کد خبر : 664395 تاریخ : ۱۴۰۳/۷/۱ - 01:44
علیرضا تقوی نیا، تحلیلگر در گفت و گو با ستاره صبح: اسرائیل از نظر فناوری سایبری پیشرفته است ستاره صبح، فائزه صدر: پس از انفجار پیجر ها و بی‌ سیم‌ های اعضای حزب الله که با هدف ترور فرماندهان عالی ‌رتبه این گروه انجام گرفت، حمله هوایی اسرائیل به بیروت آغاز شد.

پس از آغاز جنگ غزه این حمله سومین حمله هدفمند اسرائیل به جنوب بیروت است. در حمله روز دوم ژانویه «صالح العاروری»، معاون اسماعیل هنیه و در حمله سی ژوئیه اسرائیل به بیروت «فواد شکر»، فرمانده ارشد حزب ‌الله به شهادت رسیدند. اگر حملات پیشین اسرائیل به حزب الله در حوزه افزایش تنش تحلیل می‌شد، ترور و حملات اخیر آغاز یک جنگ تمام عیار است. در این شرایط این سؤال مطرح می‌شود که آیا ایران به عنوان حامی اصلی محور مقاومت وارد جنگ خواهد شد یا خیر؟ و آیا با وجود رخنه اطلاعاتی اسرائیل در تأسیسات و ابزار ارتباطی محور مقاومت، درگیر شدن با اسرائیل به نفع ایران خواهد بود یا خیر؟ ستاره صبح در جست و جوی پاسخ این پرسش‌ها با علی رضا تقوی نیا، تحلیلگر گفت‌وگو داشت که در ادامه می‌خوانید:

آیا حملات اسرائیل به لبنان و با توجه به روش جدید اسرائیل در ترور اعضای حزب الله، می‌توان گفت دوران جنگ های کلاسیک در منطقه به پایان رسیده است؟ آیا با این نگاه می‌توان جبهه مقاومت را از نظر سایبری و الکترونیکی در برابر رخنه های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل، ضعیف معرفی کرد یا خیر؟
طبیعی است که ما در حوزه سایبری از غرب عقبتر باشیم. آنها فضای سایبر را ابداع کرده‌اند و صاحبان تکنولوژی بوده و هستند. پیشرفته بودن آنها طبیعی است.
اسرائیل از پشتیبانی کامل صنایع و تکنولوژی غربی بهره مند است. یهودیان حامی اسرائیل عمده سهامداران این شرکت‌ها هستند. از این رو امروز اسرائیل از نظر فنآوری های سایبری از پیشرفته ترین کشور‌ها است و بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی اسرائیل از این طریق تأمین می‌شود و درآمدزایی می‌کنند.
اسرائیل در حوزه سایبری از ایران و جبهه مقاومت جلوتر است. ما هم پیشرفتهایی داشته ایم، ولی همچنان عقب بودن از غرب و حامیانش طبیعی است. این فضا را آنها ایجاد کرده‌اند، پیشرفت و اشراف آنها در این حوزه کملا طبیعی است.

آیا خود تحریمی برخی از کشور های اسلامی از جمله ایران در ارتباط با غرب و کسب دستاورد های جهان مدرن به این عقب ماندگی دامن زده است یا خیر؟
من عبارت خودتحریمی را در رابطه با این موضوع و به این شکل قبول ندارم. پیجرهایی که در لبنان منفجر شده با واسطه از شرکت های غربی خریداری شده است. این موضوع می‌تواند به دلیلی تبدیل شود که ما را به حفظ و حراست بیشتر در برابر غرب وادار کند.
پیش از این هم همین دلیل ما را مجبور کرده بود در مقابل غرب از خود محافظت کنیم. متأسفانه تکنولوژی غرب در حوزه سایبری برای استفاده آزاد، آسان و ساده ما طراحی نشده و هر وقت اراده کرده‌اند، از آن طریق ما را تحت فشار قرار داده‌اند. این تکنولوژی هیچ وقت بی ضرر نبوده است.
کاری که اسرائیل در لبنان انجام داد، بدون پشتیبانی غرب نبود. بسیاری از امکاناتی که در نگاه اول ارتباطی، علمی و کاربردی جلوه می‌کنند، به سادگی به ابزار جاسوسی و افزایش تهدید اسرائیل تبدیل شده‌اند. محل استقرار اسماعیل هنیه در تهران با استفاده از سرویس پیام رسان واتس آپ شناسایی شد.
متأسفانه غرب در تکنولوژی های جدید از شرق و به ویژه از منطقه ما پیشرفته تر است و همین ویژگی ما را ترغیب می‌کند تا با غرب در ارتباط باشیم ولی غرب از تکنولوژی پیشرفته اش در راستای اهداف و منافعی نامشروع بهره گیری می‌کند.
این دلیل طی دوره های مختلف منجر به کاهش اعتماد حاکمیت به غرب شده است به ویژه پس از اتفاقات اخیر در مراودات سایبری و تکنولوژیکی با غرب باید هوشمندانه عمل کنیم.
ویروس اکستاکس نت برای آسیب زدن به صنایع هسته‌ای ایران طراحی شده بود. طراحی این بدافزار اگر چه کارفرمای اسرائیلی داشت، ولی موثرترین همکاران این پروژه غربی‌ها بودند. ایران باید با غرب تعاملی، سازنده، مثبت، منطقی و برابر داشته باشد، غرب پیشرفته است. ولی غربی‌ها در ادعاهای خود در خصوص تکنولوژی‌های ابداعی شان صادق نیستند.

وقتی اسرائیل را به معنی غرب و غرب را اسرائیل در نظر میگیریم، در هیچ زمینه‌ای از جمله در حملات اخیر به حزب الله لبنان نمی‌توانیم از غربی‌ها انتظار داشته باشیم در برابر اسرائیل موضع گیری کنند، اما این اتفاق رخ داده و بسیاری از کشورهای غربی این حملات را محکوم کرده‌اند. تحلیل شما در این رابطه چیست؟
برای من وقوع عکس العملی از طرف غربی‌ها که بتواند اسرائیل را از ارتکاب به جنایت باز دارد، قابل تصور نیست. در سفر رئیس‌جمهور به نیویورک نیز باید فقط انتظار مطرح شدن مسئله را داشت. باید با دیپلماسی عمومی و با هدف قرار دادن ذهن و قلب مردم دنیا عمل کنیم.
تنها با هدف قرار دادن ملت ها، به معنای آگاه سازی جامعه جهانی می‌توانیم انتظار داشته باشیم که فشار مردم بر حکومت ها، دولتمردان را مجبور کند که روابطشان با اسرائیل را مورد تجدید نظر قرار دهند. تنها از این مسیر می‌توان امید داشت که نهاد های بین‌المللی اسرائیل را محکوم و محدود کند.

آیا ایران به تنش اخیر ورود می‌کند یا خیر؟ عدم دخالت ایران در انتقام گیری حزب الله لبنان از اسرائیل چه تأثیری بر فضای تنش خواهد داشت؟
من عقیده دارم ایران ورود می‌کند چون هنوز جمهوری اسلامی در رابطه با ضربه‌ای که در ترور اسماعیل هنیه به امنیت ملی ایران وارد شد، پاسخی به اسرائیل نداده است.
با بالا رفتن فشار بر روی حلقه های محور مقاومت و دریافت ضربات جدی، ایران پاسخ به اسرائیل می‌دهد. این پاسخ شدید و کافی خواهد بود و اسرائیل ضربه لازم را دریافت خواهد کرد. در مرحله فشار از روی حزب الله و حماس برداشته خواهد شد.