کد خبر : 675186 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۹ - 21:35
میرقاسم مومنی: هفته آخر انتخابات آمریکا هفته سرنوشت‌سازی برای کاندیداهاست/ جنگ و صلح هر دو به نفع آمریکایی هاست یک استاد دانشگاه درباره انتخابات آمریکا می گوید: با توجه به اینکه یک هفته به انتخابات مانده است همیشه هفته آخر هفته سرنوشت سازی برای کاندیداهاست و آن تاثیر اساسی خود را در این انتخابات ارائه خواهند کرد تا فرصت تخریب را از سوی رقیب نداشته باشند و به همین خاطر این هفته هفته پرتنشی برای انتخابات آمریکا خواهد.

میرقاسم مومنی در گفت‌وگو با خبرنگار شفقنا آینده در پاسخ به این سؤال که انتخابات آمریکا در یک هفته باقی مانده تا اتمام آن چطور می‌بینید اظهار داشت: در انتخابات آمریکا رقابت‌ها بسیار تنگاتنگ است و هر دو کاندیدا از تمام امکانات خود در جهت جلب آرای رأی دهندگان استفاده می‌کنند. با توجه به اینکه آقای ترامپ قبلا یک دور رئیس‌جمهور بوده است دنیا و مردم آمریکا شناختی نسبت به ایشان دارند و در خصوص خانم هریس که معاون رئیس‌جمهور بوده و تا حدودی مردم آمریکا آشنایی دارند.

هفته آخر هفته سرنوشت سازی برای کاندیداهاست

وی افزود: مسئله مهم در انتخابات آمریکا بحث قدرت‌ها و منافع آنهاست؛ کارتل های نفتی، کارتل های اسلحه اینها هستند که تأثیر بسزایی در نتایج انتخابات دارند. این مسئله در تاریخ انتخابات آمریکا بوده و هست و برای اینکه رئیس‌جمهوری انتخاب شود ازهر امکانی استفاده می‌کنند که در راستای سیاست های این کارتل‌ها باشد. به همین جهت هر کدام از این کاندیداها نقطه قوت و ضعفی دارند. ترامپ موافق هژمونی آمریکایی در جهان است وحمایت های زیادی از شرکت های نفتی و اسلحه سازی داشته و به همین جهت هم من فکر می‌کنم هنوز با توجه به اینکه یک هفته به انتخابات مانده است همیشه هفته آخر هفته سرنوشت سازی برای کاندیداهاست و آن تأثیر اساسی خود را در این انتخابات ارائه خواهند کرد تا فرصت تخریب را از سوی رقیب نداشته باشند و به همین خاطر این هفته هفته پرتنشی برای انتخابات آمریکا خواهد.

چه هریس و چه ترامپ سیاست های کلی آنها در مواجهه با مسائل منطقه و حوزه بالتیک یکی است شاید روش‌ها متفاوت باشد

وی تصریح کرد: سیاست خارجی آمریکا با وجود دو حزب دموکرات و جمهوری خواه نسبت به کشورهای دیگر فرقی ندارد بلکه روش‌ها متفاوت است. نهایت سیاست به منافع و امنیت آمریکا ختم می‌شود و کشورهای دیگر به نوعی تأمین کننده این منافع خواهند بود. اما مسئله‌ای که در این خصوص مهم است این است که اروپایی‌ها با توجه به شناختی که نسبت به شخصیت و رفتار ترامپ دارند همچنین کانادا اسرالیا و ژاپن خیلی مایل نیستند ترامپ رئیس‌جمهور شود چون روابط خوبی در دوره ایشان نداشتند و نگاه ترامپ به مسائل بین‌المللی خاص خودش است و از این جهت نگرانند و تمایل دارند خانم هریس رئیس‌جمهور بعدی بشود اما بحث دیگر در مورد صنایع نظامی و اسلحه سازی است که به آقای ترامپ کمک می‌کنند و فکر می‌کنند سیاست های ترامپ و حوزه های نفت و گاز و تجارت اسلحه برای آنها خیلی مهم است اما سیاست های هر دو کاندیداها نسبت به منطقه و روسیه یکی است. چه هریس و چه ترامپ سیاست های کلی آنها در مواجهه با مسائل منطقه و حوزه بالتیک یکی است شاید روش‌ها متفاوت باشد.

فکر می‌کنم ترامپ شانس بیشتری دارد

مومنی با بیان اینکه، اینکه کدام رئیس‌جمهور می‌شود پارامترهای زیادی لازم است و هفته اخیر هم بسیار می‌تواند سرنوشت ساز باشد گفت: اما اگر شرایط به همین صورت پیش برود من فکر می‌کنم ترامپ شانس بیشتری دارد و با توجه به مشکلات اقتصادی و تورم گرانی کالا ممکن است بخشی از رأی دهندگان به ترامپ رأی بدهند و با درصد کمی شانس بیشتری دارد که منوط به هفته پیش رو است.

ترامپ اگر وارد قدرت شود می‌تواند در اتمام جنگ اوکراین یا جنگ خاورمیانه گامهایی بردارد

وی ادامه داد: بخش عمده کارتلهایی که ذکر شد متمایل به ترامپ هستند چون آنها در دوره قبلی ترامپ بسیار سود کردند. مثلا یک قرارداد ۱۰۰ میلیارد دلاری با عربستان بستند یا در کشورهای خاورمیانه بالای ۲۰۰ میلیارد دلار در طول ۴ سال دوره ترامپ اسلحه فروختند که رقم بسیار بالایی است. آقای ترامپ اگر وارد قدرت شود می‌تواند در اتمام جنگ اوکراین یا جنگ خاورمیانه گامهایی بردارد. الان یک فرصت کاری در خاورمیانه که با اسلحه های آمریکایی این خرابه‌ها ایجاد شده فراهم آمده است تا شرکت های آمریکایی و صنعتی آنها را بسازند یعنی اشتغال زایی برای کارگران آمریکایی.

جنگ و صلح هر دو به نفع آمریکایی هاست

مومنی تصریح کرد: برای اینکه جنگ تمام شود ترامپ می‌خواهد یک امتیاز از روسیه بگیرد و حضور بلندمدت در اوکراین داشته باشد، الان بازار بزرگی مثل اوکراین با این منابع طبیعی برای امریکایی‌ها باز شده که بروند و چندین دهه حضور داشته باشند و بر اساس الگوهای خودشان بسازند و برای شرکت های امریکایی اشتغال زایی کنند. در واقع جنگ و صلح هر دو به نفع آمریکایی هاست به خاطر همین این سیاست همیشه در آمریکا دنبال شده است. شرکت های تجاری آمریکا رفیق و شریک دائمی کسی نیستند بعدا که جنگ تمام شد حاضرند در روسیه هم سرمایه‌گذاری کنند. در خاورمیانه هم همینطور است، بسیاری از بخش های غزه، سوریه و یمن ویران شده خب همین‌ها بعدا می‌خواهند بیایند بازسازی کنند که فرهنگ و برنامه های خودشان را می‌آورند. امتیازات نظامی و امنیتی را برای خودشان تأمین می‌کنند.