کد خبر : 696228 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۲۲ - 02:21
علی صالح‌آبادی- مدیرمسئول رؤیا، توهم، واقعیت آنچه از ذهن انسان یا سیاستمداران ساطع می‌شود ناشی از ذهنیت و نگاه به رویدادها و حوادثی است که اتفاق می‌افتد. انگاره‌ها نخست در ذهن شکل می‌گیرد و با مشاهده واقعیات به باور و تصمیم‌گیری می‌انجامد.

اصلاح‌طلبان، تحول‌خواهان، ملی‌گراها، تکنوکرات‌ها ذهنشان متوجه عین یعنی به آنچه روی زمین است معطوف است، به همین دلیل در زمین رفتار می‌کنند و تصمیم می‌گیرند. در مقابل اصولگراها، آرمان‌گراها، سنت‌گراها، آخرالزمانی‌ها رفتار و تصمیماتشان بر آرزو، آرمان، توهم، رؤیاهای آسمانی و ...شکل می‌گیرد نه با عین و آنچه روی زمین است. این جماعت در زمین زندگی می‌کنند؛ اما آسمانی فکر می‌کنند. این نگرش زندگی را سخت کرده است.
1-حسن عباسی سپاهی پیشین، حسن رحیم‌پور ازغدی، لطف‌الله دژکان امام‌جمعه شیراز گفته‌اند آمریکا را نابود و کاخ سفید را حسینیه خواهیم کرد. آقایان اول بروید مساجد و حسینیه‌های کشور را که خالی از نمازگزار شده است را پرکنید ساخت حسینیه در کاخ سفید پیشکش. امام‌جمعه شیراز پیش‌ازاین هم گفته بود سربازان اسرائیلی را به دریا می‌اندازیم. امام جمعه مشهد روز گذشته گفت: «هر کشوری با آمریکا مذاکره کند بدبخت می‌شود و اسلام و دین نیز باید براندازی شود، نتیجه مذاکره این است.»
آیا ترکیه، پاکستان، عراق، مالزی، اندونزی، اردن که با آمریکا هم مذاکره می‌کنند هم رابطه داردند بدبخت شده و دین هم از بین رفته است. مشکل کشور همین گفتمان است. دریای سرخی که آبراه بین‌المللی است، وقتی حوثی‌های مورد حمایت ایران به کشتی‌ها حمله می‌کنند در واقع با این کار آنها یک اجماع بین‌المللی علیه ایران را شکل می‌دهند. چرا ایران باید هزینه اقدام این گروه را بدهد که عربستان سودش را ببرد. به نظر می‌رسد ائتلاف بین‌المللی به کمک اسرائیل همان بلایی را که بر سر غزه، لبنان و سوریه آوردند بر سر یمن هم بیاورند.
2-روزنامه کیهان، برخی مقامات و... گفته‌اند اگر بخواهیم تنگه هرمز که یک آبراه بین‌المللی است را می‌بندیم. این آقایان آیا می‌دانند دست به چنین کاری بزنند جهان را مقابل خود و کشور قرار می‌دهند. پس حرفی که شدنی نیست را چرا می‌زنید.
3-پیش‌ازاین عربستان درگیر جنگ با حوثی‌ها بود. ایران به حمایت حوثی‌ها پا رفت و عربستان پا پس کشید و اسرائیل و ائتلاف بین‌المللی علیه حوثی‌ها تشکیل دادند و انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفتند.
4-لبنان بیشتر از دو سال است که به دلیل اختلاف گروه‌ها بر سر تعیین رئیس‌جمهور، رئیس‌جمهور نداشت اما سرانجام روز پنجشنبه پارلمان رئیس‌جمهور را انتخاب کرد و لبنان را از بلاتکلیفی نجات دادند. جنگ حزب‌الله با اسرائیل موقعیت سیاسی و نظامی آن را در لبنان تضعیف کرد. پارلمان لبنان با 99 رأی موافق از 128 عضو «جوزف عون» رئیس ارتش را که از حمایت عربستان، آمریکا، فرانسه، اسرائیل و ترکیه برخوردار است را به‌عنوان رئیس‌جمهور برگزید. به نظر می‌رسد با حمایت عربستان «سعد حریری» فرزند «رفیق حریری» که در یک انفجار کشته شد نخست‌وزیر لبنان شود.
5-آمریکا و اسرائیل به عراق هشدار دادند اگر «حشد الشعبی» و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی خلع سلاح نشوند به 300 نقطه در عراق حمله خواهند کرد. نخست‌وزیر عراق در منازعه حماس حزب‌الله حاضر نشد وارد جنگ شود. سودانی اعتقاد به توازن در روابط خارجی دارد و رابطه نزدیکی با آمریکا و ایران دارد. السودانی با این سیاست توانتسته هر ماه حدود 10 میلیارد دلار نفت بفروشد و پولش را برای مردم عراق هزینه کند.
آنچه ازنظر آخرالزمانی‌ها این موضوعات واقعیت نیستند؛ بلکه ساخته‌وپرداخته آمریکا، اسرائیل و... است.
واقعیت این است که آرایش سیاسی و ژئوپلتیک منطقه تغییر کرده و تغییر خواهد کرد و این تغییر به سود ایران نبوده و نیست ایران از شرق از سوی طالبان، از غرب از سوی جمهوری آذربایجان و ترکیه تهدید می‌شود. روسیه همسایه شمالی هم غیرقابل‌اعتماد است. روسیه همان‌طور که با اسرائیل و غرب بر سر سوریه معامله کرد بعید نیست روسیه با آمریکا بر سر ایران هم معامله کند و همان‌طور که در زمان ریاست جمهوری اوباما با امضای شش قطع‌نامه علیه ایران و به نفع آمریکا، حالا هم ایران را به آمریکا و اسرائیل بفروشد. روسیه از ادعای امارات، بر جزایر سه گانه از امارات حمایت کرد.
فرصت‌ها برای اصلاح امور از کف رفته است؛ اما یک فرصت باقی است قرار است. ایران با سه کشور اروپایی، 24 دی مذاکره کند و این یک فرصت است، ایران می‌تواند از غرب امتیاز بگیرد و غنی‌سازی 20 درصد و 60 درصد را کنار بگذارد و به غنی‌سازی 3.67 که در برجام پیش‌بینی‌شده برگردد و شرایط را به نفع خود تغییر دهد.
کار دیگری که حاکمیت می‌تواند انجام دهد توضیح چرایی حمایت از بشاراسد است که به گفته سردار اثباتی پشت به ایران کرده بود و با اسرائیل پنهانی در ارتباط بود و قصد فاصله گرفتن از ایران را داشته است. سردار اثباتی می‌گوید وقتی اسرائیل یکی از مراکز سپاه را در سوریه زد روسیه سیستم‌های راداری را به نفع اسرائیل خاموش کرد.
پرسش این است که رابطه با سوریه دوران اسد و روسیه دوران پوتین که هر دو از پشت به ایران خنجر زدند چه سودی برای ملت ایران در پی داشته است.