کد خبر : 696379 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۳۰ - 03:33
امروز در تاریخ 30 دی سال 1377- بیشتر وقت به انجام كارهاى امروز و دیروز گذشت.

خاطرات هاشمی رفسنجانی
30 دی سال 1377- بیشتر وقت به انجام كارهاى امروز و دیروز گذشت. ساعتى صرف یادگیرى نحوه استفاده از اطلاعات اینترنت شد. مراسم ورود ملك حسین، [پادشاه اُردن] از آمریكا به اُردن، بعد از شش ماه معالجه بیماری سرطان غدد لنفاوی در آمریكا را از [شبکه تلویزیونی] سی ‌ان‌ ان دیدم. پس از پیاده شدن از هواپیما، دو ركعت نماز خواند.عصر آقاى [حمیدرضا] آصفى، از وزارت خارجه آمد. از دودستگى و تعارض در وزارت امورخارجه و كل كشور، ابراز نگرانى كرد و مدیریت مسائل قتل‌ها را بسیار نادرست خواند و از برداشت محافل و ناظران خارجى در خصوص تقابل بین رهبرى و رئیس‌جمهور گفت. آقاى [مهدی] صفرى، سفیرمان از مسكو، تلفنى درخواست كرد كه مصاحبه با مدیر شبكه تلویزیون ان تی وی را بپذیرم. از سخنرانى و خطبه‌هاى جمعه‌ام تمجید كرد. نماینده ما در بانك جهانى، آقاى [محمد] خزاعى نیز با فاكس، از مطالب دو خطبه تقدیركرد.

درگذشت مهدی بازرگان
مهندس مهدی بازرگان در سال 1286 ش در تهران به دنیا آمد و تحصیلاتش را در رشته دكترای مهندسی ماشین در فرانسه به پایان رساند. وی در ابتدا در مدارس و سپس از 1320 در دانشگاه تهران به تدریس پرداخت. مهندس بازرگان در جریان ملی شدن صنعت نفت وارد مبارزات سیاسی گردید و پس از كودتای 28 مرداد 32 دستگیر و تبعید شد. رهبران نهضت آزادی در سال 1334 به بعد، به دلیل فعالیت علیه رژیم شاه، توسط این رژیم دستگیر شدند و بازرگان نیز به زندان محكوم گردید. مهدی بازرگان كمی قبل از انقلاب اسلامی به عضویت شورای انقلاب درآمد و با پیشنهاد این شورا، مأمور تشكیل دولت موقت گردید. هرچند در حكم نخست‌وزیری مهندس بازرگان، حضرت امام خمینی وی را از گرایش‏های حزبی و انتخاب وزرای ملی‏گرا منع كرده بودند، ولی وی اكثریت كابینه را از اعضای نهضت آزادی و جبهه ملی برگزید. بازرگان در اواخر عمر از ایران خارج شد و سرانجام در آخر دی ماه 1373 بر اثر ابتلا به بیماری قلبی در 87 سالگی در سوییس درگذشت.

معارضه لفظی تهران و اتحادیه اروپا
نیمه دوم ژانویه 2004 میان مقامات و رسانه های جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا برخورد و معارضه لفظی در جریان بود. مقامات و رسانه های ایران نحوه ملاقاتها و مذاکرات خاویر سولانا [و در آن زمان شخص اول دیپلماسی اتحادیه اروپا] در طول سفر به تهران را روش و رفتاری مداخله جویانه توصیف کرده بودند. به علاوه، انتقاد تند و اخطار آمیز «دو ویلپن» وزیر امور خارجه وقت فرانسه و اعلامیه های اتحادیه اروپارا اعمالی خارج از عرف دیپلماتیك خوانده بودند. این بحث ادامه داشت که «یوشكا فیشر» وزیر امورخارجه وقت آلمان نیز پا به میدان نهاد.روزنامه های آلمان 18 ژانویه 2004 به نقل از فیشر نوشته بودند كه اگر «اصلاح‌طلبان!» از نامزدی در انتخابات (آن دوره پارلمان ایران) محروم بمانند، این عمل بر روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی اثر سوء خواهد گذارد!. این گوشزد فیشر، معارضه لفظی طرفین را به اوج خود رسانید و واکنش تهران این بود: «به شما مربوط نیست».

آزادی آخرین گروه زندانیان سیاسی
وقتی فشار کارتر بر شاه از یک سو و فشار مردم بر حکومت خودکامه مطلقه شاه از سوی دیگر افزایش پیدا کرد شاه دستور داد زندانیان سیاسی را به تدریج آزاد کنند.آخرین گروه که از زندان های سراسر ایران آزاد شدند .