کد خبر : 82902 تاریخ : ۱۳۹۹/۸/۱۰ - 00:10
حمله به یک پالایشگاه در ونزوئلا فروش یک محموله نفت ایران! اشاره: رئیس‌جمهور ونزوئلا اعلام کرد پالایشگاه نفت «آموای» هدف یک حمله تروریستی قرارگرفته که در آن از یک سلاح قدرتمند استفاده‌شده است اما این کشور ذخایر بنزین معادل مصرف ۲۰ روز دارد. نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «پالایشگاه آموای که یکی از مهم‌ترین پالایشگاه‌های این کشور و آمریکای لاتین به شمار می‌رود، با یک سلاح قدرتمند هدف حمله قرارگرفته و دولت به دنبال شناسایی نوع سلاح بکار رفته در این حمله است.» او همچنین انگشت اتهام را به سمت کلمبیا و آمریکا نشانه رفت. گفتنی است کشور ونزوئلا با دارا بودن 21 درصد از ذخایر نفتی جهان، در صدر کشورهای نفت‌خیز دنیا قرار دارد. همچنین شبکه پالایش نفت ونزوئلا که زمانی ۱.۳ میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید داشت و پنجمین صادرکننده نفت جهان به شمار می‌رفت، اما به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، عدم سرمایه‌گذاری خارجی، سوءمدیریت داخلی و روی کارآمدن دولت‌های پوپولیستی مثل هوگو چاوز و مادورو تقریباً فلج شده و به بحران کمبود بنزین در این کشور دامن زده است. ایران تاکنون چند محموله فرآورده‌های نفتی به این کشور فرستاده، اما حدود دو ماه پیش، ایالات‌متحده ۱.۱ میلیون بشکه از محموله نفت خام را با این بهانه که متعلق به ایران است و به سمت ونزوئلا می‌رود، توقیف کرد. دستیار دادستان کل ایالات‌متحده در امور امنیتی هم گفته است این محموله به قیمت ۴۰ میلیون دلار فروخته‌شده و عواید حاصل از آن به «قربانیان تروریسم» اختصاص‌یافته است! البته مقامات ایران گفته‌اند کشتی‌ها متعلق به ایران نبوده‌اند.

ستاره صبح-

منابع آگاه اظهار کرده‌اند روز سه‌شنبه گذشته انفجاری در واحد تقطیر پالایشگاه آموای به ظرفیت ۶۴۵ هزار بشکه در روز روی داد و تصور می‌رود این حادثه صدمات جانی نداشت. این انفجار در شرایطی روی داد که تولید این پالایشگاه متوقف‌شده بود اما کارکنان آن در تلاش برای راه‌اندازی بخشی از تولید بودند. مادورو اعلام کرد پالایشگاه‌های این کشور حدود ۳۰ درصد بیشتر از نیاز داخلی تولید دارند بااین‌حال به جزییات تأسیسات فعال اشاره نکرد. وی افزود: ونزوئلا از ایران و کشورهای دیگر سوخت وارد کرده اما به نام کشورهای دیگر اشاره‌ای نکرد. گفتنی است یک واحد ریفورمر در پالایشگاه کاردون به ظرفیت ۳۱۰ هزار بشکه در روز در حال حاضر بنزین تولید می‌کنند اما فعالیت اکثر تأسیسات تولید بنزین در ونزوئلا متوقف مانده است. بر اساس گزارش رویترز، دولت ونزوئلا غالباً مخالفان و آمریکا را عامل حملات به زیرساخت‌های حیاتی این کشور نظیر خاموشی گسترده این کشور در سال گذشته معرفی می‌کند اما مخالفان این اتهامات را بهانه‌ای برای ضعف خدمات عمومی عنوان می‌کنند.

واکنش مادورو
رئیس‌جمهور ونزوئلا، کلمبیا و آمریکا را مسئول حمله اخیر به پالایشگاهی در این کشور دانست. نیکولاس مادورو در اظهاراتی ایوان دوکو، رئیس‌جمهور کلمبیا و آلوارو اوریبه، رئیس‌جمهور سابق این کشور را مسئول برنامه‌ریزی این حمله اعلام کرد. رئیس‌جمهور ونزوئلا گفت: آن‌ها هیچ محدودیتی ندارند. ایوان دوکو و آلوارو اوریبه پشت این حمله هستند. آن‌ها با یکدیگر و با کمک آژانس‌های اطلاعاتی دولت آمریکا در پشت این حمله بوده‌اند. مادورو همچنین فیس‌بوک را متهم به سانسور ویدیوهای مختلف پست شده در حسابش در این شبکه اجتماعی که در آن‌ها اطلاعاتی درباره واکسن کووید 19 در دست تهیه از سوی دولت ونزوئلا نشان داده شد کرد. وی بیان داشت: ما همان کاری که همه کشورهای جهان انجام داده‌اند را انجام دادیم: ما اعلام کردیم که در حال انجام آزمایش‌ها به روی دارویی باهدف درمان و معالجه کروناویروس هستیم (و از نقطه‌نظر علمی خیلی خوب هم داریم کار می‌کنیم). به همین دلیل فیس‌بوک من را سانسور کرد تا صدای ونزوئلا را خاموش کند. همچنین به گزارش آسوشیتدپرس، مقام‌های ونزوئلا تحقیقاتی را درباره حمله به پالایشگاه آموای، یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های این کشور آغاز کرده‌اند. طارق العیسمی، وزیر نفت ونزوئلا در تلویزیون این کشور گفت، یک "موشک راه دور" که فرض می‌شود از یک "پهپاد یا یک قایق" شلیک‌شده در حمله به پالایشگاه آموای دخیل بوده است.

محموله توقیفی
آمریکا روز پنج‌شنبه اذعان کرد محموله‌های نفتی که اخیراً در دریا به بهانه تعلق آن به ایران، سرقت کرده بود، به قیمت ۴۰‌ میلیون دلار به فروش رسانده است. به گزارش ایسنا، به نقل از فرانسه ۲۴، ایالات‌متحده در ماه اوت ۱.۱ میلیون بشکه از نفت خام را با این بهانه که متعلق به ایران است و به سمت ونزوئلا می‌رود، توقیف کرد. حال مایکل شروین، دادستان آمریکایی در کلمبیا در تماسی تلفنی به خبرنگاران گفته است: ما تخمین زده‌ایم که بیش از ۴۰ میلیون دلار از فروش نفت خام آن چهار کشتی توسط ایالات‌متحده به دست خواهد آمد. وی افزود "مقدار زیادی" از این مبلغ به بودجه آمریکا برای به گفته او ''قربانیان تروریسم'' اضافه خواهد شد.

تکذیب ایران
ایران همان زمان تأکید کرد که نه کشتی و نه محموله‌ای از نفت ایران توقیف نشده است. سفیر ایران در ونزوئلا در ماه اوت در صفحه خود در توییتر با تکذیب خبر توقیف سوخت این کشتی‌ها آن را جنگ روانی آمریکا توصیف کرد و ایرانی بودن نفت‌کش‌ها را رد کرده بود. او تأکید کرد: یک دروغ و جنگ روانی دیگر از دستگاه تبلیغاتی امپریالیسم آمریکا. نه کشتی‌ها ایرانی هستند و نه مالک یا پرچم آن‌ها ارتباطی به ایران دارد. ترامپ تروریست نمی‌تواند حقارت و شکست خود در برابر ملت بزرگ ایران را با تبلیغات دروغین جبران کند. یک مقام مسئول نیز در واکنش به برخی ادعاهای رسانه‌ای مطرح‌شده در خصوص توقیف کشتی‌های نفت‌کش حامل محموله نفتی ایران از سوی آمریکا گفت: هیچ‌یک از کشتی‌های ایرانی یا محموله‌های متعلق به ایران توقیف نشده‌اند.