کد خبر : 698407 تاریخ : 1404/2/30 - 11:07
حسین میرافضلی-کارشناس انرژی تفاوت برق خورشیدی با برق اتمی چند سال است کشور با کمبود برق مواجه است. امسال کمبود برق، گاز و... بیشتر از سال‌های گذشته شده است. مهم‌تر اینکه بحث تولید برق خورشیدی سیاست جدی دولت شده است، این در حالی است که چند دهه است کشور درگیر ساخت نیروگاه اتمی برای تولید برق بوده است، بیشتر هزینه بوده تا فایده. آمارهای زیر نشان می‌دهد که تولید برق اتمی در دنیا اندک و روبه‌زوال است.

چین، هند، ژاپن و بسیاری از کشورهای جهان برنامه گسترده در تأمین برق موردنیاز خود از انرژی خورشید دارند. قیمت تمام‌شده برق خورشیدی از برق هسته‌ای و سایر روش‌ها ارزان‌تر و قابل‌دسترس‌تر است. قیمت تمام‌شده هر کیلووات برق خورشیدی ۲ تا ۳ سنت است. این به‌نوبه خود انقلابی در تولید برق و توسعه صنعتی جهان محسوب می‌شود.
سهم کشورهای صاحب دانش هسته‌ای در تولید برق هسته‌ای در مقایسه با نیاز و تولید آن‌ها اندک است به‌عنوان‌مثال:
*چین که صاحب تکنولوژی هسته‌ای و صادرکننده دانش ساخت نیروگاه هاست هسته‌ای است حدود ۵ درصد برق موردنیاز خود را از نیروگاه‌های هسته‌ای تأمین می‌کند
*پاکستان ۲ درصد * هند ۴ درصد * کره شمالی حدوداً صفر * ایران کمتر از ۲ درصد * روسیه ۱۹ درصد *آمریکا حدود ۱۸ درصد *فرانسه حدود ۶۰ درصد
*آلمان ۵ درصد *ژاپن ۶ درصد *اسپانیا ۲۰ درصد *ترکیه هنوز نیروگاه هسته‌ای فعال ندارد.
نگهداری زباله‌های نیروگاه‌های هسته‌ای یک مشکل و خطرناک برای محیط‌زیست است. وقتی چنین است چرا کشور ما که در سال حدود 300 روز آفتابی است از برق خورشیدی به‌جای برق هسته‌ای پرهزینه استفاده نکند.