کد خبر : 675352 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۱۹ - 03:07
امروز در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۷۷: دیشب در میهمان‌سراى پتروشیمى آبادان، شام خوردیم و استراحت‌كردیم. بعضى از همراهان در هتل بودند. بعد از نماز و ورزش و صبحانه، براى دیدن منطقه مرزى شلمچه در غرب ‌خرمشهر رفتیم.

۱۹ آبان ۱۳۷۷: دیشب در میهمان‌سراى پتروشیمى آبادان، شام خوردیم و استراحت‌كردیم. بعضى از همراهان در هتل بودند. بعد از نماز و ورزش و صبحانه، براى دیدن منطقه مرزى شلمچه در غرب ‌خرمشهر رفتیم. نقطه ‌اوج عملیات‌كربلای پنج ‌كه شلمچه را آزاد كردیم ‌كه از اول جنگ عراق، در اشغال عراقی‌ها بود. با فرماندهان ارتش كه مسئول حفظ منطقه‌اند و نیروهاى ناجا [= نیروی انتظامی]، صحبت كردم. جایگاهى براى یادبود شهداى گمنام شلمچه درست كرده‌اند و ضریح كوچكى كه مردم در آن پول ریخته‌اند و مقدارى از لباس‌ها و آثار شهدا را در آن نگه‌داشته‌اند و من هم یك ربع سكه درآن انداختم.
مركزى هم براى تیم جست‌وجوى اجساد شهداى مفقودالاثر آنجا است كه با فرمانده آن صحبت كردم. اكنون با توافق دولت عراق در داخل خاك عراق، در مناطق درگیرى، جست‌وجو مى‌كنند و گفت، تاكنون جمعاً بیش از 40 هزار جسد یافته‌اند و حدود هشت هزار جنازه دیگر مفقود است. از سنگر بالاى تپه، با دوربین داخل خاك عراق را دیدم و با فرمانده پاسگاه عراقى، در كنار سیم خاردار مرزى، احوال‌پرسى كردم و از محل تهیه شده، براى ساخت بازارچه مرزى بازدید نمودم؛ عراقی‌ها هنوز موافقت نكرده‌اند.
بین خرمشهر و مرز، چند روستا وجود دارد كه بعضی‌ها، به خاطر پاكسازى‌ نشدن منطقه از مواد منفجره متروك‌اند و بعضی‌ها، مسكون و كم‌رونق. جمعى از روستایى‌ها در مسیر جمع بودند و تقاضاى كمك،كار و شغل دارند.
به جزیره مینو رفتیم. گشتى در جزیره زدیم. توضیحاتى دربارة طرح سیاحتى جزیره شنیدیم و صحبت كوتاهى در اهمیت طرح براى رونق دادن به جزیره زیبای مینوكردم. از مقر نیروهاى انتظامى و ارتشى و ساحل اروند، بازدیدكردم و با دوربین ساحل عراق را مشاهده نمودم؛ خالى و متروك و خاموش است.
از آنجا به منطقه چوئیبده در جنوب جزیره آبادان، براى دیدن نحوه تخلیه استخرها از میگو و جمع‌كردن میگوها رفتیم. جالب است. توضیحات زیادى از پرورش‌دهندگان و خریداران و صادركنندگان میگو كه جمع بودند، شنیدم. تورى را به دریچه خروجى آب استخر می‌بندند كه با خارج شدن آب، میگوها در تور مى‌مانند و سپس در لگن‌هاى آب مخلوط با مواد شیمیایى مى‌گذارند، ضدعفونى و بى‌حس مى‌شوند و سپس وزن مى‌كنند و همان‌جا مى‌فروشند.
قیمت هر كیلو 2300 تومان و از هر استخر یك هكتارى، حدود دو تُن، میگو صید مى‌كنند، قابل كشت دوم زمستانى هم هست كه به جاى میگو، ماهى بریزند. نوعاً از كار خود راضی‌اند. بازار صادرات دارد و هركیلو بیش از پنج دلار و هرهكتار، سه شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد مى‌كند و در زهكش‌ها، تولید صدف مى‌توانیم داشته باشیم.
هزار هكتار اول كارش تمام شده و هزار هكتار دوم را واگذار كرده‌اند و سه هزار هكتار دیگر به ترتیب واگذار مى‌شود. شیلات یك كانال آب از دریا، با مد دریا به اراضى مى‌رساند و صاحبان استخرها از آن كانال، با پمپ آب برمى‌دارند. در این منطقه ده‌ها هزار هكتار زمین قابل كشت میگو وجود دارد. اگر هوادهى به استخرها داشته باشند، به جاى دو تُن تا چهار تُن، محصول برمی‌دارند و اكنون مشغول بردن برق به منطقه هستند كه هوادهى را ممكن كند.
پس از نماز و ناهار، اعضاى اتاق آبزیان آمدند كه مجموعه‌ای از تولیدكنندگان و فروشندگان و صادراتى‌ها و فنى‌ها و لارو و غذاى میگو هستند و قرار شد، براى سال آینده، وضع لارو و غذا را مطمئن كنند و با رشد سریع این حرفه را رشد بدهند. از تصمیم [آقای محمد سعیدی‌کیا]، وزیر جهاد [سازندگی]، در مورد تعویض آقاى [رسول] لاهیجانیان، [رئیس سازمان شیلات] كه طراح طرح میگو است، اظهار نگرانى‌كردند.