به رسمیت بشناسیم، مذاکره ابزاری برای تامین منافع کشور، ملت و مردم است. اگر به منافع حداکثری خود دست پیدا کردیم باید به مذاکره کنندگان و کارگزاران دیپلماسی دست مریزاد گفت و اگر به منافع حداقلی دست پیدا کردیم که مشروع و مورد توافق مسئولان نظام و در جهت تامین منافع مردم و مقبول خواهد بود. اگر در فرآیند مذاکره منافع مردم حاصل نشد، باید میز مذاکره را ترک کرد.
عراقچی: آمریکا شریک جنایت اسرائیل است
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که «آمریکا و دیگر کشورهایی که به حمایت تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی میپردازند شریک و همدست آن تلقی میشوند و باید پاسخگو باشند». عراقچی در بخشی از سخنان خود با اشاره به فاجعه انسانی ناشی از نسلکشی و کشتار مردم فلسطین، از بیعملی نهادهای بینالمللی در طی ۱۴ ماه جنایات مستمر رژیم صهیونیستی به شدت انتقاد کرد و گفت: جنایت و وحشیگری رژیم صهیونیستی، جامعه جهانی را در برابر آزمونی جدی قرار داده است و نهادهای بینالمللی مانند شورای امنیت سازمان ملل، دیوان بینالمللی دادگستری و دیوان بینالمللی کیفری در برابر نقض جدی حقوق بینالملل و حقوق بشر، از عمل به مسئولیتهای بنیادین خود بازماندهاند.