کد خبر : 695866 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۴ - 02:20
رکورد احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی برق توسط فولاد مبارکه شکسته شد همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F» در راستای تحقق اهداف حمایت از ساخت داخل، بررسی موانع و مشکلات پیش روی تولید، تعمیرات و بهره‌برداری واحدهای گازی به‌ویژه نیروگاه‌های کلاس F و ارائه راهکارهای حمایتی، از ۲۷ الی ۲۹ آذر امسال توسط انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) با مشارکت و میزبانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، برگزار می‌شود.

علی نیکبخت، رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران (اصنا) و رئیس همایش سالانه «کاربران توربین‌های گازی با تمرکز بر نیروگاه‌های کلاس F اظهار کرد: با توجه به وضعیت بحرانی گاز سوخت‌های جایگزین در کشور ضروری است که به‌طور هم‌زمان هم در حوزه سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌های تجدید پذیر و هم در بازسازی و بهسازی نیروگاه‌های موجود و بعضاً قدیمی اقدامات جدی انجام شود. رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران بابیان اینکه از ظرفیت نامی تولید نیروگاه‌های برق در ایران بالغ‌بر ۵۸ هزار مگاوات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی و در حال استفاده است، ادامه داد: امید است علاوه بر بررسی چالش‌ها و محدودیت‌ها به راهکارها و روندهای نوین بهره‌برداری و تعمیرات از نیروگاه‌های گازی به‌ویژه توربین‌های کلاس F که باراندمان بالا و تطبیق‌پذیری با مسائل زیست‌محیطی و اقتصادی نمادی از پیشرفت در تولید برق به شمار می‌رود نیز پرداخته شود. رئیس انجمن صنفی نیروگاهی ایران بابیان اینکه ضروری است مالکان نیروگاه‌ها، سازمان‌های دولتی و نهادهای حاکمیتی بیش از گذشته به این انجمن توجه داشته و از نظرات مشورتی و تجربیات ارزشمند همکاران آن بهره‌مند شوند، ابراز کرد: انجمن صنفی نیروگاه‌ها می‌تواند با ارائه مشاوره‌های تخصصی در سیاست‌گذاری، رفع موانع اجرایی، ارتقای سطح حرفه‌ای و فنی در این زمینه نقش مؤثری در بهبود بهره‌وری و پایداری صنعت ایفا کند.

تنها با صرف ۱۴ ماه زمان رکورد احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی برق توسط فولاد مبارکه شکسته شد
غلامرضا سلیمی معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه در این همایش اظهار کرد: در حال حاضر نا ترازی گاز به‌شدت احساس می‌شود و روی بسیاری از صنایع تأثیر گذاشته است و روی صنعت فولاد تأثیر زیادی دارد و منجر به توقف تمام ۱۲ کارخانه تولید آهن اسفنجی موجود در فولاد مبارکه شده است.
سلیمی ادامه داد: فولاد مبارکه تصمیم گرفته است که در تأمین منابع انرژی، سیاست خود تأمینی را در پیش گیرد و چه‌بسا بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند فورد و سامسونگ نیز همین رویه را در پیش‌گرفته‌اند؛ درواقع زمانی که به مرحله توسعه‌یافتگی رسیدند و توان تولید دارند اما زیرساخت ندارند، خود به فراهم‌سازی زیرساخت اقدام کردند.
وی تفکر تولید و توسعه را مهم دانست و افزود: یک نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F در فولاد مبارکه وجود دارد و نیروگاه خورشیدی نیز امروز ۴۰ مگاوات انرژی را به شبکه تزریق می‌کند و درواقع امسال فولاد مبارکه با برق تولیدی خود، تابستان را سپری کرد و اگر این اقدامات انجام نمی‌شد فولاد مبارکه نیز مانند سایر صنایع متوقف می‌شد.
معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: حدود ۱۴ ماه از زمان انعقاد قرارداد نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F تا رسیدن به تولید، زمان صرف شد که رکورد آن در کشور زده شد؛ بنابراین می‌شود در این کشور و باوجود تحریم‌های ظالمانه کارکرد و نیروگاه سیکل ترکیبی کلاس F تأسیس کرد و تنها به یک اراده مدیریتی نیاز داریم و باید بخواهیم تا کارها انجام شود.

همکاری فولاد مبارکه و مپنا برای اجرای پروژه‌های نیروگاهی از سال ۱۴۰۰
محمد نصیری، رئیس نیروگاه‌های فولاد مبارکه، اعلام کرد: با اشاره به اهمیت موضوع «ناترازی» و تأثیر کمبود انرژی بر راندمان، اظهار داشت: فولاد مبارکه از سال ۱۴۰۰ با همکاری گروه مپنا پروژه نیروگاهی خود را آغاز کرد و امسال توربین‌های این پروژه وارد مدار شدند که نقش مؤثری در حفظ این صنعت مادر در تابستان ایفا کردند.
نصیری افزود: فولاد مبارکه باهدف رفع چالش‌های مرتبط با راه‌اندازی توربین‌ها، بومی‌سازی و تأمین قطعات موردنیاز، این همایش را برگزار کرده است.
وی تأکید کرد : چالش‌های بهره‌برداری از توربین‌ها و نیروگاه‌های صنایع، ارتقای راندمان، بهینه‌سازی مصرف سوخت و دستاوردهای بومی‌سازی از محورهای اصلی این همایش هستند. نصیری ابراز امیدواری کرد که این همایش با هم‌افزایی و افزایش آگاهی شرکت‌کنندگان، به حل بخشی از چالش‌های توربین‌های کلاس F و ارائه راهکارهای مناسب برای آن‌ها کمک کند..

ادامه قطعی گاز مشکلات جدی ایجاد می‌کند
محمد اولیا مدیرعامل گروه مپنا در این همایش اظهار کرد: شرکت مپنا توربین ۱۹۵ تا ۲۲۰ مگاوات در وریئشن‌های مختلف را ساخته که همان راندمان ۳۰۰ مگاواتی را در نیروگاه سیکل ساده و سیکل ترکیبی کلاس F را دارد.
مدیرعامل گروه مپنا با اشاره به اینکه این شرکت راه‌اندازی نیروگاه‌های کلاس F را در نیروگاه‌های هنگام، فولاد مبارکه و سهند اجرائی کرده و برای بومی‌سازی مهندسی و ساخت آن‌ها اقدام کرده است، اضافه کرد: برای ژنراتورهای نیروگاه‌های کلاس F لیسانس زیمنس را دریافت کردیم و شرکت پارس مپنا از یک سال گذشته در این زمینه نسبت به ساخت اقدام کرده است، اما توان این توربین کم است و نیاز به فضای کمتر و سرمایه‌گذاری کمتر از مزایای این توربین‌ها است و چنانچه نیاز به توان بالاتر باشد می‌تواند از تعداد بیشتر توربین استفاده کند.
وی گفت: ادامه روند قطعی گاز علاوه بر کاهش و بعضاً توقف خطوط تولید دیگر این شرکت، پاسخ‌گویی به تعهدات صنایع پایین‌دستی و تأمین مواد اولیه پروژه‌های متعدد زیربنایی و زیرساختی، صنایع خودروسازی، لوازم‌خانگی و... را دچار مشکل جدی و تأخیر چندماهه در تحویل محصول به مشتری خواهد کرد.

اقتصاد صنعت برق باید در کشور موردتوجه باشد
ناصر اسکندری، سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی گفت: اقتصاد صنعت برق باید در کشور موردتوجه جدی‌تری قرار گیرد، تا زمانی که اقتصاد صنعت برق حل نشود قطعاً در همه حوزه‌ها کار کردن با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. اسکندری، بابیان اینکه صنعت برق هیچ‌گاه بدون مشکل نبوده است، اظهار کرد: با تمام شرایط موجود توانمندی متخصصان داخلی باعث شده که مشکلات به‌موقع حل شود و کشور در تنگنا قرار نگیرد.. سرپرست معاونت راهبردی تولید شرکت برق حرارتی بابیان اینکه یکی از افتخارات کشور ما این است که توانمندان، نخبگان، اندیشمندان و صنعتگران توانا توانسته‌اند مشکلات صنعت را شناسایی و به‌موقع حل کنند، افزود: بر این اساس ورود فنّاوری‌های نوین در کشور با تکیه‌بر توانمندی‌های داخلی بوده که اتفاق افتاده است، زمانی که نیروگاه‌های کلاس F وارد کشور شد، باور داشتیم که بومی‌سازی این نیروگاه‌ها را خواهیم داشت و در این زمینه مپنا قدم‌های بزرگی را برداشته است. وی بابیان اینکه تا سال گذشته بالای ۹۰ درصد از سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها گاز طبیعی بوده است، اضافه کرد: امسال این عدد تا امروز به حدود ۸۹ درصد بوده است و این نشان می‌دهد که گاز تحویلی به نیروگاه‌ها در حال کاهش است.