کد خبر : 708384 تاریخ : 1404/3/4 - 11:43
سعید کرداری، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ستاره صبح تشریح کرد: تاثیر سیگنال اخبار منفی یا مثبت بر بازار سرمایه سعید کرداری در رابطه با واکنش بازار سرمایه به دور پنجم مذاکرات در رم گفت: خبر مثبت از مذاکرات به تقویت طرف تقاضا در بورس منجر می شود و جو بازار به سمت خرید حرکت می کند.

ستاره صبح، فائزه صدر: دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا روز جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ در رم برگزار شد. این جلسه که با هدف کاهش تنش‌ و تسهیل بازگشت به توافقات هسته ‌ای پیشین برگزار شده بود، بار دیگر فضای سیاسی و اقتصادی ایران را تحت تأثیر قرار داد. با اعلام خبر مذاکرات رم، قیمت دلار به کانال 83 هزار تومان نزدیک شد. بازار سرمایه نیز نسبت به اخبار مذاکرات واکنش مثبتی نشان داد. امید به بهبود روابط بین ‌المللی ایران و رفع محدودیت‌ های بانکی و تجاری از جمله دلایلی است که منجر به واکنش مثبت بازار می‌شود.

ستاره صبح در گفت‌وگو با سعید کرداری، کارشناس بازار سرمایه به بررسی این موضوع پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

کرداری افزود: اخبار مثبت از بهبود فضای دیپلماتیک، کاهش تنش‌ های سیاسی و امضای توافقات و پیمان های بین‌المللی می‌‌تواند با ایجاد امید فعالان اقتصادی را به سمت تقاضا هدایت کند.
کرداری در ادامه اضافه کرد: در مقابل، انتشار اخبار منفی از این حوزه‌ها با سیگنال ‌های منفی که به بازار‌ها می‌فرستند، بازار را با موجی از عرضه و خروج پول مواجه می‌کند. از این رو بازار به مذاکرات و نتایج گفت‌وگو‌ها چشم دوخته و تحلیل‌ها را دنبال می‌کند.
این کارشناس بازار سرمایه با تحلیل رفتار فعالان بازار در مواجهه با نتایج گفت‌وگو های ایران و آمریکا گفت: بعد از دور پنجم مذاکرات رفتار معامله‌ گران نشان می‌‌دهد، با وجود فضای نیمه مثبتی که در حوزه دیپلماتیک حاکم است، اما همچنان در سمت تقاضا احتیاط و تردید وجود دارد.
وی افزود: اخبار مثبت محرک‌ معاملات هستند. اگر چه بورس تهران تحت تأثیر اخبار مذاکرات که عصر روز جمعه از رم منتشر شد، معاملات نخستین روز هفته را با رشد نماگر‌ها آغاز کرد، اما تردیدهایی که نسبت به جو مذاکرات وجود دارد، قدرتمند تر از آموزه های اقتصادی است که طبیعتا باید در فضای بازار سرمایه حاکم باشد و رفتار‌ها را تنظیم کند.
این فعال بازار سرمایه در رابطه با علل تأثیر اخبار سیاسی بر بازار گفت: این وضعیت ابهام آلود ناشی از نا اطمینانی نسبت به فضای سیاسی و دیپلماسی و همچنین نشان دهنده ضعف در حوزه پیش ‌بینی ‌پذیر بودن اقتصاد است.
وی اضافه کرد: متأسفانه بازیگران بازار، معاملات خود را نه بر اساس واقعیت اقتصادی‌، بلکه بر اساس احتمال وقوع رویداد های سیاسی تنظیم می‌ کنند. وقتی قواعد بازی اقتصادی روشن و شفاف نیست، تصمیم‌ها به سمت و سوی اخبار سیاسی می‌رود.
کرداری در رابطه با حساسیت بازار افزود: به تعریفی بازار‌ها در ایران به یک شایعه وابسته است‌ تا قیمت دلار، طلا، سکه یا شاخص‌ها در بازار سرمایه ظرف چند دقیقه سقوط یا صعود کند و یا اتفاقی عکس آن رخ بدهد. نبود شفافیت و اطلاع ‌رسانی موثر باعث می‌‌شود شایعات بیش از اخبار منابع رسمی روی افکار عمومی تأثیر داشته باشند.
وی گفت: بازار به جای آنکه با داده ‌های رسمی به تحلیل برسد، با شایعات افت و خیز پیدا می‌کند. بازار به حس عمومی نااطمینانی واکنش نشان می‌‌دهد. گویی فعالان بازار منتظر خبری هستند تا دلیل خرید یا فروش داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: عدم آگاهی بخشی از فعالین بازار و حضور معامله ‌گران هیجانی نیز به این وضعیت دامن می‌زند. تا جاییکه بازار های مالی از رفتار کوتاه ‌مدت بازیگران خرد و غیر رسمی تأثیر می‌پذیرد.
سعید کرداری در پایان سخنان خود گفت: مردم نمی‌‌دانند سیاست دولت درباره نرخ ارز، بودجه یا تورم چیست و آیا آن سیاست پایدار خواهد بود یا نه؟ این نقطه ضعف در سیاست‌گذاری بازار شایعات را داغ کرده است. ریشه اصلی رفتار های هیجانی در بازار ها، نبود قواعد روشن و نبود پیام درست از سوی سیاست ‌گذار است.