متوفی ۳۰ کشیک ۲۴ ساعته پشت سر هم داشته است!
معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی به درگذشت دکتر درخش در اثر اقدام به خودکشی در پی تحمل فشارهای سنگین کاری و آزارهای محیطی در بیمارستان واکنش نشان داد و جلوگیری از تبدیل رزیدنتی به شغل توسط کمیسیون تلفیق مجلس در بودجه ۱۴۰۴ را ظلم بزرگی در حق دستیاران دانست.
بابک شکارچی، معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با ایلنا در واکنش به خودکشی دکتر فرشاد درخش؛ رزیدنت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پی تحمل فشارهای سنگین کاری و آزارهای محیطی در بیمارستان گفت: رزیدنتهای ما شرایط سختی دارند، اما اینکه رزیدنتها ۳۰ کشیک ۲۴ ساعته پشت سر هم داشته باشند، طبق آئیننامه دستیاری غیرقانونی است و چنین چیزی نداریم، البته شاید منظور این بوده که ایشان کشیکهای ۳۰ ساعته دادهاند که خب، اصلاً روتین کشیک این است.
حذف مزایای شغلی دستیاران پزشکی
وی با اشاره به حذف موضوع مزایای شغلی دستیاران پزشکی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: این تصمیم اجحاف در حق، دستیاران است، ما الان نزدیک به ۱۰۰ هزار پزشک عمومی فعال داریم که از این صد هزار، ۶۰ هزار نفرشان قابلیت ورود به دوره دستیاری رادارند و این در حالی است که در رشتههای اطفال و بیهوشی و طب اورژانس اصلاً ظرفیتمان پر نمیشود و این قانون میتوانست کمک کند که علاقهمندی بیشتر شود و در این رشتهها هم دستیار داشته باشیم و همکاران همفکر میکردند که دیگر قرار نیست در این چهار سال مورد سوءاستفاده قرار بگیرند و ظلمی به آنها بشود، اما متأسفانه این موضوع رد شد و باید تلاش کنیم که در بودجه ۱۴۰۴ بماند و به قانون دائمی تبدیل شود تا بتوانیم همکارانی که به فعالیت میپردازند را حفظ کنیم. ما در مورد اینکه بعضی وقتها، دستیاران باهم رفتار خوبی ندارند و کشیک اضافه میگذارند، گزارش داشتیم، اما در این حد نبوده است. بهعنوانمثال، یک مورد گزارش شد در مرکزی برخوردهای درستی صورت نمیگیرد، ماجرا را پیگیری کردیم و کشیک اضافه در برچیده شد و آن رفتارها نیز درست شد، ولی بهصورت کلی شرایط رزیدنتی شرایط سختی است.
خروجی کارگروه پیشگیری از خودکشی رزیدنتها چه بود؟
شکارچی همچنین در پاسخ به این پرسشی درباره خروجی کارگروه پیشگیری از خودکشی رزیدنتها که سال گذشته در سازمان نظام پزشکی تشکیل شد، گفت: خوشبختانه در این کارگروه همه بخشها مشارکت کردند. حتی از قوه قضائیه، دادستانی کشور، سازمان پزشکی قانونی، وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی در این کارگروه عضویت داشتند و آمدند و درنهایت ماحصل همه اینها یک برنامه عملیاتی برای پیشگیری از اقدام به خودکشی دستیاران بود. این برنامه عملیاتی تقدیم وزارت بهداشت شده و ما منتظر هستیم که این وزارتخانه اجرای این برنامه را آغاز کند. ما نمیگوییم برنامه کامل است، اما فکر میکنم کاملترین برنامهای است که تا الآن در خصوص رسیدگی به وضعیت دستیاران در چند قسمت مختلف ارائهشده است.