کد خبر : 749494 تاریخ : 1404/5/19 - 01:08
تهران در مسیر پایان آب گروه اجتماعی: کم آبی در همه نقاط ایران به حالت قرمز و بحرانی رسیده است. خبر بد اینکه آب سدهای پنج گانه تهران تا پایان شهریور تمام خواهد شد. اگر در این مدت آب از طالقان به تهران و کرج نرسد، درهای جهنم تشنگی بر روی دو کلانشهر باز خواهد شد و بی آبی و گرما مردم را هلاک خواهد کرد.

وزیر نیرو از فعالیت شبانه‌روزی بیش از ۱۰۰۰ نفر از کارگران و مهندسان صنعت آب در خط انتقال از سد طالقان به تهران و کرج خبر داد.

عباس علی‌آبادی دیروز در مراسم بازدید اعضای نمایندگان مجلس شورای اسلامی از خط انتقال آب طالقان به تهران و البرز ضمن تبریک فرا رسیدن «روز خبرنگار» به خبرنگاران و تلاشگران این عرصه، به اهمیت موضوع اطلاع‌رسانی در عبور از شرایط سخت اشاره کرد و گفت: تلاش قابل توجه و وافری در حال انجام است تا آب شرب مورد نیاز تهران، البرز و قزوین تأمین شود و از این حیث لازم است از اهتمام ویژه کارگران، مهندسان و پیمانکاران قدردانی صورت گیرد. تولید آب با محدودیت‌ زیادی مواجه است؛ در چنین شرایطی لازم و ضروری است که به سمت مدیریت بارگذاری جمعیت و نیز اصلاح الگوهای مصرف و مدیریت هوشمند آب در بخش‌های مختلف از جمله خانگی‌، کشاورزی و صنعتی حرکت کنیم چرا که منابع آب محدود است. با توجه به اقلیم کشور باید فعالیت‌های خود را با متناسب با آن و خشکسالی تطبیق دهیم.
علی آبادی در تشریح جزئیات طرح انتقال آب از سد طالقان به استان‌های تهران، البرز و قزوین، با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ کارگر، مهندس و کارشناس کشور به صورت شبانه روزی در این پروژه فعال هستند بیان کرد: در این طرح سهمی از انتقال آب طالقان به هر یک از استان‌های تهران، البرز و قزوین تعلق می‌گیرد، سهم تهران در دو فاز هر یک ۲.۵ متر مکعب در ثانیه به استثنای فاز قدیمی است.

آب نداریم
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب منطقه ۵ تهران گفت: اکنون مشترکین متوجه هستند که منابع آبی محدود است و امسال از محدودیت هم گذشته و می‌توان گفت آب نداریم.
محمدتقی حسین زاده در نشست خبری با بیان اینکه آبفای منطقه ۵ بخشی از تهران را آبرسانی می‌کند، اظهار داشت: ما در حوزه اصلاح و توسعه شبکه و احداث مخازن اضطراری، خطوط لوله و حفر چاه فعال بوده و تلاش می‌کنیم بخشی از تأمین آب و جلوگیری از هدررفت را در دستور کار قرار دهیم. ما با اعمال کاهش فشار سعی کردیم تاحدی بتوانیم مصرف را مدیریت و کاهش دهیم. از مصرف آب گریزی نیست اما واقع امر اینکه در تنش جدی هستیم و نیازمند همکاری مردم هستیم تا آب مورد نیاز و به میزان کافی در دسترس همه باشد.

استفاده از لوازم کاهنده آب
حسین زاده با تاکید بر لزوم کاهش مصرف از سوی شهروندان تصریح کرد: یکی از راهکارهای کاهش مصرف استفاده از لوازم کاهنده است که شهروندان می‌توانند مراجعه و درخواست کرده و هزینه آن را نیز طی یک سال از طریق قبوض آب بپردازند.
وی تأثیر استفاده از لوازم کاهنده را کاهش مصرف ۱۵ تا ۲۰ درصدی آب عنوان و تاکید کرد: یکی از محاسن استفاده از این لوازم کاهش هزینه آب مشترکین و حسن دیگر کاهش مصرف آب در شرایط بی آبی کنونی است ضمن اینکه باعث می‌شود آب به دیگر هموطنان نیز برسد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب منطقه ۵ تهران یادآور شد: با کاهش حجم مصرف آب برای شست و شو و مصارف پخت و پز و اقدامات این چنینی ۲۰ درصد مصرف کاهش یافته و به کاهش هزینه‌های سبد خانوار نیز کمک خواهد شد ضمن اینکه کمک می‌شود که هموطنان تشنه نمانند.

تامبن آب تهران با سد طالقان و لار
حسین زاده با بیان اینکه میزان آب موجود در تهران فقط تا پایان شهریور کفاف می‌دهد، گفت: برای بعد از شهریور یکی از سناریوها تداوم مدیریت مصرف و همچنین یاری مشترکین است. علاوه بر آن خط انتقال طالقان ۵ متر مکعب بر ثانیه آب را وارد مدار خواهد کرد که البته این پروژه اواخر شهریور وارد فاز بهره برداری خواهد شد. وی احداث آبگیر برای جمع آوری آبی که از سد لار فرار می‌کند را دیگر پروژه ذکر کرد و افزود: با این پروژه نیز نبود آب را به جای شهریور به مهر شیب می‌دهیم. در حال حاضر، آب برای آبیاری فضای سبز به شهرداری نمی‌دهیم اما آب آشامیدنی و بهداشت فضای سبز و پارک‌ها را تأمین می‌کنیم.