مطالعات نشان داده است که مصرف یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات با شاخص گلیسمی بالا (GI) قبل از خواب ممکن است سطح تریپتوفان را بالا ببرد که باعث افزایش ملاتونین و سروتونین میشود؛ این هورمونها به شروع فرایند خواب کمک میکنند.
هسته سیب
به گزارش همشهری آنلاین، ترکیبات خاصی در سیب یافت میشوند که ممکن است بر کیفیت خواب اثر بگذارند. از جملهی این ترکیبات میتوان به ملاتونین، پتاسیم و کربوهیدراتها اشاره کرد.
سیب یک منبع عالی فیبر است و همین باعث میشود که این میوه GI پایینی داشته باشد، به این معنی که سطح قند خون را به میزان ناچیزی افزایش میدهد. علاوه بر فیبر، مواد مغذی دیگری در سیب وجود دارند که بدن برای داشتن خوابی آرام به آنها نیاز دارد.
ملاتونین
از مهمترین عواملی که روی خواب تأثیر دارد، ملاتونین است. ملاتونین را میتوان از طریق منابع غذایی و مکملها نیز دریافت کرد. دوز معمول توصیهشده ملاتونین ۱ تا ۵ میلی گرم است. خوردن ۱۰۰ گرم یک سیب حدود ۰.۰۱۰۶ میلی گرم ملاتونین را به بدن میرساند. بنابراین نگران نباشید؛ مقدار ملاتونین موجود در سیب آنقدر زیاد نیست که شما را خیلی خواب آلود کند.
ویتامین سی
تحقیقات نشان میدهد که التهاب و استرس اکسیداتیو ممکن است به کیفیت استاندارد خواب آسیب برساند. بنابراین، خوردن منظم سیب به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی ویتامین سی میتواند کیفیت خواب را تقویت کند.
پتاسیم
سیب حاوی مقادیر کمی از ماده معدنی پتاسیم است. یک مطالعه تاریخی در سال ۱۹۹۱ اثرات مکمل پتاسیم را بر کیفیت خواب در مردان سالم ۱۸ تا ۳۳ ساله که رژیم غذایی کمپتاسیم داشتند مورد بررسی قرار داد. نتایج نشان داد که دریافت روزانه ۹۶ میلیاکیوالان پتاسیم به مدت یک هفته باعث بهبود خواب میشود.
رصد حیوانات برای پیشبینی زلزله و آتشفشان
یک گروه بینالمللی از دانشمندان سیستم موسوم به ایکاروس(ICARUS) را توسعه دادهاند که برای نظارت بر حیوانات از فضا به منظور کاهش بلایای طبیعی قریب الوقوع مانند زلزله مورد استفاده قرار خواهد گرفت. یک گروه بینالمللی از دانشمندان سیستم جدیدی را برای پیشبینی بلایای طبیعی ایجاد کردهاند که شامل برچسبگذاری بر حیات وحش و نظارت بر حرکات آنها از فضاست. به گزارش ایسنا از آیای، این سیستم موسوم به ایکاروس(ICARUS) یا «همکاری بینالمللی برای تحقیقات حیوانات با استفاده از فضا» که چندین سال است در حال ساخت است، به شکل بلندپروازانهای میخواهد از جدیدترین فناوری برچسبگذاری، یعنی دستگاههای کوچکتر و سبکتر برای جمعآوری دادههای مرتبط از حیوانات استفاده کند.
برچسبگذاری حیوانات برای نجات جان انسانها
در سال 2018 بود که سامانه ICARUS به فضا رفت، اما به دلیل مسائل فنی و جنگ اوکراین، این پروژه متوقف شد، چرا که تیم توسعه دهنده با دانشمندان روسی همکاری میکردند که یک تلسکوپ رادیویی در ایستگاه فضایی بینالمللی را در اختیار داشتند و این تیم قصد داشت از آن برای ردیابی حیوانات روی زمین استفاده کند. با این حال آنها توانستند حرکات خفاشها، پرندگان و بز کوهی را از آلاسکا تا پاپوآ گینه نو ثبت کنند. پس از تغییر ناگهانی در برنامهها، پیشرفتها در فناوریهای برچسبگذاری، هوش مصنوعی و سیستمهای ماهوارهای، این تیم را قادر ساخت تا تاسوارههای آزمایشی کوچکی موسوم به ICARUS CubeSats را توسعه دهند که حتی امیدوارند از آن برای ایجاد اینترنت حیوانات استفاده کنند. این سامانه رفتار حیوانات را نظارت و تجزیه و تحلیل میکند تا به ما در درک سیاره و پیشبینی آینده محیط زیست کمک کند. هدف از ارائه این سیستم ایجاد «اینترنت حیوانات» است. اینترنت حیوانات، یک شبکه جهانی از حیات وحش مجهز به حسگر است که اطلاعات بیسابقهای را درباره چندین پدیده طبیعی پنهان سیاره ما ارائه میکند. اینترنت حیوانات با هدف حل کردن معماهایی مانند نحوه سفر نهنگهای گوژپشت در اقیانوسهای وسیع، چالشهای پیش روی بچهلاکپشتهای دریایی در آبهای خطرناک و رفتارهای گیجکننده پلنگهای برفی ساکن در کوههای دورافتاده هیمالیا ارائه میشود.