آلبرت بغزیان با اشاره به نتایج انتخبات آمریکا و تاثیری که اخبار مرتبط بر بازار دارد گفت: انتخابات آمریکا و بازه زمانی که ایالات متحده درگیر مسائل داخلی بود و تمایلی به تشنج آفرینی نداشت، به پااین رسیده است. بخشی از التهابی که در بازار وجود دارد به حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید ارتباط پیدا میکند. تصمیمات رییس جمهور جدید آمریکا، بر افزایش یا کاهش نرخ ارز تأثیر خواهد داشت.
وی افزود: بازار طلا از نظر ایرانیان بازار مطمئنی است و تا اینجا هیچ بازاری نتوانسته کارکرد مشابهی نشان بدهد و نظر مردم را به خود جلب کند. در التهاب بازار، افزایش قیمت جهانی طلا هم نقش داشت.
بغزیان با اشاره به تأثیر اخبار و وقایع سیاسی بر بازارهای اقتصادی گفت: تنشهای منطقهای با تأثیر منفی بر بازار انرژی به بازار طلا سیگنال میدهد. روزهای گذشته بازار مرتب سیگنال دریافت کرده است. به جز ماجرای قطعنامه شورای حکام و احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه، معرفی تیم ترامپ و صحبتهای پوتین درمورد تغییر دکترین هستهای هم به سهم خود بازار را ملتهب کردند. وی تشریح کرد: تأثیر قطعنامه شورای حکام موقتی است چون هنوز فرصت برای تأمین نظر آژانس وجود دارد و در مذاکره به روی ایران باز است، اما در مقابل اخباری که در رابطه با افزایش ظرفیت غنی سازی از داخل شنیده شد به بازار سیگنال منفی ارسال کرد.
این اقتصاددان در ادامه افزود: تأثیر اخباری که در مورد مذاکره و توافق ایران و آمریکا از منابع راست و چپ منتشر میشود هم وضعیت مشابهی ایجاد کرده است. یک گروه اعلام میکنند نباید مذارکه کرد و گروه دیگری از لزئوم مذاکره حرف میزنند و هر خبری سیگنالی به بازار میفرستد و التهاب ایجاد میکند. بغزیان تاکید کرد: در حال حاضر نمیتوان با اطمینان درباره وضعیت بازار پیش بینی داشت چون ما اخیراً تجربه تأثیر اخبار سیاسی بر بازار طلا و ارز و ورود دلار آزاد به کانال 70 هزار تومان را داشتیم. تا زمانی که تنش سیاسی ایران با غرب برطرف نشود و درگیری نظامی منطقه به سمت آتش بس و صلح نرود، التهاب در بازار ادامه دارد و زمینه مواجه با نرخهای عجیب و افزایشهای یک شبه وجود دارد. وی با اشاره به آمارهای منتشر شده گفت: آمارهایی که با روش علمی ارائه میشوند نیز در خصوص کاهش تورم و افزایش جذب سرمایه خارجی خبر خوشی به ما نمیدهد. مشاهدات هم نشان میدهد وضع معیشت مردم خوب نیست. در چنین شرایطی به دلیل ناامنی ایجاد شده بازار تحت تأثیر رفتار فعالین همچنان ملتهب خواهد بود. این استاد اقتصاد اظهار کرد: افزایش نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی و بالا رفتن تورم همواره با شوکها ایجاد شده است. تحریم، تنشهای سیاسی و احتمال وقوع جنگ میتواند در آینده نزدیک بر نرخ ارز تأثیر بگذارد. به طور طبیعی برخی از اتفاقات از جمله جنگ غزه غیر قابل پیش بینی است ولی تصمیماتی که اخبار مثبت تولید میکند از جمله حرکت به سمت مذاکره در اختیار ما است. حاکمیت میتواند با اقدامات مؤثر در حوزه سیاست خارجی و همچنین اصلاحات اقتصادی از تأثیر منفی برخی اتفاقات از جمله جنگ منطقه بکاهد.
آلبرت بغزیان در پایان سخنان خود گفت: در حوزه نظارت و مدیریت ضعفهایی وجود دارد. مدیریت بازار ارز بر عهده بانک مرکزی است تا زمانی که مدیریت در بازار وجود نداشته باشد نرخ دلار کماکان نوسان خواهد داشت.