کد خبر : 698362 تاریخ : 1404/2/27 - 11:50
سخنگوی قوه قضاییه: حکم اعدام امیرتتلو تایید شده و قابل اجراست، اما درخواست‌ها برای لغو حکم و توبه او درحال بررسی است سخنگوی قوه قضاییه گفت: امیر تتلو در خصوص اتهام توهین به مقدسات به ۵ سال حبس محکوم شد و پس از فرجام خواهی دیوان عالی حکم را نقض و به شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاد و این شعبه حکم اعدام صادر کرد و موجب فرجام خواهی قرار گرفت و پس از آن رای دیوان عالی عینا تایید شد و به دادگاه اعلام شده است و رای قطعی و قابل اجراست.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی در خصوص اخرین وضعیت حکم اعدام پرونده تتلو و ازدواج او در زندان گفت: به شایعات توجه نکنید و به واقعیات بپردازیم.

وی گفت: در خصوص این پرونده نامبرده با دو اتهام ارتکاب تشویق به فساد و فحشا در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۱۰ حبس محکوم شد و حکم در حال اجراست و بابت این حکم او در زندان است.

جهانگیر گفت: در خصوص اتهام توهین به مقدسات در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران به ۵ سال حبس محکوم شد و پس از فرجام خواهی دیوان عالی حکم را نقض و به شعبه ۶ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاد و این شعبه حکم اعدام صادر کرد و موجب فرجام خواهی قرار گرفت و پس از آن رأی دیوان عالی عینا تأیید شد و به دادگاه اعلام شده است و رأی قطعی و قابل اجراست.

وی گفت: معمولا دو درخواست در این زمینه صورت می‌گیرد و وکیل ایشان دو درخواست را داده است.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: طبق ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی "در جرائم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود، حد از او ساقط می‌گردد. همچنین اگر جرائم فوق غیر از قذف با اقرار ثابت شده باشد، در صورت توبه مرتکب حتی پس از اثبات جرم، دادگاه می‌تواند عفو مجرم را توسط رئیس قوه قضائیه از مقام رهبری درخواست نماید و ...." این درخواست توسط وکیل ایشان ثبت شده است.

وی ادامه داد: در خواست دیگر وکیل در خصوص اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری است که ثبت شده است. این درخواست در حال بررسی است که آیا تأیید یا رد می‌شود؟ نتیجه متعاقبلا اعلام‌می شود.

وی ادامه داد:طبق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، "در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی صادره از هر یک از مراجع قضائی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رأی قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیاً بر خلاف شرع بیّن اعلام شده، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می‌آورند و رأی مقتضی صادر می‌نمایند.