کد خبر : 82899 تاریخ : ۱۳۹۹/۸/۱۰ - 00:10
گزارش بازتاب حمله تروریستی به کلیسای فرانسوی اشاره: یک مرد مسلح روز پنجشنبه با سلاح سرد مقابل کلیسای نوتردام در شهر نیس فرانسه سه تن را کشته و یکی از آن‌ها را سر برید. فرد مهاجم پس از اصابت گلوله از سوی پلیس، به بیمارستان منتقل شد. منابع خبری گفتند، عامل حمله جوانی ۲۱ ساله از کشور تونس است که تازه وارد فرانسه شده بود. مقامات فرانسوی این حمله را تروریستی خواندند. در پی این حمله نخست‌وزیر فرانسه در این کشور حالت آماده‌باش امنیتی اعلام کرد. پس از انجام این حمله، رهبران عضو اتحادیه اروپا ضمن محکومیت این حمله خواستار برگزاری گفتگوی میان ادیان شدند. رهبران اروپایی با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: «از رهبران جهان می‌خواهیم برای گفتگو و تفاهم میان جوامع و ادیان تلاش کنند، نه دودستگی.» گفتنی است سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران در سال 2000 ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها را به سازمان ملل متحد ارائه کرد؛ به نظر می‌رسد رهبران اتحادیه اروپا به همان نتیجه‌ای رسیده‌اند که بیست سال پیش خاتمی به آن رسیده بود! همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به‌شدت حمله وحشیانه به کلیسای نوتردام در شهر نیس که به کشته شدن چندین تن منجر شد، محکوم کرد. ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه هم بابیان این‌که فرانسه کشور بردباری و تحمل است، در سخنانی دلجویانه از مسلمانان گفت: «مذهب و فرهنگ اسلام بخشی از تاریخ فرانسوی و اروپایی ما است و ما به آن احترام می‌گذاریم.»

ستاره صبح-

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه کشته شدن سه نفر در کلیسایی در شهر نیس را تروریسم اسلام‌گرایی خوانده و آن را محکوم کرده است. آقای مکرون در کلیسای نتردام گفت فرانسه به دلیل ارزش‌هایش موردحمله قرارگرفته اما هرگز تسلیم ترور نخواهد شد. رئیس‌جمهوری فرانسه از ارتش خواسته است تا هزاران سرباز را برای حفاظت از اماکن مذهبی و حساس در خیابان‌ها مستقر کند.

حمله به کلیسا
روز پنج‌شنبه مهاجمی که اهل تونس بود با چاقو در کلیسایی در شهر نیس دست‌کم سه نفر را کشت. کمی پس از حمله مأموران به محل رفته و مهاجم را به ضرب گلوله زخمی و دستگیر کردند. یکی از قربانیان خادم کلیسا بوده است که مهاجم گلویش را برید. یکی از قربانیان هم زنی سالمند بوده که برای نیایش به کلیسا رفته بود و مهاجم او را سر برید. دادستان‌های ویژه پرونده‌های تروریستی تحقیقات درباره این حمله را شروع کرده‌اند و فرانسه زنگ خطر امنیتی را به بالاترین سطح رسانده است. دادستان ژان فرانسوا ریکارد گفت که جراحات مهاجم شدید است. او گفت که مظنون یک مرد ۲۱ ساله تونسی است که پیش‌تر در ماه جاری وارد فرانسه شد. او حامل مدارکی بود که صلیب سرخ ایتالیا صادر کرده است. منابع آگاه در پلیس گفتند که نام مهاجم ابراهیم عیساوی است که در ماه سپتامبر با قایق از تونس به جزایر لامپدوسا در ایتالیا رفته بود. او ابتدا تحت تدابیر مقابله با همه‌گیری کرونا قرنطینه شد و پس از آزادی از او خواسته شد ایتالیا را ترک کند. به گفته کریستین استروسی، شهردار نیس، در جنوب فرانسه شواهد از «حمله تروریستی» حکایت دارد.

فرانسه در التهاب
علاوه بر حمله مرگبار نیس، دو حمله دیگر نیز در روز پنجشنبه رخ‌داده است. در آوینیون فردی که پلیس را با اسلحه کمری تهدید کرد به ضرب گلوله مأموران کشته‌شده است. همچنین یک مأمور محافظت از کنسولگری فرانسه در جده، در عربستان سعودی، با حمله مهاجمی زخمی شده است. کاخ الیزه می‌گوید امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه که در روزهای اخیر هدف انتقادهای چند رهبر کشورهای مسلمان بوده، در جلسه‌ای اضطراری شرکت کرده است و عازم نیس شده است. به دنبال آن‌که یک جوان اسلام‌گرای اهل چچن سر یک معلم تاریخ را به خاطر نشان دادن کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام برید، فرانسه در دو هفته اخیر ملتهب بوده است. پلیس فرانسه حمله روز پنجشنبه را «رویداد بسیار جدی» خوانده است و شهردار نیس از شهروندان خواسته تا برای کمک به عملیات پلیس این منطقه را تخلیه کنند. پلیس هنوز به انگیزه این حمله اشاره نکرده است، اما در پی چند روز تظاهرات در برخی کشورهای با اکثریت مسلمان روی می‌دهد. اظهارات آقای مکرون در دفاع از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام باعث خشم برخی از مردم در این کشورها شده بود. در برخی کشورها درخواستی برای تحریم کالاهای فرانسوی مطرح‌شده است.

واکنش‌های مختلف
در مجلس نمایندگان فرانسه به احترام قربانیان حمله نیس یک دقیقه سکوت برقرار شد. نخست‌وزیر فرانسه که برای اعلام جزئیات محدودیت‌های مهار کرونا به مجلس رفته بود، گفت: «تردیدی نیست که کشورمان دچار یک چالش جدی و جدید شده است». انجمن مسلمانان فرانسه این حمله را محکوم کرده با خانواده قربانیان ابراز همدردی و همبستگی کرده است. ترکیه که روابطش با فرانسه در پی اظهارات آقای مکرون متشنج شده بود این حمله «وحشیانه» را قویاً محکوم کرد. ماتئو برونای سخنگوی واتیکان گفت که این کشتار «یک مکان دوستی و تسلی را به مرگ آلوده کرد.» هم‌زمان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، حمله نیس را «اقدامی تروریستی» خواند و آن را به‌شدت محکوم کرد. ظریف در توییتی نوشت که «این دور باطل رو به افزایش- نفرت‌پراکنی، تحریک و خشونت- باید با منطق و عقلانیت جایگزین شود. همگان باید بدانند که افراطی‌گرایی فقط افراطی‌گرایی بیشتر به همراه می‌آورد و نمی‌توان از طریق تحریک‌آفرینی‌های زننده به صلح دست یافت.»

حملات مشابه
این هشتمین حمله این‌چنینی با چاقو است که در سال جاری میلادی در فرانسه رخ می‌دهد. در ماه آوریل هم یک هوادار گروه دولت اسلامی (داعش) با راندن خودرو به میان مأموران پلیس دو نفر از آن‌ها را زخمی کرد. شهر نیس، که حمله روز پنجشنبه در کلیسای نتردام آن انجام‌شده، پیش‌ازاین صحنه مرگبارترین حمله این‌چنینی در فرانسه بوده است. در سال ۲۰۱۶ و در جریان جشن‌های روز ملی فرانسه و سالگرد یورش انقلابیون به زندان باستیل، مهاجمی با کامیون به میان جمعیت راند و ۸۶ نفر را کشت. در تحولی دیگر فرانسه از شبکه اجتماعی توییتر خواسته که حساب کاربری مهاتیر محمد، نخست‌وزیر سابق مالزی، را به علت توییت اخیر او مسدود کند. مهاتیر محمد که چهارمین و هفتمین نخست‌وزیر مالزی بوده در واکنش به وقایع چند روز گذشته در فرانسه توییت کرده بود که «مسلمانان حق دارند از فرانسه خشمگین شوند و به علت قتل‌عام‌هایی که این کشور درگذشته صورت داده میلیون‌ها فرانسوی را بکشند.» توییتر در بالای این توییت مهاتیر محمد هشداری الصاق کرده و آن را مغایر با موازین این شبکه اجتماعی دانسته اما فرانسه خواستار مسدود شدن حساب توییتری او شده است. در الصاقیه توییتر آمده: «این توییت موازین توییتر مبنی بر پرهیز از ترویج خشونت را نقض کرده اما ما به این نتیجه رسیدیم که ماندن آن در این شبکه همسو با منافع 
عمومی است.»