کد خبر : 696250 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ - 04:17
آلودگی هوا در جان مردم نماینده تهران و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از جمعیت تهران، یعنی تقریباً دو میلیون نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که تحت تأثیر آلودگی شدید هوا هستند.

گروه اجتماعی: تداوم آلودگی هوا و کمبود گاز باعث شد بیشتر استان های کشور روز شنبه مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات شوند. همچنین امروز هم تمام مدارس تهران و برخی کلانشهرها تعطیل و غیرحضوری شدند. توصیه پزشکان این است که کودکان و سالمندان و بیماران تنفسی و زمینه‌ای، از منزل خارج نشوند. آلودگی هوا سال گذشته جان بیش از 50 هزار نفر را گرفت. پیش بینی می‌شود تعداد مرگ و میرها بر اثر آلودگی هوا امسال بیشتر اپارسال شود. موضوع آلودگی هوا و تعطیلی ادارات و مدارس و دانشگاه‌ها علاوه بر خسارت مادی که دارد، سلامت مردم را به خطر انداخته است. تعطیلی راهکار مقابله با آلودگی هوا و تأمین کمبود انرژی نیست. در این ارتباط نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: «حدود 30 درصد مردم تقریبا ۲ میلیون نفر در تهران تحت تأثیر شدید آلودگی هوا قرار دارند. تهران به ۲۰۰ هکتار فضای سبز جدید دارد. »
فلسفی، نماینده تهران و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از جمعیت تهران، یعنی تقریباً دو میلیون نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که تحت تأثیر آلودگی شدید هوا هستند. تهران به ۲۰۰ هکتار فضای سبز جدید نیاز دارد که این اقدام می‌تواند به کاهش ۲۰ درصدی آلودگی هوا منجر شود. هدف تعیین‌شده در برنامه هفتم پیشرفت، کاهش ۳۰ درصدی آلودگی هوا بوده که نیازمند تلاش است.
پیمان فلسفی سخنگوی مجمع نمایندگان استان تهران در همایش دو روزه سیاست‌ها و برنامه‌های بازآفرینی شهری پایدار در بافت‌های ناکارآمد شهری، گفت: تجربیات جهانی نشان می‌دهند که همراهی مردم و بخش خصوصی می‌تواند تحولات بزرگی در بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد ایجاد کند. نابودی بافت‌های فرسوده رویکردی اشتباه است. این مناطق به دلیل ارزش تاریخی و اجتماعی، نیازمند احیا و بازآفرینی هستند و نه تخریب. بازآفرینی این محله‌ها باید بر حفظ بافت فرهنگی و زنده نگه داشتن کسب‌وکار‌های محلی متمرکز باشد تا هویت تاریخی این مناطق در فرایند بازآفرینی بازتاب یابد.

مشکلات آلودگی هوا و راه‌حل‌های پایدار
پیمان فلسفی، وضعیت کنونی آلودگی هوا در تهران را «اسفبار» توصیف کرد و گفت: این مشکل قابل حل است و از طریق اقدامات پایدار و راه‌حل‌های ساختاری باید به نتیجه برسد. اقدامات مقطعی نظیر تعطیلی‌ها و محدودیت‌های موقت، نمی‌توانند مشکل را حل کنند. به‌عنوان نمونه، تعطیلی‌های دو روزه ممکن است به بهبود موقتی هوا منجر شود، اما پس از آن وضعیت به شرایط اولیه بازمی‌گردد.
نماینده مردم تهران گفت: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از جمعیت تهران، یعنی تقریباً دو میلیون نفر، در مناطقی زندگی می‌کنند که تحت تأثیر آلودگی شدید هوا هستند. برای رفع این مشکل، برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه‌گذاری قابل توجهی لازم است.
فلسفی افزود: بهبود زیرساخت‌های شهری نیازمند سرمایه‌گذاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی است و در برنامه هفتم پیشرفت، رقم ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی برای بازآفرینی و بهبود وضعیت مناطق فرسوده پیش‌بینی شده است. این اعداد باید در بودجه‌های سالیانه لحاظ شوند تا بتوان به‌طور مؤثر در مسیر بهبود وضعیت زیست‌محیطی و شهری گام برداشت.