کد خبر : 749664 تاریخ : 1404/5/27 - 03:10
رضا رمضانی خورشید دوست، نماینده پیشین مجلس در گفت و گو با ستاره صبح: اصلاحات بنیادین نیاز کشور است/ مشارکت ملی کشور را نجات می دهد/ حل مشکلات به حرکت هوشمند و تدریجی نیاز دارد رضا رمضانی خورشید دوست در رابطه با اظهارات اخیر حسن روحانی و قصد رییس جمهور پیشین از ایراد این سخنان گفت: در این رابطه که آقای روحانی چه عزمی از این سخنان دارد، نمی‌توان چیزی گفت، چون نیت خوانی کار دشواری است.

ستاره صبح، فائزه صدر: حسن روحانی، رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم برخلاف سایر روسای جمهور پس از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش کمتر در رسانه‌ها دیده شد، از اظهار نظر پرهیز کرد. حتی وقتی در روزهای آغازین دولت سیزدهم نئو انقلابی‌های حاضر در قدرت مرتباً به وی، کابینه و عملکرد دولتش می‌تاختند، کمترین صدایی از روحانی شنیده نشد و افرادی مثل همتی، نوبخت یا آذری جهرمی در فضای مجازی پاسخ‌گوی اتهام زنی تندروها بودند. اما حسن روحانی در ماه‌های گذشته لب به سخن گشوده، وی به طور ویژه پس از جنگ 12 روزه 3 بار در جمع یارانش سخنرانی کرد که آخرین آن در جمع مشاورین اش برگزار شد. ستاره صبح در گفت‌وگو با رضا رمضانی خورشید دوست، نماینده پیشین مجلس به بررسی این عناوین پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

رضا رمضانی خورشید دوست در رابطه با اظهارات اخیر حسن روحانی و قصد رئیس‌جمهور پیشین از ایراد این سخنان گفت: در این رابطه که آقای روحانی چه عزمی از این سخنان دارد، نمی‌توان چیزی گفت، چون نیت خوانی کار دشواری است. ولی مشخص است که عموم دولتمردان و مسئولین پیشین و فعلی دریافته‌اند که ادامه وضعیت کنونی در کشور ممکن نیست. این نکته آنچنان روشن است که نمی‌توان در برابرش سکوت کرد.
خورشید دوست افزود: کسانی که دلسوز کشور هستند به موضوع مهم گذار از وضعیت کنونی توجه دارند. اصل این است که پذیرفته شود این وضعیت قابل ادامه نیست، برخی هنوز این نکته را نپذیرفته‌اند و یا منافع خود را در ادامه همین وضعیت می‌بینند. اما عده کثیری قبول کرده‌اند که باید تغییر کرد و از این وضعیت به وضعیت دیگری رفت از این رو به ویژگی‌های وضعیت جدید و چگونگی این گذر فکر کرده‌اند. آقای روحانی از این دسته است.
وی در ادامه خاطرنشان ساخت: بخشی از سخنان آقای روحانی در جلسه مشاورانش سخن از گذار است. این بحث مطرح است که آیا گذار باید بنیادین باشد یا به طور دفعی و تدریجی باشد؟ در این مورد نظر آقایان متفاوت است. برخی فکر می‌کنند با تغییر ساختار حقوقی کشور می‌توان موفق شد و برخی نظرات دیگری دارند. به عقیده من این موضوع بسیار پیچیده است و نمی‌توان به راحتی در مورد گذار صحبت کرد. وضعیت داخلی و تراکم مشکلاتی که به معضل تبدیل شده این موضوع را پیچیده کرده است. این وضعیت را نمی‌توان صرفاً با تغییرات رادیکال قانونی اصلاح کرد.
نماینده پیشین مجلس ضمن تاکید بر لزوم اجرای اصلاحات به شیوه تدریجی گفت: حل معضلات به حرکت هوشمند و تدریجی نیاز دارد. باید بررسی شود که این ساختار چقدر تاب آوری دارد و آیا می‌تواند این مشکلات را حل کند یا نه؟! مسلماً شیوه‌های پیشین و اصلاحات صوری تأثیری نخواهد داشت. کشور به اصلاحات بنیادین نیاز دارد که باید با سازشی درون ملی به شکل تدریجی یا دفعی اعمال شود.
وی در این رابطه متذکر شد: کشور در گذشته این پروسه را تجربه کرده است. در زمان مشروطیت و در سال 57 این مسئله و پیچیدگی‌هایش مطرح شده است. تنها با جابه‌جایی قدرت در 57 و نوشتن قانون اساسی جدید در 58 به آنچه می‌خواستیم نرسیدیم. گذار باید تدریجی باشد.
این فعال سیاسی اضافه کرد: سخنان آقای روحانی به جا و شرط لازم است ولی کافی نیست. برنامه داشتن و تدریجی بودن تغییر لازمه اخذ نتیجه است. باید گام‌های اول، دوم و گام‌های بعدی مشخص شود. مطرح شدن کلیات اگر چه از نظر مفهومی خوب است، ولی از نظر اجرایی ما را با همان مشکلات سابق روبه‌رو خواهد کرد.
رضا رمضانی خورشید دوست در پایان سخنان خود یادآور شد: نه مسعود پزشکیان، نه حسن روحاین و نه هیچ کس دیگری نمی‌تواند بدون مشارکت ملی مشکلات این کشور را حل کند. بدون جلب حمایت مردم اجرای هیچ تغییر و اصلاحی ممکن نخواهد بود. نجات کشور به مشارکت ملی نیاز دارد.