کد خبر : 685257 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۲۸ - 04:07
دو عضو اتاق بازرگانی تشریح کردند زندگی در قفس تحریم گروه اقتصاد: تحریم و نپیوستن به FATF خسارت به اقتصاد و مردم وارد کرده و می‌کند. سخنگوی وزارت خارجه چین گفته: تحریم‌های آمریکا ۲۰۰ میلیارد دلار به ایران خسارت زده است. همچنین قالیباف در جریان مناظره‌های انتخاباتی تیرماه گفت: نپیوستن به FATF 30 درصد از ارزش پول ملی کاسته است. برآوردها نشان می‌دهد که نپیوستن به FATF ده ها میلیارد دلار به ایران خسارت زده است.

مجلس دهم و دولت دوازدهم لوایح FATF را تصویب کردند اما این لوایح از سال 1397 تاکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل مانده است و امیدی هم به تصویب آن‌ها وجود ندارد.

وزیر اقتصاد به دنبال تصویب این لوایح است. دو عضو اتاق بازرگانی که سیاسی نیستند و کارشناس هستند صریح و بی‌پرده می‌گویند: ایران باید برای تسهیل روابط تجاری و بانکی و بهبود شرایط اقتصادی به FATF بپیوندد و تحریم‌ها را که برای اقتصاد و مردم مشکل ایجاد کرده، بردارد.

با توجه به جنگ پنهان و آشکار که بین ایران و اسرائیل جریان دارد و ترامپ 62 روز دیگر کاخ سفید را از دموکرات‌ها تحویل می‌گیرد، از آنجا که ایران کماکان سیاست خارجی تهاجمی را ادامه می‌دهد پیش بینی می‌شود اوضاع اقتصادی در آینده بدتر از حال و گذشته خواهد شد مگر اینکه پنجره دیپلماسی گشوده شود و تحریم‌ها کاهش یابد یا برداشته شود. عباس آرگون گفت: نپیوستن به FATF شرایط تحریم را تشدید می‌کند. مجید رضا حریری هم با تشبیه تحریم به زندگی در قفس گفت: قفس تحریم و FATF بال‌وپر ما را چیده است.

FATF روزنه امید برای تجارت و اقتصاد
عباس آرگون، عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: در شرایط امروز، موضوع گسترش جهانی‌شدن، مرز‌های اقتصادی را کمرنگ کرده و وابستگی کشور‌ها به یکدیگر که همراه با توسعه‌ی سریع فناوری شد، افزایش پیداکرده است. ازاین‌جهت سازمان‌های بین‌المللی برای نظارت بر روابط بانکی و افزایش شفافیت امر غیرقابل‌انکاری هستند. ما در حال حاضر برخلاف تعهدات برجام با تحریم‌ آمریکا مواجه هستیم و دولت آمریکا با تلاش حداکثری برای بستن راه‌های ارتباطی ایران است. آمریکا خواستار قطع کامل ارتباط تجاری ایران با جهان است. یکی از روزنه‌هایی که برای ما اثر مثبت دارد، پیوستن به FATF است. ما باید به سمت تنش‌زدایی در سیاست خارجی حرکت کنیم تا روابط با کشور‌ها گسترش یابد. رعایت قواعد بین‌المللی، منافاتی با عضویت در اف. ای. تی. اف ندارد. نپیوستن به FATF شرایط تحریم را تشدید می‌کند و ارتباط ما با کشور‌های دوست را هم سخت می‌کند. نپیوستن به FATF حس ایران ستیزی در جهان از سوی آمریکا را افزایش می‌دهد. نپیوستن به FATF هزینه‌های بالایی برای کشور ایجاد می‌کند و آسیب به تولید ملی را به دنبال دارد. باقی ماندن در لیست سیاه FATF به‌تنهایی نوعی خودتحریمی است.

تأثیر خوب اف ای تی اف
مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین هم به «انتخاب» گفت: تمام سازوکارهای مالی که در دنیا تعریف‌شده بر اساس یک نیاز بشری درست‌شده است. مثلاً یک پیام‌رسان مالی موردتوافق درست کرده‌اند، اسم آن را گذاشته‌اند سوئیفت، یک سازوکار نظارتی درست کرده‌اند که اسم آن را گذاشته‌اند FATF؛ این سازوکار به دست غرب است و مانند دیگر سازوکارها که در دست آمریکاست. اینکه بگوییم FATF بی‌فایده است، این‌طور نیست.

برداشتن قفس تحریم
حریری درباره‌ی اهمیت پیوستن به FATF گفت: همان‌طور که باید وارد سازمان تجارت جهانی و سازمان ملل و کنوانسیون‌ها شویم، باید عضو FATF هم بشویم. البته الزاماً عضویت در FATF مشکلات ما را حل نمی‌کند، ما را اصلاً در بانک‌های خارجی راه نمی‌دهند که بخواهند بر روابط مالی ما تجارت کنند. ما در قفسی به نام تحریم زندگی می‌کنیم و FATF هم بال‌وپر ما را چیده است. باید قفس را برداشت و بال‌وپرمان را ترمیم کنیم. هر وقت FATFرا بپذیریم کار درستی کرده‌ایم، ما باید تحریم بانکی را برداریم. برگرفته از: انتخاب