کد خبر : 696887 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۱/۲۵ - 12:35
برگزاری پیش همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران؛ دولت موانع ورود بیماران خارجی را کاهش می دهد «پیش همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران» برگزار شد.

پیش همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران (خرمشهر و آبادان)، با حضور وزیر تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی، استاندار خوزستان، رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان، سخنگوی وزارت امور خارجه، سفرا، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی، در هتل همای تهران برگزار شد.

دولت موانع تجاری، اداری و ویزایی برای ورود بیماران خارجی را کاهش می‌دهد

به گزارش روابط عمومی هگتا، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این پیش همایش، برنامه‌ریزی دولت برای توسعه گردشگری سلامت و بهره مندی از ظرفیت‌های پزشکی ایران را گامی مهم در راستای تقویت اقتصاد، افزایش تعاملات بین‌المللی و بهبود زیرساخت‌های درمانی و گردشگری کشور دانست.

او افزود: با سرمایه‌گذاری مناسب، کاهش موانع تجاری و اداری و مشارکت فعال بخش خصوصی، می‌توان این صنعت را به یکی از محورهای اصلی اقتصاد ایران تبدیل کرد.

میدری ادامه داد: برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری گردشگری سلامت ایران (خرمشهر و آبادان نشان‌دهنده سیاست دولت سیزدهم در افزایش تعاملات بین‌المللی، گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه، و استفاده از ظرفیت‌های پزشکی ایران برای توسعه گردشگری سلامت است.

او افزود: با توجه به توانمندی‌های پزشکی ایران در سطح جهانی، به‌ویژه در پیوند اعضا و سایر جراحی‌های پیشرفته، این سیاست می‌تواند درهای جدیدی برای درآمدزایی ارزی، اشتغال‌زایی، و توسعه زیرساخت‌های درمانی و گردشگری کشور بگشاید.

وزیر رفاه با اشاره به سیاست دولت در تقویت ارتباطات بین‌المللی و توسعه گردشگری سلامت افزود: دولت سیزدهم، بر اساس دستور رئیس‌جمهور، برنامه‌ای جدی برای توسعه روابط بین‌المللی و گسترش همکاری با کشورهای منطقه دارد. یکی از ابزارهای مهم این سیاست، تقویت گردشگری سلامت است که علاوه بر منافع اقتصادی، باعث افزایش دیپلماسی عمومی و فرهنگی نیز خواهد شد.

میدری با اشاره به جایگاه برجسته ایران در خدمات پزشکی و درمانی گفت: ایران در برخی از حوزه‌های پزشکی، از جمله پیوند اعضا، ناباروری، جراحی‌های قلب، زیبایی و ارتوپدی، در رده‌های برتر جهانی قرار دارد. بسیاری از بیماران از کشورهای همسایه و حتی فراتر از منطقه برای دریافت این خدمات به ایران سفر می‌کنند.

او با اشاره به نقش ویژه مناطق مرزی در توسعه گردشگری سلامت ادامه داد: آبادان و خرمشهر به‌عنوان قطب‌های جدید گردشگری سلامت معرفی شده‌اند. با توجه به نزدیکی جغرافیایی این مناطق به کشورهای عربی خلیج‌فارس و عراق، می‌توان از این ظرفیت به‌صورت هدفمند استفاده کرد و دولت قصد دارد زیرساخت‌های گردشگری سلامت را در سایر مناطق مرزی ایران نیز توسعه دهد

وزیر رفاه به حضور و مشارکت گسترده بخش خصوصی تصریح کرد: در این همایش، نمایندگان مجلس، استاندار خوزستان، و فعالان اقتصادی بخش خصوصی حضور داشتند، که نشان از هم‌افزایی میان دولت و بخش خصوصی برای توسعه این صنعت دارد. براین اساس صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی، به‌عنوان یک نهاد کلیدی، سیاست‌هایی را برای سرمایه‌گذاری در گردشگری سلامت اتخاذ کرده است.

میدری ادامه داد: مشارکت بخش خصوصی توانمند ایران در حوزه گردشگری می‌تواند باعث تحول سریع و گسترش این صنعت شود.

وزیر رفاه با اشاره به رفع موانع تجاری و تسهیل ورود گردشگران سلامت گفت: دولت قصد دارد موانع تجاری، اداری و ویزایی را کاهش دهد تا ورود بیماران خارجی سریع‌تر و راحت‌تر انجام شود. همچنین تأکید بر حقوق بشر و ضرورت دسترسی به خدمات درمانی می‌تواند به رفع برخی تحریم‌های بین‌المللی در این حوزه کمک کند.

میدری با اشاره به اینکه اتصال هوایی و زمینی قوی‌تر با کشورهای همسایه از دیگر راهکارهایی است که دولت دنبال می‌کند، به بعد فرهنگی و تمدنی گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: ایران و کشورهای همسایه دارای پیشینه تمدنی مشترک هستند و این امر می‌تواند در گسترش روابط گردشگری و درمانی مؤثر باشد.

او تصریح کرد: برخلاف برخی موانع سیاسی و اقتصادی که رقبا و مخالفان ایجاد می‌کنند، ایران همچنان می‌تواند از ظرفیت‌های پزشکی و فرهنگی خود برای افزایش تعاملات بهره ببرد.

میدری در ادامه به فرصت‌های موجود در این زمینه پرداخت و گفت: افزایش درآمد ارزی از طریق ورود بیماران خارجی و ارائه خدمات درمانی، اشتغال‌زایی در بخش‌های پزشکی، گردشگری و حمل‌ونقل، تقویت برند بین‌المللی ایران در حوزه پزشکی، افزایش تعاملات فرهنگی و دیپلماسی عمومی از طریق پذیرش بیماران خارجی و توسعه زیرساخت‌های درمانی و گردشگری در مناطق مرزی می‌تواند موجب رشد اقتصادی این مناطق شود.

وزیر رفاه با اشاره به چالش‌های پیش‌رو در این حوزه گفت: تحریم‌های مالی و بانکی می‌تواند مانع تراکنش‌های مالی بین‌المللی شود.

میدری ادامه داد: همچنین مشکلات ویزایی و موانع اداری برای ورود سریع‌تر بیماران خارجی و کمبود زیرساخت‌های اقامتی و حمل‌ونقل در برخی مناطق مرزی و در نهایت رقابت شدید از سوی کشورهای دیگر مانند ترکیه، هند و امارات در این حوزه سرمایه‌گذاری چالش های پیش رو است.

او خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی دولت برای توسعه گردشگری سلامت و استفاده از ظرفیت‌های پزشکی ایران، گامی مهم در راستای تقویت اقتصاد، افزایش تعاملات بین‌المللی، و بهبود زیرساخت‌های درمانی و گردشگری کشور است. با سرمایه‌گذاری مناسب، کاهش موانع تجاری و اداری، و مشارکت فعال بخش خصوصی، می‌توان این صنعت را به یکی از محورهای اصلی اقتصاد ایران تبدیل کرد.

مسیر تازه گردشگری سلامت در استان‌های مرزی ایران کلید می‌خورد

در ادامه برنامه علیرضا تابش مدیرعامل هلدینگ هگتا، باعث افتخار است که امشب در جمع شما بزرگان، فرهیختگان و متخصصان حوزه گردشگری و سلامت و درمان، حضور دارم. حضور شما عزیزان در این رویداد نشان از اهمیت موضوع گردشگری پزشکی و لزوم همکاری‌های داخلی و بین‌المللی در این حوزه دارد.

او ادامه داد: در اثنای چهل و ششمین بهار پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و همزمان با دوران جدید مدیریتی هگتا، یکی از اولویت‌های ویژه ما، توجه جدی به مقوله گردشگری سلامت است؛ آن هم بر اساس اهداف و تکالیف تعیین‌شده در برنامه هفتم پیشرفت، این حوزه نه‌تنها از اهمیت بالایی برخوردار است، بلکه پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های دقیقی نیز برای آن صورت گرفته است.

تابش تاکید کرد: هگتا، به عنوان یکی از بازیگران کلیدی زنجیره گردشگری کشور، نقش خود را در تسهیل‌گری سرمایه‌گذاری در این عرصه مهم پررنگ‌تر خواهد کرد.

مدیرعامل هلدینگ هگتا، افزود: به یمن استقرار مردم سالاری دینی در پهنه پرافتخار ایران اسلامی، شاهد توفیقات متعدد و متنوع علمی و فناورانه در کشور بوده‌ایم.

تابش توضیح داد: ایران؛ از کشوری که نیازمند واردات خدمات پزشکی و پیراپزشکی در قبل از انقلاب بود امروز و به همت جوانان فرهیخته و اساتید دانشمند خود توانسته به قطب اصلی برخی خدمات پیشرفته پزشکی در منطقه و جهان بدل شود.

مدیرعامل هگتا گفت: ایران اسلامی، امروز از سرآمدان عرصه درمان ناباروری و پیوند اعضا در جهان بوده و همچنین از پیشگامان ارائه خدمات درمان بیماری های صعب العلاج در منطقه غرب آسیا تلقی می‌شود. حضور تمامی تخصص و فوق تخصص های پزشکی همگام با فعالیت بالغ بر ۵۰ دانشگاه جامع علوم پزشکی در کشور نویدبخش وجود فرصت‌های قابل توجه در این عرصه است.

او گفت: ظهر امروز سخنی را در خلال بازدید از نمایشگاه بین‌المللی گردشگری، با سفیر کشور عربستان سعودی در میان گذاشتم که آن را اینجا بازگو می‌کنم، در جهان امروز، به‌ویژه در منطقه غرب آسیا، گفتمان‌های متعددی با هدف ایجاد ثبات و توسعه پایدار شکل گرفته‌اند. از ائتلاف‌های امنیت‌محور که بر مسائل نظامی و امنیتی تمرکز دارند، تا ائتلاف‌های رفاه‌محور که به بهبود کیفیت زندگی می‌پردازند.

تابش ادامه داد: اما امروز، ما در حال ورود به یک مرحله جدید از همکاری‌های منطقه‌ای هستیم که آن را «ائتلاف سلامت‌محور» می‌نامیم که با هدف ارتقای سلامت عمومی، توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی و بهبود دسترسی به خدمات درمانی در سطح منطقه شکل می‌گیرد.

مدیرعامل هلدینگ هگتا افزود: این همکاری‌ها شامل تبادل دانش و فناوری، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های درمانی و ایجاد زیرساخت‌های بهداشتی مدرن خواهد بود. یکی از مهم‌ترین پیامدهای این ائتلاف، افزایش تاب‌آوری کشورهای منطقه در برابر بحران‌های بهداشتی و شیوع بیماری‌های همه‌گیر است.

تابش ادامه داد: همچنین این همکاری‌ها می‌تواند به توسعه پایدار و افزایش کیفیت زندگی شهروندان منطقه کمک کند. بدون شک، سلامت عمومی یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار است و این ائتلاف می‌تواند نقشی کلیدی در تحقق این هدف ایفا کند.

او تصریح کرد: ائتلاف سلامت‌محور نه‌تنها پاسخی به بحران‌های بهداشتی و درمانی است، بلکه می‌تواند با برنامه‌های توسعه‌ای کشورهای منطقه نیز همسو باشد. به عنوان مثال جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی برای توسعه زیرساخت‌های درمانی، ایجاد فرصت‌های آموزشی برای تربیت نیروی متخصص در حوزه پزشکی و بهداشت و استانداردسازی و بهبود سطح خدمات درمانی در سطح منطقه‌ای، از جمله این موارد است.

مدیرعامل هلدینگ هگتا ادامه داد: بی‌شک، اجرای این ائتلاف با چالش‌هایی نیز روبه‌رو است. از جمله این چالش‌ها می‌توان به تنش‌های سیاسی میان برخی کشورهای منطقه و کمبود منابع مالی و عدم برنامه‌ریزی صحیح در این راستا، اشاره کرد. اما همان‌گونه که در سایر حوزه‌های همکاری منطقه‌ای تجربه کرده‌ایم، هم‌افزایی و تعامل مثبت می‌تواند به غلبه بر این موانع کمک کند.

او تصریح کرد: ایران با برخورداری از زیرساخت‌های پیشرفته پزشکی، کادر درمانی متخصص و هزینه‌های رقابتی درمان، یکی از مقاصد مهم گردشگری پزشکی در منطقه و بلکه در جهان، محسوب می‌شود. شهرهایی مانند تهران، مشهد، شیراز، تبریز و اصفهان به دلیل بیمارستان‌های مجهز و استانداردهای بالا، پذیرای بیماران خارجی بسیاری هستند.

تابش تصریح کرد: استان خوزستان، نیز طی سال‌های اخیر، میزبان گردشگران عراقی بوده که با هدف درمان، وارد کشور می‌شوند و بر ماست که این فرصت را قدر دانسته و ضمن بسترسازی و توسعه زیرساخت‌ها، ظرفیت‌های لازم را برای ارائه خدمات مطلوب ایجاد کرده و از این راه، ضمن توسعه اشتغال‌زایی برای جامعه محلی، گفتمان صلح و دوستی بین دو کشور را تعمیق بخشیم.

او ادامه داد: نخستین همایش بین‌المللی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران» در خرمشهر و آبادان در اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، که آغازی است بر یک مسیر تازه. ما این مسیر را از خوزستان، خرمشهر و آبادان آغاز خواهیم کرد و آن را در مناطق آزاد کشور و استان‌های مرزی، به‌ویژه در مقاصد مستعد گردشگری سلامت، ادامه خواهیم داد.

مدیرعامل هلدینگ هگتا گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه شامل احداث بیمارستان‌های مجهز، توسعه مراکز توانبخشی، راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی و ایجاد اقامتگاه‌های ویژه بیماران خارجی، دهکده‌های سلامت، اقامتگاه‌های بومگردی، توسعه تفرج‌گاه‌ها و فعالیت‌های مشابه است. دولت و بخش خصوصی می‌توانند با همکاری و سرمایه‌گذاری در این بخش، خرمشهر و آبادان را به یکی از قطب‌های مهم گردشگری پزشکی در سطح منطقه تبدیل کنند.

تابش ادامه داد: امروز در آستانه یک تحول مهم در حوزه سلامت منطقه‌ای هستیم. ائتلاف سلامت‌محور می‌تواند راهکاری مؤثر برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان در منطقه، جذب سرمایه‌گذاری‌های کلان و ایجاد بستری مناسب برای توسعه پایدار باشد. ایران به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری پزشکی در منطقه، آماده است تا در این مسیر پیش‌قدم شود و از تمامی ظرفیت‌های خود در راستای همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی استفاده کند.

مدیرعامل هگتا خاطرنشان کرد: امیدوارم که نشست امشب فرصتی باشد برای تبادل نظر، هم‌فکری و دستیابی به دیدگاه‌های روشن‌تر تا بتوانیم هرچه بهتر خود را برای این رویداد مهم آماده کنیم و به اهداف مشترک‌مان نزدیک‌تر شویم.

گردشگری سلامت در مناطق مرزی از محورهای توسعه اقتصادی و دیپلماسی عمومی ایران است

ارسطو یاری حصار دبیر نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی نیز به اهمیت گردشگری پزشکی به‌عنوان یکی از پویاترین و سودآورترین صنایع جهانی پرداخت.

او گفت: این صنعت نه‌تنها بهبود سلامت انسان را در پی دارد، بلکه تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی و ارتقای روابط بین‌المللی دارد. ایران، با وجود پزشکان مجرب، دانشگاه‌های علوم پزشکی برجسته، زیرساخت‌های درمانی پیشرفته و هزینه‌های درمانی مقرون‌به‌صرفه، از ظرفیت بالایی در این حوزه برخوردار است.

یاری ادامه داد: استان خوزستان و به‌طور خاص خرمشهر و آبادان در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد اصلی گردشگری سلامت برای شهروندان عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل شده‌اند. آمارها نشان می‌دهند که به‌طور متوسط سالانه ۵۰ هزار بیمار خارجی برای دریافت خدمات درمانی وارد این استان می‌شوند.

دبیر نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی با اشاره به تشریح چهار هدف کلیدی این همایش از جملهایجاد تعامل بین بخش دولتی و خصوصی در حوزه گردشگری پزشکی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری پزشکی در استان خوزستان، به‌ویژه در شهرهای خرمشهر و آبادان، ایجاد شبکه‌های همکاری بین ایران و کشورهای همسایه برای جذب گردشگران پزشکی و شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همچنین تدوین پروژه‌های عمرانی و فنی در حوزه گردشگری سلامت پرداخت.

او به اقدامات انجام‌شده تاکنون اشاره کرد و گفت: در دو ماه گذشته، اقدامات متعددی برای پیشبرد این اهداف انجام شده است، از جمله شکیل شورای سیاست‌گذاری با حضور نمایندگان نهادهای دولتی، بخش خصوصی و انجمن‌های بین‌المللی، راه‌اندازی دبیرخانه همایش و برگزاری جلسات متعدد با مسئولان محلی در خوزستان، بررسی ظرفیت‌های استان خوزستان و منطقه آزاد اروند برای جذب گردشگر پزشکی و همچنین دعوت از مقامات عالی‌رتبه و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای بررسی فرصت‌های موجود انجام شده است.

یاری به خروجی‌های مورد انتظار از همایش اصلی در اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف این همایش، تدوین سند چشم‌انداز گردشگری پزشکی تا سال ۱۴۱۴ است.

دبیر نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ادامه داد: براین اساس برنامه‌های اجرایی و عملیاتی برای توسعه گردشگری سلامت انجام می‌شود، همچنین تعریف چارچوب‌های همکاری بین نهادهای مختلف دولتی و خصوصی صورت می‌پذیرد.

او در ادامه با اشاره خروجی‌های دیگر این همایش از جمله تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری پزشکی، سلامت و درمان و در نهایت جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای توسعه زیرساخت‌های پزشکی و گردشگری اشاره کرد.

دبیر نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی با اشاره چشم‌انداز آینده این همایش نیز گفت: گردشگری سلامت در ایران، به‌ویژه در مناطق مرزی مانند خوزستان، خرمشهر و آبادان، می‌تواند به یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی و دیپلماسی عمومی کشور تبدیل شود. این صنعت می‌تواند با کاهش موانع تجاری، بهبود زیرساخت‌های درمانی و اقامتی، و تسهیل ورود بیماران خارجی، باعث افزایش درآمد ارزی، ایجاد اشتغال، و تقویت روابط بین‌المللی شود.

یاری در پایان از از نهادها و سازمان‌هایی که در برگزاری این همایش نقش داشته‌اند، از جمله وزارت رفاه و سازمان تأمین اجتماعی، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، استانداری خوزستان، فرمانداری خرمشهر، منطقه آزاد اروند، گروه هتل‌های هما، آژانس بین‌المللی تأمین، انجمن‌های گردشگری سلامت، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و اصحاب رسانه تقدیر کرد.

رونمایی از پوستر همایش

در این مراسم از پوستر و سایت این همایش رونمایی شد. همچنین در این پیش همایش چهار پنل تخصصی با موضوع گفت‌وگوهای استانی ـ فرصت‌ها و ظرفیت های استان خوزستان، گردشگری پزشکی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، تعاملات ایران و کشورهای هدف در گردشگری پزشکی، و نهادهای دولتی و گردشگری پزشکی برگزار شد.

گفتنی است نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران، اردیبهشت ماه 1404 در استان خوزستان شهرهای خرمشهر و آبادان برگزار می‌شود.