کد خبر : 82694 تاریخ : ۱۳۹۹/۶/۳۱ - 22:56
فرمانده کل قوا در آیین تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس: قبول قطعنامه 598 از سوی امام مدبرانه بود

ستاره صبح-

رهبر انقلاب اسلامی بابیان اینکه دفاع مقدس یکی از عقلانی‌ترین حوادث ملت ایران بود، افزودند: بعضی‌ها با استناد به یک خطای یک جمعی، مجموعه دفاع مقدس را به بی‌تدبیری متهم می‌کنند؛ مطلقاً این‌طوری نیست، دفاع مقدس از اول کار، نشان‌دهنده عقلانیت در این عرصه بود.

عظمت میدان دفاع مقدس
به گزارش ایرنا، رهبر انقلاب اسلامی، صبح دوشنبه در آیین تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس اظهار داشتند: ما کِی می‌توانیم اهمیت و عظمت رزمندگان را درست تشخیص بدهیم؟ آن‌وقتی عظمت کار معلوم می‌شود که عظمت عرصه و میدان را بتوانیم تشخیص بدهیم. عظمت میدان یعنی تعریف دفاع مقدس. من در چند جمله کوتاه چرایی و چگونگی دفاع مقدس را شرح می‌دهم. البته این‌ها مطالبی است که بارها گفتیم و گفتند لکن باید تکرار کنیم. باید آنچه را که حقیقت است گفت؛ تحریف امر جدی و خطر بزرگی است و دست تحریف وجود دارد. کار بزرگ امام (ره) این بود که از اول حجم واقعی این کارزار را شناخت. از اول فهمید که این جنگ معنایش چیست. خیلی از ماها نمی‌دانستیم، نمی‌فهمیدیم. امام از اول فهمید این‌یک درگیری عادی بین دو همسایه نیست. دشمن را شناخت و فهمید که دشمن اصلی در این جنگ کیست و تشخیص داد که صدام یک ابزار است. امام سخنرانی می‌کرد درباره جنگ و می‌فرمود مثلاً آمریکا از شوروی بدتر و شوروی از آمریکا بدتر انگلیس از هر دو بدتر یعنی شناخته بود که این‌ها عاملان اصلی و پشت‌صحنه جنگ هستند. ثانیاً یک تشخیص حیاتی امام (ره) این بود که این مسئله مهم را ملت ایران می‌تواند حل کند. صرفاً مسئله نیروهای مسلح نیست؛ این کار کار ملت ایران است. ملت باید بیاید وسط. همچنانی که ملت ایران انقلاب را به پیروزی رساند. جنگ را هم باید ملت ایران به پیروزی برساند. امام این را تشخیص داد و بر اساس آن عمل کرد. و این حرکت عظیم مردمی را به وجود آورد. بعضی‌ها با استناد به یک خطای یک جمعی، مجموعه دفاع مقدس را متهم می‌کنند به بی‌تدبیری. مطلقاً این‌طوری نیست. دفاع مقدس از اول کار، نشان‌دهنده عقلانیت در این عرصه بود. آن روز ارتش یک سازمان سنتی جاافتاده موجود در کشور بود و سپاه یک عنصر جوان تازه به میدان آمده انقلابی؛ این‌ها باید باهم کار کنند و این آسان نبود. خیلی کار بزرگی بود از این عاقلانه‌تر و مدبرانه‌تر چه‌کاری می‌شود پیدا کرد. بعد انتخاب تاکتیک‌های ابتکاری و شجاعانه که این تاکتیک‌ها واقعاً فوق‌العاده بود. حتی قبول قطعنامه هم در پایان کار در آن شرایط که امام (ره) از آن تعبیر کردند به نوشیدن جام زهر، این هم مدبرانه بود در آن مقطع مدبرانه بود باید انجام می‌گرفت. اگر مدبرانه نبود اگر عاقلانه نبود امام انجام نمی‌داد. ما از نزدیک شاهد بودیم و می‌دیدم که چه دارد می‌گذرد. کار بسیار عاقلانه بود. بنابراین از اول تا آخر مسئله دفاع مقدس یک پدیده عقلایی و یکی از عقلانی‌ترین حرکات ملت ایران بود. و تحریف‌ها را دراین‌باره باید مراقب بود.

اهمیت نقش پشت جبهه
 رهبر انقلاب یادآور شدند: این مدل ابتکاری از حضور مردم در دفاع مقدس همیشه می‌تواند مطرح باشد. امروز هم می‌توانیم ما اگر همت بکنیم با نگاه درست به مردم و مسائل نگاه بکنیم می‌توانیم از این مدل استفاده بکنیم. البته بحث جنگ یک بحث است، بحث اقتصاد یک بحث دیگری است. صاحبان فکر و اندیشه می‌توانند به این به چشم یک ابزار اقتدار ملی نگاه کنند. آن‌وقت نقش پشت جبهه به‌قدر جبهه اهمیت پیدا می‌کرد در این مدل چون همه که نمی‌توانند تفنگ دست بگیرند؛ بعضی‌ها پشت جبهه می‌تواند نقش بیافرینند. از کمک‌های مالی تا رسیدگی به مجروحان تا بدرقه باشکوه شهیدان؛ بنده بارها گفتم اگر از شهدا یک چنین تکریم و احترامی نمی‌شد شوق شهادت این‌چنین نمی‌شد. یکی از موارد افتخارآمیز پشت جبهه، همین ماندن مردم اهالی شهرها بود. در شهر ماندند بااینکه شهر محل تهاجم شدید پیوسته دشمن بود.

گستره کارهای شهید سلیمانی 
در آینده آشکار خواهد شد
ایشان در بخش دیگری از بیاناتشان فرمودند: دفاع مقدس سرمایه‌های انسانی ما را ارتقا داد. خوشبختانه از عناصر حاضر در دفاع مقدس افراد بی‌شماری بعدها، امروز، دیروز و ان‌شاءالله در آینده در بخش‌های مختلف گوناگون کشور مشغول خدمتگزاری بودند و هستند که یک نمونه‌اش شهید عزیز ما بود شهید سلیمانی که در عرصه دیپلماسی و بین‌المللی و در منطقه یک فعالیت شگفت‌آوری داشت. واقعاً هنوز ملت عزیز ایران از گستره کار شهید سلیمانی مطلع نیستند. یک‌چیزهایی آگاه‌اند اما ریزه‌کاری‌های کار او خیلی بیش از این حرف‌هاست. که حالا شایدان شاءالله در آینده به‌تدریج آشکار بشود. این‌یک سرمایه انسانی بود که در جنگ درست شد یعنی پایه‌گذاری امثال قاسم سلیمانی‌ها در جنگ و در دوران دفاع مقدس گذاشته شد.

تأکید بر رعایت دستورالعمل‌های مبارزه با کرونا
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: کرونا را دست‌کم نگیرید. اینکه روزی ۱۵۰ هم‌وطن از دست بروند، این چیز کوچکی است؟ بعضی‌ها ارزیابی مناسبی ندارند از این قضیه. فرض کنید هر دو روز یک‌بار یک هواپیمای ۳۰۰ نفره سقوط کند و همه بمیرند! این چیز کمی است؟ ما هرروزی ۱۵۰ نفر، ۱۴۰ نفر، ۱۷۰ نفر متوفی داشته باشیم، این چیز کمی است؟ علاج دست خودمان است. خوب مسئولین که می‌بینید دارند خودشان را واقعاً فدا می‌کنند از پزشک از پرستار و از مدیر و ... دائم دارند تلاش می‌کنند کار می‌کنند. ما مردم بایستی به وظایفمان عمل کنیم. این فاصله اجتماعی، این ماسک، این دستوراتی که داده می‌شود، این شستشوی دست، این‌کاره‌ای لازمی است که باید انجام بگیرد.

اربعین
حضرت آیت الله خامنه‌ای در خصوص مسئله اربعین نیز گفتند: ملت ایران عاشق امام حسین و زیارت اربعین هستند اما قضیه راهپیمایی اربعین صرفاً متوقف به صلاحدید مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا است که تاکنون با انجام آن مخالفت کرده‌اند، بنابراین همه باید تابع وتسلیم باشند.
ایشان با انتقاد از حضور برخی افراد در مرزها برای اظهار ارادت به امام حسین(ع)، گفتند: اظهار ارادت باید از منازل انجام شود همچنان که در روز اربعین چند زیارت وارد است و مردم می‌توانند با خواندن آن‌ها، به پیشگاه حضرت سیدالشهدا(ع) شکوه کنند که ما آرزوی حضور داشتیم اما با این وضع مقدور نشد تا ان‌شاءالله آن حضرت عنایت و کمکی بفرمایند.