وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در نشست صبحانه کاری اتاق ایران، گفت: زیرساختهای حوزه گردشگری برای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مناسبت نیست و نیازمند استفاده از ظرفیت خدمات دهی بخش خصوصی در این حوزه هستیم. انسان توسعهیافته، جامعه توسعهیافته ایجاد میکند. برای رسیدن به سکوی توسعه نیازمند انسان توسعهیافته هستیم وگرنه جامعه توسعه نمییابد. ایران با داشتن ظرفیت بیش از یکمیلیون اثر جایگاه بالایی دارد. با ثبت 40 هزار اثر جهانی جز 10 کشور اول جهانی هستیم. 50 اثر آماده ثبت داریم. میراث هم هویت است و هم عامل غرور و نشاط ملی. میراث یک امانت است که باید آنها را صیانت، مرمت و ثبت کنیم. هیچکس حق ندارد در فرایند سازهای دخالت کند. با گردشگری میتوان اشتغال بالایی ایجاد کرد. مجموعه وسیعی از مشاغل را با خود درگیر میکند. حیات اجتماعی را رونق میدهد. جامعه را زنده میکند. جامعه دچار زیست جدیدی خواهد شد. طبق برنامه هفتم باید 15 میلیون گردشگر وارد ایران کنیم اما با کدام زیرساخت، باید این پروژهها به نتیجه برسد. 1430 هتل در کشور ثبت شده که شرایط گردشگر ندارند. ما برای توسعه صنعت گردشگری، به ظرفیتهای هواپیمایی بیشتر و فعالیت شرکتهای هواپیمایی خارجی در ایران نیاز داریم؛ چراکه با ۱۳۰ فروند هواپیما با میانگین سنی بالا، پاسخگویی به گردشگر امکانپذیر نیست.
صالحی امیری، افزود: امروز در حوزه گردشگری سلامت یکمیلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر داریم که بر اساس برنامه هفتم باید به ۲ میلیون نفر برسد. این مهم نیز زیرساختهای خاص خود را میطلبد.
او اظهار کرد: مسئله اصلی برای جذب گردشگر، زیرساختی است و موضوع بعدی ایران هراسی است که به دلیل تبلیغات سو، توسط دشمنان، اتفاق میافتد. البته در چارچوب نظرسنجیهای صورت گرفته ۸۵ درصد گردشگران خارجی بعد از بازدید از ایران معتقد بودند که ایران کشوری امن، جذاب و زیباست.
وزیر میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، تنظیم نظام مالی در کشور به همت بانکها و بانک مرکزی را ضروری خواند و گفت: گردشگران خارجی به توریست کارت نیاز دارند تا بتوانند منابع خود را بعد از تبدیل به ریال به سهولت خرج کنند. تا انتهای برنامه هفتم توسعه باید به هدف جذب ۱۵ میلیون گردشگر و فعالیت ۱۹۰۰ هتل در کشور دست پیدا کنیم.