ستاره صبح-
تعداد مبتلایان رکورد زد سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۴۰۶ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۴۷ هزار و ۹۵ نفر رسید. به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز جمعه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز هفتم آذر ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۴ هزار و ۵۱ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۲۴۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کوهید ۱۹ در کشور به ۹۲۲ هزار و ۳۹۷ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون ۶۴۰ هزار و ۶۵ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۸۶۰ نفر از بیماران مبتلابه کوهید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
مراقبت از سالمندان در برابر کرونا سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سالمندان از آسیبپذیرترین گروههای جامعه در ابتلا به کوهید ۱۹ هستند و حدود ۵۰.۴ درصد از مبتلایان و ۷۰ درصد مرگومیرهای ناشی از این بیماری در سالمندان اتفاق میافتد. لاری اظهار داشت: توصیه میشود خرید مایحتاج روزانه خارج از منزل به فرد دیگری غیر از فرد سالمند واگذار شود. از وسایل حملونقل عمومی برای فرد سالمند استفاده نشود. در صورت داشتن علائم سرفه، عطسه و تب حتماً از ماسک استفاده کنید و از فرد سالمند فاصله بگیرید همچنین از در آغوش گرفتن فرد سالمند خودداری شود.
پرهیز از مهمانی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از هرگونه پذیرش مهمان و رفتن به مهمانی برای حفظ سلامت اعضای سالمند در منزل بهطور جد پرهیز کنید همچنین در صورت سابقه ابتلا فرد سالمند به بیماریهای زمینهای ازجمله دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی ضمن انجام مراقبهای ویژه از خروج از منزل بهطورجدی جلوگیری شود.
ادارات یک هفته تعطیل رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از تعطیلی ادارات در هفته آتی خبر داد. به گزارش ایرنا، جمشید انصاری پنجشنبهشب با حضور در بخش گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار کرد: هفته آینده ادارات، تعطیل هستند مگر آنکه حضور آنکسانی که به تشخیص مقامات حضور آنان ضروری باشد و این در جلسه دولت رئیسجمهوری ابلاغ شد.وی ادامه داد: از همه میخواهم این دستور را بهصورت جدی عملی کنند و از مردم میخواهم کارهای اداری خود را دو هفته به تعویق بیاندازند تا زنجیره شیوع قطع شود. مثلاً در شهرداری یک بخش، خدمات شهری ارائه میکند و بخشی دیگر، مجوزها را صادر میکند و کسانی که سرکار حضور دارند از بخش ارائه خدمات شهری هستند. لذا قسمتهای اداری غیرضروری نیازی به حضور ندارند.معاون رئیسجمهوری عنوان کرد: دولت، این بخشنامه را ابلاغ کرده و شامل همه کارکنان دولت اعم از رسمی و قراردادی و پیمانی و همچنین شامل قرارداد دستگاه با شرکتها میشود و کاهش نیرو باید در تمام عرصهها انجام شود و فرقی بین کارکنان شاغل ادارات نیست.
لزوم کاهش تردد انصاری توضیح داد: باید تردد را در سطح شهر کم کرده وادارات را سبک کنیم و فرقی نمیکند نیروی شرکتی یا قرا دادی یا رسمی باشد. کارکنان دولت از سیستم بیمهای خوبی برخوردارند و برای آنان جای نگرانی نیست.وی گفت: کسانی که مبتلا شوند، همه هزینهها پرداخت میشود و کارکنان نگرانیهای اصناف را ندارند. آنان حقوق و مزایای خود رادارند. اصرار مدیران برای حضور کارکنان استثناست. وقتی بخشنامهای صادر میشود باید اجرا شود و مدیران باید با حداقل نیرو کار را پیش ببرند.
جرائم کرونایی نیروی انتظامی با انتشار گزارشی از عملکرد ششروزه پلیس در محدودیتهای کرونایی از ارسال بیش از ۲۱۹ هزار پیامک به رانندگان خاطی و جریمه ۵۱ هزار خودرو در محدودیتهای شبانه خبر داد. به گزارش ایسنا، پایگاه اطلاعرسانی نیروی انتظامی با انتشار آمار عملکرد معاونت عملیات ناجا، عملکرد نیروی انتظامی را در اجرای طرح کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا از اول آذرماه جاری تا ششم آذر به مدت شش روز را تشریح کرد که بر این اساس، ۱۰ هزار و ۸۹۲ نفر نیرو در این طرح به کار گرفتهشدهاند.همچنین در ۱۹۴۸ نقطه نیرویهای پلیس مستقرشده که ۶۶ میلیون و ۵۲۲ هزار و ۶۹۴ دستگاه خودرو در این مدت تردد داشتند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳ درصد کاهش نشان میدهد. همچنین پلیس در این شش روز، ۳۴۶ هزار و ۱۵۰ مرتبه از صنوف مختلف بازدید کرده است و این در حالی است که به ۱۹۳ هزار و ۷۰۱ صنف تذکر داده و تخلف آنها را صورتجلسه کرده است و نسبت به مهروموم ۱۱ هزار و ۹۴۱ واحد صنفی متخلف نیز اقدام کرده است. بر اساس این گزارش، پلیس در این شش روز ۶۹۵ هزار و ۱۲۹ تذکر لسانی به رانندگان خودرو داشته و ۲۷۹ هزار و ۱۲ خودرو را نیز عودت داده است. به گزارش ایسنا، در این گزارش آمده است که پلیس در اعمال طرح محدودیت تردد شبانه ۵۱ هزار و ۹۵۶ خودرو را جریمه کردهاند. این در حالی است که پلیس در شش روز گذشته ۲۱۹ هزار و ۷۹۲ پیامک به رانندگان خاطی ارسال کرده است.
شناسایی ۲۰۰۰ خدمت ضروری در دستگاههای استان تهران رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران با تأکید بر لزوم توسعه دولت الکترونیک بهویژه در شرایط کرونایی، گفت: در این شرایط شهروندان باید تنها برای خدمات ضروری به دستگاههای دولتی مراجعه کنند. وی افزود: دستگاهها تنها برای خدمات ضروری پاسخگو هستند. بیش از ۲۰۰۰ خدمت در دستگاههای دولتی استان تهران شناساییشده که میتوان تمامی آنها را بهصورت الکترونیک ارائه کرد، اما متأسفانه تاکنون حدود ۳۰۰ خدمت بهصورت الکترونیک ارائه میشود. دولت الکترونیک باید بهصورت سختافزاری و نرمافزاری توسعه یابد، اما باید به لحاظ فرهنگی نیز اقدامات لازم انجام شود، چراکه مردم هنوز برای خدماتی که بهصورت اینترنتی توسط دستگاهها ارائه میشود مراجعه حضوری به دستگاهها دارند. باید این فرهنگ میان مردم نهادینه شود که دریافت خدمات الکترونیک بهصرفهتر و آسانتر از مراجعه حضوری به دستگاهها است.وی تأکید کرد: حتی درجایی که زیرساختهای خدمات دولت الکترونیک فراهمشده است، مردم ترجیح میدهند به دستگاهها مراجعه کنند که اینیک مشکل فرهنگی است که باید اصلاح و برطرف شود، البته برخی سامانههایی که باید برای ارائه این خدمات ایجاد شود هنوز کامل نشده و مردم درنهایت برای دریافت بخش زیادی از خدمات دولتی ناگزیر باید حضوری به دستگاهها مراجعه کنند.