کد خبر : 675305 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۱۵ - 09:55
۸ میلیون دیابتی در کشور عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۸ میلیون دیابتی در کشور داریم، گفت: سن بروز دیابت با توجه به افزایش استفاده از فست فود و بی تحرکی باعث می‌شود به زیر ۳۰ سال برسد که باید سبک زندگی را تغییر داد.

حسین عبدلی در گفت‌وگو با خبرنگار شفقنا در رابطه با وضعیت گسترش بیماری دیابت در کشور، بیان کرد: به نظر ما سیاست وزارتخانه باید بر مبنای پیشگیری باشد؛ چراکه ما هزینه‌های زیادی را در بخش درمان بر بیمه‌ها و مردم تحمیل می‌کنیم در حالی که می‌توان جلوی گسترش بسیاری از بیماری‌ها را گرفت که بخش عمده آن در بیماری‌های غیر واگیردار است که قابل کنترل می‌باشد اما ما اقدام کافی برای کنترل آنها انجام ندادیم.

۸ میلیون دیابتی در کشور داریم

وی با اشاره به آمار مبتلایان به دیابت در کشور، اظهار داشت: ۸ میلیون دیابتی در کشور داریم که کمتر از ۲۰ درصد آنها کنترل می‌شود درحالی که اگر بسته‌های تشویقی و تنبیهی، هم از طریق قیمت دارو و هم از طریق حق بیمه بیماران شناخته شده «فشار خون»، «چربی» و «دیابت» در نظر بگیریم، می‌تواند در کنترل بیماری بسیار موثر باشد.

حدود ۸۰۰ هزار دیابتی در تهران داریم

آقای عبدلی بیماران دیابتی‌ را بزرگترین و پرهزینه‌ترین بیماران مراکز درمانی دانست و گفت: اگر مریض بدحال در بخش ارتوپدی، عفونی‌ و دیالیزی‌ داریم، منشاء بسیاری از آنها دیابت است. متأسفانه دیابت جامعه ما را در نوردیده است؛ در تهران حدود ۸۰۰ هزار نفر دیابت داریم که ۷۰۰ هزار نفر آنها تحت کنترل نیستند؛ تنها قرص خوردن و رژیم گرفتن کفایت نمی‌کند و باید اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی را رعایت کنند.

سه ماده غذایی خسارتی بیش از جنگ تحمیلی به ایران زده است!

وی تصریح کرد: سه ماده غذایی نمک، شکر و برنج در ۱۰۰ ساله اخیر خسارتی به ایران زده که چند برابر بیشتر از جنگ تحمیلی است؛ بنابراین ذائقه مردم ایران باید تغییر یابد که اگر مصرف این سه ماده غذایی کاهش یابد، ۱۰ الی ۱۵ میلیارد دلار صرفه اقتصادی در سال برای کشور خواهد داشت.

سن ابتلا به دیابت در حال کاهش است

عبدلی با اشاره به روند کاهش سن ابتلا به دیابت در کشور، گفت: سن بروز دیابت با توجه به افزایش استفاده از فست فود و بی تحرکی باعث می‌شود به زیر ۳۰ سال برسد که باید سبک زندگی را تغییر داد. مثلاً هیچ دانش‌آموزی نباید بدون اینکه در یک ورزش حرفه‌ای فعال باشد دیپلم بگیرد؛ در دانشگاه هم همین روال باید حاکم شود؛ همچنین هیچ فردی در سیستم دولتی و یا بیمه‌ها نباید استخدام شوند مگر اینکه BMI استاندارد را داشته باشد و اگر کسی BMI بالایی داشته باشد یا باید تشویق شود که آن را کاهش دهد و یا هزینه بیمه بیشتری پرداخت کند.

«سازمان ملی کنترل دیابت» تشکیل شود

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه سطح آگاهی جامعه ما پایین است، وحشت استفاده از «انسولین» باید از جامعه بیرون رود، طرح پزشک خانواده هم باید اجرا شود لذا پیشنهاد می‌کنم «سازمان ملی کنترل دیابت» تشکیل شود چرا که آمار ۸ میلیونی دیابت در کشور آمار کمی نیست که اگر آنها را ساماندهی کنیم، بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد از هزینه‌های درمان و عوارض دیابت در جامعه کاهش خواهد یافت اما متأسفانه متولی درستی در این خصوص نداریم.