کد خبر : 83131 تاریخ : ۱۳۹۹/۹/۱۲ - 00:38
در روز جهانی مبارزه با ایدز اعلام شد بیش از 60 هزار مبتلا به ایدز در کشور اشاره: روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ به‌منظور افزایش بودجه‌، آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض‌ها در روز اول دسامبر (برابر ۱۱ آذر) است. شعار امسال روز جهانی ایدز «همبستگی جهانی، مسئولیت مشترک» است. این شعار به این موضوع تأکید می‌کند که ویروس ایدز مانند ویروس کرونا و ویروس‌های همه‌گیر دیگر احتمال شیوع زیادی دارد و کنترل و مهار این ویروس‌ها نیاز به همبستگی جهانی و مسئولیت‌پذیری مشترک مردم دارد. دراین‌ارتباط معاون وزیر بهداشت گفت: 40 درصد بیماران مبتلابه ایدز در کشور شناسایی‌شده‌اند و 60 درصد مبتلایان از بیماری خود اطلاع ندارند که می‌توانند باعث انتشار بیماری شوند. این در حالی است که تست تشخیصی، درمان و داروی بیماری ایدز در سراسر کشور در دسترس عموم و رایگان است. خبر خوب اینکه دارویی برای پیشگیری از انتقال ویروس اچ آی وی در کشور است که در 72 ساعت ابتدایی ابتلا به ایدز می‌تواند فرد را درمان کند. لازم است که افراد پرخطر و مبتلابه ایدز به مراکز درمانی وزارت بهداشت مراجعه کرده تا مانع انتشار ویروس ایدز شوند.

ستاره صبح-

منع انگ و تبعیض علیه مبتلایان 
به ویروس ایدز
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آیین‌نامه پیشگیری و منع انگ و تبعیض علیه کسانی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند، به همه مراکز ارائه‌کننده خدمات سلامت دولتی و خصوصی ابلاغ و لایحه قانون پیشگیری و کنترل اچ آی وی با امضای مشترک وزرای دادگستری و وزارت بهداشت به مجلس تقدیم می‌شود.سعید نمکی، روز سه‌شنبه در پیامی که همایش ویدئو اجلاس روز جهانی ایدز فرستاد، افزود: تجربه جهانی ۴۰ سال اخیر به ما آموخته است پاسخ به همه‌گیری ایدز نیازمند همبستگی جهانی و مسئولیت مشترک است که می‌تواند تسهیل‌کننده مسیر پیش روی ما باشد. این امر مستلزم آن است که این همبستگی و مسئولیت روزبه‌روز بیشتر گسترش یابد.
نمکی ادامه داد: دسترسی به همه خدمات پیشگیری و درمان ایدز ازجمله آزمودن‌های تشخیصی دارو، خدمات پیشگیری و خدمات کاهش آسیب، مراقبت از سلامت روان و توسعه آزمایشگاه‌های تشخیصی پیشرفته در اختیار بیماران قرارگرفته و در سراسر کشور قابل‌دسترسی است.

میزان دسترسی به دارو
نمکی ادامه داد: ارزیابی‌های بین‌المللی در ایران نشان داد که در اوج کرونا ۹۸ درصد کسانی که با او آی وی زندگی می‌کردند دسترسی به دارو برای حداقل یک ماه را داشته‌اند. ۷۱ درصد دسترسی به ماسک، ۸۱ درصد دسترسی به محلول‌های ضدعفونی‌کننده و ۹۱ درصد به اقلام کاهش آسیب دسترسی داشته‌اند.
نمکی افزود: در یک بررسی در تهران و اصفهان بر روی ۱۲۷۶ فرد اچ آی وی نشان داد فقط ۲۶ نفر از این افراد به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند. این بررسی همچنان ادامه دارد اما نشان‌دهنده این است که تا چه اندازه میزان آگاهی افراد مبتلابه اچ آی وی و خانواده آن‌ها بالاست. با تلاش فراوان کیت تشخیص سریع اچ آی وی در سراسر کشور در دسترس قرارگرفته است.

کمتر از ۴۰ درصد مبتلایان 
ویروس ایدز شناسایی‌شده‌اند
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تخمین می‌زنیم حدود ۶۰ هزار و ۴۳۱ فرد مبتلابه ویروس ایدز در کشور زندگی می‌کنند که از این تعداد ۲۲ هزار و ۴۰۶ نفر یعنی کمتر از ۴۰ درصد این مبتلایان شناسایی‌شده‌اند.
به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی روز سه‌شنبه در همایش آنلاین روز جهانی ایدز افزود: تاکنون درمجموع ۴۱ هزار و ۸۷۶ نفر فرد بیمار یا مبتلابه ویروس ایدز در کشور شناسایی‌شده و از این تعداد حدود ۱۹ هزار و ۴۶۹ مرگ به‌واسطه این بیماری ثبت کرده‌ایم.
وی گفت: ضعف کشور در شناسایی ۹۰ درصد مبتلایان مشهود می‌شود. باید حدود ۵۴ هزار بیمار را شناسایی می‌کردیم ولی کل شناسایی ما کمتر از این عدد است.
معاون وزیر بهداشت افزود: هدف برنامه ایدز در ایران با شعار ۹۰-۹۰-۹۰ به دنبال آن است که ۹۰ درصد افراد مبتلابه ویروس ایدز شناسایی شود، ۹۰ درصد افراد مثبت تحت درمان قرار گیرند و ۹۰ درصد این افراد در مسیر درمان باقی بمانند.
رئیسی گفت: ۸۲ درصد مبتلایان اچ آی وی مرد و ۱۸ درصد زن هستند. ازنظر راه‌های انتقال ویروس کرونا، اعتیاد تزریقی ۵۹.۲ درصد است، انتقال جنسی افزایش‌یافته و به ۲۳ درصد رسیده، انتقال از مادر به کودک نیز ۱.۷ درصد و انتقال از طریق خون و فرآورده‌های خونی ۰.۲ درصد است.
معاون وزیر بهداشت به‌سختی مای تأمین کیت‌های تشخیص سریع ایدز در زمان تحریم اشاره کرد و گفت: به علت تحریم‌ها کیت‌های تشخیصی را در دوبی یا جاهای دیگر نگه می‌داشتند و به ایران نمی‌داند اما این کیت‌ها وارد کشور می‌شود و برای تشخیص سریع مورداستفاده قرار می‌گیرد.
وی افزود: گروه هدف این آزمودن‌ها نه‌فقط معتادان تزریقی و افراد تحت پوشش متادون درمانی است بلکه افرادی که رفتار پرخطر دارند نیز باید تست انجام دهند تا بتوانیم بیماریابی و شناسایی بیماران را بالا ببریم.

آمادگی برای روزهای سخت‌تر کرونا
رئیس مرکز مدیریت بیماری مای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ به این زودی‌ها تمام نمی‌شود، پیک مای دیگر این بیماری در پیش است و باید برای روزهای سخت‌تر آماده شویم.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی گویا روز سه‌شنبه در همایش روز جهانی ایدز که به‌صورت آنلاین برگزار شد، افزود: هنوز دارو و واکسن مناسبی برای بیماری کووید ۱۹ در دنیا پیدا نشده است و باید برای روزهای سخت‌تر آماده شویم.وی ادامه داد: همه‌گیری کووید ۱۹ آثار سوئی بر خدمات جاری سلامت داشته است، دسترسی به خدمات سلامت برای سایر بیماری‌ها نیز کمتر شده است و ازهم‌گسیختگی در ارائه خدمت سلامت بسیار چشمگیر است. پیش‌بینی می‌شود همه‌گیری کووید ۱۹، موج‌های پشت سرهمی داشته باشد و موج‌های جدید این بیماری درراه است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری مای واگیر وزارت بهداشت افزود: همه‌گیری کووید ۱۹ باعث ایجاد مشکلات جدی در ارائه خدمات پیشگیری و درمان ایدز در دنیا شده است. هنوز یک‌پنجم کسانی که مبتلابه اچ ای وی هستند از ابتلای خودآگاه نیستند. حداقل یک‌سوم این مبتلایان در دنیا در مقاطعی خدمات پیشگیری و درمان را رها کرده‌اند و این مسئله به‌خصوص در میان کودکان و نوجوانان بیشتر از سایر گروه‌های سنی است.

افزایش عوارض روانی و اجتماعی ایدز
گویا گفت: در سال ۲۰۱۹ حدود ۶۲ درصد مبتلایان جدید اچ آی وی از بین جمعیت مای فقیر بوده‌اند. اگر اچ آی وی و سل در طول پاندمی به‌درستی مدیریت نشود مرگ مای این بیماری‌ها در پنج سال آینده دو برابر می‌شود.

داروهای جدید پیشگیری 
از اچ آی وی در ایران
گویا گفت: خبر خوب اینکه از داروهای جدید برای پیشگیری استفاده می‌کنیم، داروهای جدیدی برای پیشگیری اچ آی وی به‌خصوص برای خانم‌ها آمده است که تزریقی هستند و اثرات طولانی تا ۸ هفته دارند می‌تواند تأثیر پیشگیرانه برای آن‌ها مناسبی داشته باشند.

۷۲ ساعت طلایی برای نابودی 
ویروس اچ آی وی
مدیرعامل انجمن احیاء ارزش‌ها گفت: چنانچه فردی به دلیل رفتارهای پرخطر در معرض ابتلا به ویروس اچ آی قرار گرفت، ۷۲ ساعت فرصت دارد تا با مراجعه به مراکز درمانی این ویروس را در بدنش نابود کند.الهه شعبانی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا گفت: این افراد با مصرف یک دارو به مدت یک ماه می‌توانند ویروس اچ آی وی در بدنشان را به‌طور کامل از بین ببرند.شعبانی اضافه کرد: مهم‌ترین اتفاق این است که اگر کسی در معرض ویروس قرار گرفت یا رفتار پرخطری داشت، حتماً برای آگاهی از سلامتی خود تست بدهد. تست اچ آی وی، رایگان، محرمانه و داوطلبانه است و ایران جزء معدود کشورهایی است که درمان رایگان این بیماری را در اختیار افراد مبتلایان قرار داده است.وی تأکید کرد: چنانچه تست فردی مثبت شده باید به‌سرعت وارد چرخه درمان شود، این افراد باید به‌طور مستمر داروی این بیماری را مصرف کنند تا از این طریق بار ویروس در بدنشان کاهش یابد و درنهایت به صفر برسد در این شرایط ویروس در هیچ رابطه‌ای به شریک جنسی منتقل نمی‌شود زیرا یار ویروس با مصرف دارو به صفر رسیده است.شعبانی گفت: درواقع اچ آی وی درمان دارد و درمان آن آگاهی، تست دادن و تحت درمان و دارو قرار گرفتن است.