کد خبر : 82871 تاریخ : ۱۳۹۹/۷/۳۰ - 23:59
گزارش تأثیر آلودگی هوابر بیماری‌های تنفسی اشاره: تعداد مبتلایان طی 24 ساعت بازهم رکورد زد و به رقم پنج هزار و ۶۱۶ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ رسید. این در حالی است که در روز سیاه کرونا که 337 جان‌باخته در اثر کرونا در کشور داشتیم، بالاترین آمار مرگ‌ومیر در دنیا براثر کرونا از آن ایران بوده است. دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با شفقنا از تأثیر آلودگی هوابر بیماری‌های تنفسی ازجمله کرونا سخن گفت که در ادامه می‌آید.

ستاره صبح-

کرونا در ایران
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۳۱۲ بیمار دیگر مبتلابه کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان‌باختگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۳۱ هزار و ۳۴۶ نفر رسید و ۳۱ استان همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار یا زرد کرونا هستند.
سیما سادات لاری روز چهارشنبه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز ۳۰ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، پنج هزار و ۶۱۶ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۳۴۰ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵۴۵ هزار و ۲۸۶ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۳۸ هزار و ۷۰۹ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۴۸۶۱ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۵۹۹ هزار و ۵۵۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام‌شده است.

27 استان در وضعیت قرمز
لاری افزود: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.لاری گفت: با توجه به تعطیلات پیش رو از مردم می‌خواهیم از هرگونه اقدام به سفر به‌طور جد خودداری کنند.

هشدار دکتر مسعود مردانی:
روزبه‌روز آمار ابتلا به کرونا بالا می‌رود
دکتر مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا در گفت‌وگو با شفقنا هشدار داد: ما از ابتدای اپیدمی گفته‌ایم مراسم عزا و عروسی و سینه‌زنی و همه ممنوع است و هنوز هم می‌گوییم کسانی که می‌خواهند در روزهای آینده مراسم عروسی به پا کنند انشا ا… عروسی‌شان به عزا تبدیل نشود و باید سعی آن‌ها بر این باشد که عروس و داماد به خانه بخت بروند و برگزار کردن مراسم آن‌چنانی را به بعد از اتمام کرونا موکول کنند.

اثر آلودگی هوابر بیماری‌های تنفسی
دکتر مردانی گفت: آلودگی هوا در فصل پاییز و زمستان درشدت یافتن عفونت‌های دستگاه تنفسی نقش شناخته‌شده‌ای دارند به‌طوری‌که مکانیسم‌های دفاعی سیستم تنفسی فوقانی را دچار اشکال می‌کنند و عوامل بیماری‌زایی مثل باکتری‌ها و ویروس‌ها و قارچ‌ها می‌توانند به‌راحتی بیایند و باعث آلودگی دستگاه تنفسی فوقانی افرادی که دچار نقص ایمنی هستند و یا بیماری‌های مزمن تنفسی مثل برونشیت مزمن و برونشیت سی او پی دی دارند باعث شود، ولی در این مورد که نقش آلودگی هوا در افزایش موارد ابتلا به کرونا چقدر به اثبات رسیده است باید گفت تابه‌حال رابطه علیتی منطقی دال بر این‌که آلودگی هوا موجب افزایش بیماری است به دست نیامده است. چه‌بسا برخی از عزیزان می‌گویند وقتی ویروس‌های کرونا و آلودگی هوا آمیخته می‌شوند ویروس‌ها سنگین می‌شوند و زودتر سقوط می‌کنند و شاید کمتر بتوانند بیماری‌زایی ایجاد کنند، ازاین‌رو ضمن اینکه آلودگی هوا واقعاً برای سلامتی انسان چیز خوبی نیست و باعث ابتلا به سرطان می‌شود توصیه می‌کنیم همه عزیزان چه کسانی که در معرض ابتلا به کرونا هستند و چه کسانی که نیستند بخصوص کسانی که بیماری قلبی و ریوی مزمن دارند در روزهایی که آلودگی هوا بالا است از تردد بی‌مورد در سطح شهر بخصوص قسمت‌های مرکزی شهر جدا خودداری کنند و اصلاً بیرون نیایند. بیرون نیامدن چند فایده دارد یکی اینکه دچار بیماری نمی‌شوند.

ما باید کار فرهنگی  انجام دهیم
ما باید برای مردم کار فرهنگی انجام بدهیم. بسیاری فکر می‌کنند با تعطیلی باید به سفر رفت درحالی‌که این کار را کردند و با موارد جدیدی از ابتلا به کرونا برگشتند. ازاین‌رو روزبه‌روز آمار کرونا بالا می‌رود. دیروز بالاترین آمار مرگ‌ومیر در دنیا براثر کرونا از آن ایران بود. ازاین‌جهت متأسف هستم. کسانی که کرونا گرفته‌اند باز احتمال دارد مبتلا شوند. امروز ثابت‌شده است که حتی کسانی که کرونا گرفته‌اند باز احتمال دارد مبتلا شوند و حتی این افراد هم ایمن نیستند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی چه برای کسانی که مبتلا شده‌اند و چه کسانی که نگرفته‌اند الزامی است.

معاون درمان وزارت بهداشت:۴ برابر بیماران موجود در تهران امکان بستری وجود دارد
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر ظرفیت مناسبی از تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد و بیش از ۴ برابر ظرفیت بیماران بستری‌شده کرونا در تهران، امکان بستری داریم و در صورت نیاز می‌توانیم ظرفیت را اضافه کنیم.قاسم جان بابایی روز چهارشنبه در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی درباره آخرین وضعیت بیمارستان‌ها افزود: تا پایان سال نیز ۱۱ هزار تخت بیمارستانی در کشور به ظرفیت تخت‌ها اضافه می‌شود.
وی ادامه داد: از حدود دو هفته قبل، روند رو به افزایش بستری در بیمارستان‌ها داشتیم که هم‌زمان با مراجعه بستری به علت کرونا اتفاق افتاده است. عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط برخی از هم‌وطنان باعث شده که برخی از افراد باوجود رعایت کردن، مبتلابه ویروس کرونا شوند.
روند ابتلا خانوادگی شده است
معاون وزیر بهداشت گفت: شکل جدید ابتلا به ویروس کرونا، خانوادگی است و موارد زیادی از ابتلای خانوادگی داریم که هم‌زمان در بیمارستان‌ها بستری هستند. خواهشی که از همه مردم‌داریم این است که افراد مبتلابه ویروس کرونا درصورتی‌که علائم خفیف دارند هم در منزل استراحت کنند. البته باید شرایط قرنطینه را در منزل رعایت کرده تا سایر اعضای خانواده به ویروس کرونا مبتلا نشوند. به‌خصوص اگر افراد سالمند یا دارای بیماری زمینه‌ای در منزل باشند، افراد مبتلابه کرونا باید قرنطینه را رعایت کنند.

مراجعه دیرهنگام به بیمارستان
جان بابایی اظهار کرد: میزان بیماران بدحال در هنگام مراجعه به بیمارستان بیشتر شده که یکی از دلایل آن، مراجعه دیرهنگام به بیمارستان است. قسمت اعظم بیماران با درمان مناسب خوب می‌شوند، اما باید به‌موقع مراجعه کنند تا درمان را به‌موقع دریافت کنند.وی ادامه داد: نسبت به فصل‌های بهار و تابستان، بیماران در حال حاضر بدحال‌تر هستند. البته میزان پذیرش در بیمارستان‌ها نسبت به هفته گذشته بهتر شده و امیدواریم با مراعات بیشتر مردم، روند کمتر بستری را شاهد باشیم.وی اظهار کرد: اگر بیمار در مراحل اولیه بستری شود، احتمال نجات او به‌مراتب بیشتر خواهد بود. زیرساخت‌های خوبی برای تأمین اکسیژن ساز نیز فراهم‌شده که با حمایت‌های رئیس‌جمهوری در اختیار بیمارستان‌ها و مردم قرار می‌گیرد.