کد خبر : 739370 تاریخ : 1404/5/5 - 02:26
حصر ترک خورد روزجمعه مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، غلامرضا آقازاده، وزیر نفت در دولت موسوی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین محمد رضا بهشتی، فرزند آیت الله بهشتی یکی از رهبران انقلاب در کوچه اختر به دیدار موسوی رفتند و حدود دو ساعت با او و رهنورد دیدار و گفت وگو کردند.

گروه سیاسی: انتخابات مرحله اول ریاست جمهوری سال 1388 با حضور میرحسین موسوی، مهدی کروبی، محمود احمدی نژاد و محسن رضایی برگزارشد. در این انتخابات اصلاح‌طلبان به حمایت موسوی و کروبی پرداختند و در دقیقه 90 آرا به سمت موسوی شیفت شد و مشاهدات میدانی نشان می‌داد در همه شهرها آرای موسوی از دیگر کاندیداها بیشتر بود. در این انتخابات جریان اصولگرا و ابزارهایی که دراختیار داشتند از احمدی نژاد تمام قد حمایت کردند. در آن زمان سایت عصر ایران نوشت که چند تن از اعضای شورای نگهبان از کاندیداتوری احمدی نژاد به خاطر ساده زیستی و ارزشی بودن از او حمایت کردند. 85 درصد واجدین شرایط رأی در انتخابات شرکت کردند. مجموع آرا 39 میلیون بود که از این تعداد 24 میلیون احمدی نژاد و 13 میلیون برای موسوی اعلام شد. وزیر کشور آن زمان میلیاردر و سپاهی پیشین بود. وی اکنون دبیرکل جبهه پایداری است. موسوی و کروبی به نتیجه انتخابات اعتراض کردند و بعد از فراخوان 25 بهمن 1389 برای همبستگی با اعتراضاتی که آن زمان در مصر و تونس جریان داشت و معروف به بهار عربی بود گروه‌هایی از مردم در تهران و جاهای دیگر به خیابان آمدند و پس از آن موسوی و کروبی به اتفاق همسرانشان حصر شدند.

حصر مهدی کروبی روز 27 اسفند برداشته شد ولی حصر میرحسین موسوی نخست‌وزیر محبوب دفاع مقدس که مورد تأیید بنیان‌گذار جمهوری اسلامی بود و همچنین زهرا رهنورد همچنان برداشته نشده است. موسوی با صدور بیانیه حمله آمریکا و اسرائیل به ایران را محکوم کرد. انتظار می‌رود با توجه به شرایط خاص و ضرورت تقویت همبستگی ملی حصر موسوی و زهرا رهنورد برداشته شود تا مردم نتیجه مقاومتشان را در برابر حمله خارجی در جنگ 12 روزه ببینید.
روزجمعه مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، غلامرضا آقازاده، وزیر نفت در دولت موسوی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین محمد رضا بهشتی، فرزند آیت‌الله بهشتی یکی از رهبران انقلاب در کوچه اختر به دیدار موسوی رفتند و حدود دو ساعت با او و رهنورد دیدار و گفت‌وگو کردند. این دیدار که پس 15 سال برای نخستین بار صورت گرفته بارقه‌ای از امید برای برداشته شدن حصر را در دل‌ها زنده کردند.
نخستین ملاقات حضوری میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پس از حصر خانگی، گفته می‌شود دیدار با دوستان قدیمی بود و رنگ و بوی سیاسی نداشت. با این وجود می‌تواند نشانه‌ای از تغییر رویکرد در مواجهه با مسئله‌ی حصر نخست‌وزیر محبوس دفاع مقدس و زهرا رهنورد باشد.

نوشتاری از مسیح مهاجری درباره دیدارش با موسوی و رهنورد:
« ساعت ۵ عصر روز چهارشنبه اول مرداد ماه جاری با مهندس میرحسین موسوی و خانم دکتر زهرا رهنورد در منزل خودشان که محل حصر آنهاست دیدار کردیم. دیدارکنندگان، آقایان غلامرضا آقازاده وزیر پیشین نفت، سیدمحمدرضا بهشتی استاد دانشگاه و فرزند شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی و من بودیم. این اولین دیدار با آخرین نخست‌وزیر ایران بعد از محصور شدنش به دنبال وقایع سال ۱۳۸۸ بود. پزشکان، مسئولان حفاظت و در سال‌های اخیر فرزندان و بستگان نزدیک با ایشان دیدار داشتند ولی دیدار دوستان میسر نبود. مدت‌ها بود که ما سه نفر به عنوان دوستان نزدیک مهندس موسوی درصدد دیدار با ایشان بودیم ولی میسر نمی‌شد. فراهم شدن امکان این دیدار به نظر می‌رسد از نتایج تحولات یکماه اخیر است.

محروم شدن کشور از موسوی
بدون آنکه درصدد قضاوت باشم و بخواهم قاصر و مقصر و بی‌تقصیر معرفی کنم، لازم می‌دانم این اعتقاد قلبی خود را بگویم که بسیار حیف بود کشور سال‌ها از خدمات انسان‌های صاحب فکر، صاحبنظر و خدومی مانند میرحسین موسوی و مهدی کروبی محروم بماند. آن‌ها می‌توانستند این بخش پربازده عمر خود را که در حصر سپری شد برای اعتلای کشور بکار بگیرند و با استفاده از اندوخته‌های خود به مردم خدمت کنند. اکنون نیز کشور به این سرمایه‌های فکری که گنجینه‌هائی از تجربیات ارزشمند هستند نیاز دارد و در شرایط خاص و استثنائی کنونی، بهره بردن از اندوخته‌های آنان برای حل مشکلات کشور یک ضرورت است.
مهندس میرحسین موسوی و خانم رهنورد را در این دیدار درست همانند سال‌های قبل از وقایع ۸۸ عاشق اسلام، عاشق مردم، عاشق ایران و عاشق امام خمینی یافتیم. در اطاق پذیرائی خانه بسیار قدیمی آنها که دیوارهایش پر از نقاشی‌های نوه‌هایشان بود قاب عکسی از امام خمینی دیدیم که عکسی از شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی در داخل آن قاب بود و به تعبیر خانم رهنورد گویی امام آقای بهشتی را در آغوش گرفته است. بیشترین پیامی که این عکس به ما می‌داد این بود که پیوند نخست‌وزیر مورد علاقه امام خمینی با پیشوای بزرگ انقلاب اسلامی همچنان برقرار است و دچار هیچ خللی نشده است.

زوج صبور
از حال جسمی مهندس موسوی پرسیدم، گفت خدا را شکر غیر از پیری عارضه‌ای ندارم. در گفت‌وگوئی که به مدت حدود دو ساعت داشتیم، این زوج صبور، با آرامش، روحیه‌ای متوکل و ذهنی کاملاً دقیق صحبت کردند و لحظه به لحظه خدا را شکر می‌کردند. موسوی و رهنورد آرام حرف می‌زدند ولی حساب‌شده و مسلط بر شرایط و واقعیت‌ها و اوضاع زمانه. احوال دوستان مشترک را پرسیدند و برای درگذشتگان طلب مغفرت و رحمت الهی کردند.

تجلیل از شهید باقری
به مناسبت شهادت سپهبد محمد باقری در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی بر ایران، مهندس موسوی از او تمجید کرد و از برادر بزرگترش شهید غلامحسین افشردی (باقری) که در اولین سال‌های فعالیت روزنامه جمهوری اسلامی خبرنگار این روزنامه تحت مدیریت آن زمان مهندس موسوی بود خاطراتی نقل کرد به ویژه از صحنه‌هائی که خودش در اطاق فرماندهی جنگ در جبهه دیده بود و از نبوغ غلامحسین افشردی با جزئیات سخن گفت. تهاجم آمریکا و اسرائیل به ایران در جنگ ۱۲ روزه را جنایتی که مقتضای خوی آنهاست دانست و معتقد بود وحدت و انسجامی که در کشور به وجود آمده باید تقویت شود تا قدرت ایستادگی در برابر این دشمنان افزایش یابد.

دیدار دوستانه
دیدار ما، صرفاً دوستانه بود، ادامه جلسات هفتگی که در دوران تصدی وزارت خارجه و نخست‌وزیری آقای موسوی با او داشتیم و در آن جلسات مرحومان دکتر جواد اژه‌ای و ابوالقاسم سرحدی‌زاده نیز در جمع ما بودند و مهندس موسوی یاد آن دو عزیز را هم گرامی داشت. ما هیچ پیامی از هیچکس و هیچ جا برای او نداشتیم و غیر از احوال‌پرسی و سخنان دوستانه و یادکرد گذشته مطلبی نگفتیم جز اینکه مایل هستیم جامعه از وجود او بهره‌مند باشد. او هم صحبت‌های دوستانه و یادآوری صداقت‌ها و صمیمیت‌های گذشته را بر مباحث سیاسی ترجیح داد و اصرار داشت به ما بگوید «از شما چیزی نمی‌خواهیم، از دولت و حکومت چیزی نمی‌خواهیم، از هیچکس هیچ خواسته‌ای نداریم و تنها آرزویمان اینست که سیاست‌ها طوری باشند که کشور به طرف ثبات و رشد و آرامش به پیش برود و سعادت مادی و معنوی مردم تأمین شود تا طمع تجاوز به ایران به ذهن دشمنان نرسد». آرزوی ناممکنی نیست، او در دوران نخست‌وزیری که همزمان با دفاع مقدس ۸ ساله بود توانست همین کار را انجام بدهد.»