ستاره صبح-
بیشترین بازدهی هفته بیشترین بازدهی هفته گذشته در معاملات بازار سهام تهران به نماد گکوثر (هتل بینالمللی پارسیان کوثر اصفهان) تعلق داشت که 39.84 درصد در طی هفته گذشته رشد قیمت داشت. پس از گکوثر، پتایر (ایران تایر) بالاترین درصد بازدهی هفته را به خود اختصاص داد. شرکتهای ایران ترانسفو (با نماد معاملاتی بترانس)، باما (با نماد معاملاتی کاما) و پست بانک ایران (با نماد معاملاتی وپست) در رتبههای بعدی بیشترین بازدهی هفته آخر آبان ماه قرار داشتند.
کمترین بازدهی هفته کمترین بازدهی در هفته پایانی آبان ماه به نماد زنگان (صنعت روی زنگان) اختصاص داشت که 35.8 درصد در هفته گذشته کاهش قیمت داشت. پس از زنگان، نماد حسیر (شرکت ریل سیر کوثر) کمترین درصد بازدهی هفته را داشت. رتبههای بعدی نیز به شرکتهای کاشی و سرامیک سعدی (با نماد معاملاتی کسعدی)، صنایع کاغذسازی ساوه (چکاوه) و کارخانجات پارس الکتریک (با نماد معاملاتی لپارس) در رتبههای بعدی کمترین بازدهی هفته آخر آبان ماه قرار داشتند.
بیشترین ورود پول حقیقی بیشترین ورود پول حقیقی در هفته گذشته به شستا (شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی) تعلق داشت. در حالی که شستا در روز سهشنبه بازگشایی شد توانست در دو روز معاملاتی آخر هفته نزیک به 409 میلیارد تومان پول حقیقی را جذب کند. پس از شستا، شرکت باما (با نماد معاملاتی کاما) بیشترین ورود پول حقیقی را داشت. شرکتهای پالایش نفت بندرعباس (شبندر)، شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در رتبههای بعدی بیشترین ورود پولهای حقیقی در هفته آخر آبان ماه قرار داشتند.
بیشترین ورود پول حقوقی بیشترین ورود پول حقوقی در هفته گذشته به نماد وشهر (بانک شهر) تعلق داشت که بیش از 208 میلیارد تومان پول حقوقی به آن وارد شد. پس از بانک شهر، شرکت بیمه تجارت نو (با نماد معاملاتی بنو) بیشترین ورود پول حقوقی را داشت. بانک پاسارگاد (وپاسار)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و بیمه پاسارگاد (بپاس) در رتبههای بعدی بیشترین ورود پولهای حقوقی در هفته آخر آبان ماه قرار داشتند.
بهبود معاملات بورس با تعطیلی دوهفتهای کسبوکارها یک کارشناس بازار سرمایه گفت: تعطیلی دوهفتهای باعث غیرفعال یا نیمه فعال شدن کسبوکارها میشود، با چنین اقدامی، بخشی از پولهای سرگردان در حوزه کسب و کار برای کسب سود کوتاه مدت وارد بازار سرمایه میشوند که این موضوع میتواند زمینهساز ایجاد هیجان مثبت در بازار باشد.«مجتبی معتمدنیا» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در چند هفته گذشته شاهد ورود شاخص بورس به کانال یک میلیون و ٢٠٠ هزار واحد بودیم که افت شاخص به این کانال به دلیل همزمانی آن با وقوع ریسکهای متعدد باعث تهدید معاملات بورس شده بود.وی ادامه داد: نخستین ریسک تهدیدکننده معاملات بازار، انتخابات آمریکا بود که به تبع آن با قطعیت انتخاب بایدن، نرخ دلار به کانال ۲۵ هزار تومان رسید در حالی که انتظار بازار سرمایه با انتخاب وی رقم ٢٠ هزار تومان بود، به طور طبیعی ارتباطی که بین دلار مورد انتظار و قیمت دلار واقعی است باعث جذابیت خرید سهام در بازار شد.معتمدنیا عامل دیگری که باعث تهدید معاملات بازار شد را بحث اوراق با درآمد ثابت و نرخ بهره بانکی عنوان کرد و گفت: تکذیب ریاست بانک مرکزی درباره تغییر سود بانکی و تثبیت نرخ سود ٢٠ درصد برای مراودات بین بانکی تا حدود زیادی باعث کمرنگ شدن این ریسک در بازار شد.وی اظهار داشت: ریسک دیگری که در چند وقت اخیر بازار را متلاطم و در برخی اوقات باعث ایجاد تهدید در سازو کار معاملات بازار شد، بحث عرضه سهام عدالت در بازار سرمایه بود. با وجود اینکه اعلام شده بود قرار نیست سهام عدالت به صورت خرد عرضه شود و بعد از به پایان رسیدن زمان معاملات بازار، سهام عدالت به صورت عمده برای برخی از حقوقی ها عرضه میشود اما برخی از حقوقی ها با حرکت غیرحرفهای و فقط به قصد کسب منافع کوتاه مدت و با دور زدن قوانین، سهامی که روز قبل خریداری شده بود را روز بعد به صورت خرد در بازار عرضه میکردند.این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: پیامد این اقدام افزایش حجم عرضه و نگرانی سهامداران حقیقی از افزایش عرضه در بازار از سوی حقوقی ها بود که تصمیم به موقع سازمان بورس جهت متوقف کردن معاملات سهام عدالت چنین ریسکی را در بازار از بین برد.وی افزود: به نظر می رسد جذابیتی که اکنون در بازار ایجاد شده است می تواند مستمر باشد به شرط آنکه حقوقیها عملکرد بهتری را نسبت به گذشته در پیش گیرند، در عرضهها منطقی تر برخورد شود و به قصد خروج فوری و ایجاد هیجان وارد بازار نشوند تا معاملات بورس با شرایط فعلی خود را وفق دهد.