کد خبر : 695991 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۹ - 00:37
ضیاء مصباح- کنشگر اجتماعی ضرورت تغییر در سیاست‌ها اولویت سیاست خارجی داشتن رابطه مطلوب، پایدار و استراتژیک با همسایگان برای ایجاد ثبات و امنیت در جهت «توسعه پایدار» است.

با توجه به تحولاتی که در ماه‌های اخیر در منطقه رخ‌داده، مهم‌ترین اقدام، بازبینی سیاست خارجی بر اساس شرایط جدید با توجه به تحولات و تغییرات است.
تحولات و تغییرات با شتاب رخ می‌دهند و توازن ساخته‌وپرداخته شده و چهره خود را در مقام تصمیم‌گیری‌ها درباره مصالح ملک و ملت نشان می‌دهد. «نظریات اخیر آقای عراقچی نمونه تصمیم گیری غیر واقعی است. مشخصه بارز دوران تغییر، رفع بی‌ثباتی و ناامنی است که حکومت نقش غیرقابل‌انکاری در آن داشته است. کشورهای اطراف کشورمان از آگاهی مناسب روز و زمان برخوردار و مقبولیت بین‌المللی لازم را دارا می‌باشند. ثبات ارزش پول رایج و هجوم سرمایه‌گذاران خارجی همراه باثبات قوانین مناسب پایه‌گذاری شده بر احترام مردمان آن دیاران، ساده‌ترین دلیل این نگاه است.
شناخت درست همراه با واقع‌بینی تحولات که هنوز مورد وثوق قرار نگرفته باید در مرحله اول که باعث تغییرات لازم می‌شود درسیاست خارجی باید ملاک بوده تا بتواند بر اساس شناخت سازوکارهای متناسب عمل کند، البته بدون واهمه «از تصمیمات اتاق به‌اصطلاح فکر تند روانی که حتی در مواقعی رئیس همین مجلس با همه ویژگی‌ها .... حرف‌های آنان را برای حفظ موقعیت خود .... تکرار می‌کند»
تجدید نظر در روابط با کشورها مهم‌ترین اولویت سیاست خارجی است که می‌تواند در حل‌وفصل مسائل در عرصه بین‌المللی مفید لازم است. در سیاست منطقه‌ای بازبینی جدی انجام و بسیاری نقاط کور و به‌عمد ایجادشده برآمده از نابخردی که ناشی از عدم درک شرایط و آینده نگریست - برطرف گردد.
گفت‌وگو با همسایگان در زمینه سیاسی، امنیتی، اقتصادی
این تصور «که ایران تهدیدی علیه ثبات و امنیت همسایگان محسوب می‌شود» را از بین خواهد برد.
ناگفته نماند: لازمه گفت‌وگو میان «نخبگان واقعی» به دورمانده از هرگونه وابستگی، مزین به استقلال رأی برآمده آر میهن‌خواهی، مبری از سهم طلبی و هرگونه پیوستگی یا اطاعت رانت جویانه .... رافع نارسائی‌هاست. ️ حکومت در سیاست‌های خود نیاز به بازنگری دارد، بر این مبنا باید استراتژی جدیدی «در جبران مافات» به اجرا گذاشت و از ادامه دمیدن «بر شعار- بجای شعور» .
نخبگان اندیشمند مخصوصاً جوانان تحصیل‌کرده وطنمان با پرهیز از تمامی آنچه وضعیت کنونی را باعث شده ..... با استقلال رأی باید به درک مشترکی برسند که خطر و تهدید پیش رو را با گفتمان مشترک و باور جدی به این ضرورت با ابزار لازم... بر اساس رویکردی برآمده از علم اداره جوامع، تا آنجا ادامه داد که به امنیت جمعی و مقابله با تهدیدهای مشترک دست پیدا کنند .... تا اگر چنین شود اعتماد احیا می‌شود.وقت آن رسیده که به جای نگاه ایدئولوژیک نگاه واقعی و مطالبه مردم شود.