کد خبر : 664243 تاریخ : ۱۴۰۳/۶/۲۴ - 12:24
الزامات ورزشی بعد از 40 سالگی حتی اگه فرصت ورزش کردن ندارید این دو تا حرکت و یه پیاده روی منظم میتونه کلی سلامت جسمتون رو تضمین کند.

شروع دهه 40 سالگی و سال‌های بعد از آن، با تغییرات انکارناپذیری همراه است. بدن ما پس از پشت‌سر گذاشتن نیمه عمر، به‌تدریج شروع به زوال می‌کند و محدودیت‌هایی را برای سالمند به همراه دارد. 40 سالگی، سنی است که در آن انسان به کمال رسیده و ممکن است سرشار از انرژی روحی برای بسیاری از کارها باشد، اما کمی هم احساس خستگی جسمی دارد و حس می‌کند که دیگر جوان نیست و بعضی کارها را نمی‌تواند انجام دهد.هیچ‌یک این مشکلات، نمی‌تواند موجب حذف ورزش از برنامه روزانه افراد شود، چه بسا انجام برخی از تمرینات مناسب می‌تواند موجب عملکرد بهتر بدن باشد. اهمیت ورزش در سنین بالای 40 سال را دست کم نگیرید.​

تغییرات بدن در 40سالگی و تأثیرات ورزش

در این سنین، بدن شروع به تغییر می‌کند. چاقی در بعضی افراد ظاهر می‌شود و خطرات جدی سلامتی فرد را تهدید می‌کنند. در این شرایط ورزش عاملی بسیار مهم و حیاتی به شمار می‌رود و بسیار کمک‌کننده و انرژی بخش خواهد بود. درست است که ورزش و هیچ کدام از فعالیت‌های بدنی نمی‌توانند روند افزایش سن را متوقف کنند، اما شواهد و تجربه‌ها به‌وضوح نشان داده که ورزش، امید به زندگی را با محدود کردن توسعه بیماری‌های مزمن افزایش می‌دهد و این تأثیر ورزش، در سن چهل سالگی و بعد از آن بسیار مشهود است.

ترس از پیری و تغییرات و مشکلات پس از آن، یکی از ترس‌های شایع انسان است. البته باید توجه داشته باشید که الزاما همه‌ی تغییرات منفی برای شما اتفاق نخواهد افتاد. شما می‌توانید با استخدام پرستار سالمند در منزل و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و ورزش، از بروز بسیاری از بیماری‌ها و ناتوانی‌ها در میانسالی جلوگیری کنید.

شروع ورزش، از 40 سالگی به بعد

بعد از گذشتن از سن 40 سالگی، بدن سخت‌تر می‌شود و انعطاف پذیری خود را تا حدودی از دست می‌دهد. بنابراین باید برنامه ورزش ی داشته باشید که برای این سن مناسب باشد. از چهل سالگی به بعد دیگر نباید در بند تحکیم عضلات و فقط زیبایی اندام بود، بلکه باید ورزش را به منظور حفظ سلامت و طول عمر بیشتر انجام داد. از 40 سالگی به بعد باید دقت بیشتری برروی بدنتان و سلامتی آن داشته باشید. افزایش سن معمولا باعث تغییر تغذیه و شیوه زندگی خواهد بود، اما باز هم توصیه می‌شود که حتی یک روز از انجام ورزش غافل نشوید.

در چهل سالگی و بعد از آن، نگرانی‌های روحی و جسمی نیز افزایش می‌یابد. ما می‌توانیم با کمک همدم سالمند و تغییر سبک زندگی خود، این دوران را با خوشی و آسودگی سپری کنیم.

بعد از 40 سالگی بدن چه تغییراتی می‌کند؟

40 سالگی، سنی پر از فراز و نشیب و به‌وجود آمدن تغییرات جسمی و روحی در بدن انسان‌ها است. درحالیکه ممکن است شما از تغییراتی که تجربه می‌کنید، احساس خوبی نداشته باشید، اما دانستن اینکه منتظر چه چیزی باشید و چگونه با آن مقابله کنید، به شما کمک خواهدکرد تا بتوانید به ناراحتی‌های خود غلبه کنید. افزایش سن و پیری بخشی جداناپذیر از روند زندگی طبیعی است.

باید توجه داشته باشیم که شرایط زندگی، شهرنشینی یا روستانشینی، ژنتیک، شغل، تحصیلات و… عوامل زیاد دیگر، در تغییرات بدنی انسان نقش بسزایی را ایفا می‌کنند. بنابراین تغییراتی که بدن در سنین بالا دچار آن می‌شود، در همه‌ی افراد یکسان نیست؛ ممکن است این تغییرات در همه‌ی افراد اتفاق نیفتد یا در بعضی افراد شدت و ضعف داشته باشد. در ادامه به گوشه‌ای از تغییراتی که ممکن است بدن در چهل سالگی به آن دچار شود، اشاره می‌کنیم:

تغییرات فیزیکی بعد از 40 سالگی

دامنه‌ی تغییرات فیزیکی مثبت و منفی بعداز چهل سالگی بسیار گسترده است. در این قسمت برخی از آنها را نام می‌بریم:‌ کوتاه شدن قد، قوی شدن سیستم ایمنی بدن، ضعیف شدن استخوان‌ها، کمبود کلسیم در بدن، اضافه وزن و چاقی، افسردگی، پوکی استخوان و…. خیلی تغییرات مثبت و منفی دیگر.

سوخت و ساز بدن کم می‌شود:‌

بعد از چهل سالگی سوخت و ساز بدن کاهش می‌یابد و عضلات با سرعت بیشتری از دست می‌روند. برای پیشگیری از این مسئله باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید.

ممکن است بعد از چهل سالگی شنوایی و بینایی‌تان ضعیف شود.

قدرت چشایی تغییر پیدا می‌کند:‌ با بالارفتن سن، تعداد گیرنده‌های چشایی کاهش پیدا کرده و بتدریج قدرت چشایی از بین می‌رود.

افزایش سن ممکن است میل جنسی را کاهش دهد. میل جنسی یکی دیگر از تغییراتی است که با افزایش سن اتفاق می‌افتد.

• تغییرات پوست بعد از چهل سالگی

از بین رفتن الاستین و کلاژن باعث می‌شود پوست شما تحریک پذیر شود و دچار چروک شده و یا لکه‌هایی روی آن پیدا شود. بعد از چهل سالگی پوست شما به‌طور طبیعی رطوبت خود را از دست می‌دهد و خشک می‌شود. در ادامه اعضایی از بدن که پوستشان تحت تأثیر پیری قرار می‌گیرد را باهم بررسی می‌کنیم:

دست‌ها: تغییرات هورمونی باعث از دست‌رفتن قابلیت ارتجاعی پوست می‌شود، در نتیجه پوست دست ظاهری چروکیده پیدا می‌کند. علاوه براین، نور خورشید به مرور زمان باعث پدیدار شدن لکه‌هایی بر روی پوست دست خواهدشد.

چشم‌ها: پوست دور چشم‌ها بسیار نازک هستند و بر اثر عادت‌های تکرارشونده مثل لبخند زدن، چرک می‌شوند.

لب‌ها: با افزایش سن، خطوطی کنار لب‌ها به‌وجود می‌آید که این تغییر نیز، به‌‌علت عادت‌های تکرارشونده و نور مضر آفتاب می‌باشد.

پیشانی: پوست پیشانی نیز چروکیده می‌شود و خطوط بسیاری برروی آن به‌وجود خواهدآمد. زیرا در طی سالیان زندگی، دائما مطابق با احساسات خود، پیشانی را چین می‌دهیم.

گردن: پوست گردن نیز به مرور زمان و در اثر پرتوهای مضر خورشید، ممکن است چروک و شل شود.

قفسه سینه: یقه‌های باز، قسمتی از قفسه سینه را در دسترس نور خورشید قرار می‌دهد و پوست این قسمت از بدن را دچار لکه و تغییررنگ خواهدکرد.

زانوها: پوست روی زانوها معمولا قبل از بقیه‌ی قسمت‌های پا شل می‌شود.

آرنج: تکیه دادن دائمی آرنج‌ها، به این قسمت فشار می‌آورد و درنتیجه تیرگی و شلی این قسمت را در پی خواهد داشت.

به هرحال شروع دهه‌ی چهل زندگی و سال‌های بعد از آن با تغییرات انکارناپذیری همراه است. شما می‌توانید به‌جای ناامید شدن از زندگی، با داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش و مراقبت‌های ساده پوستی، روند پیری پوست‌تان را کند کرده و مدت بیشتری از پوست سالم و شاداب بهره‌مند باشید. دوره چهل سالگی بهترین زمان برای رسیدگی به اختلال رنگدانه‌های پوستی از جمله ملاسما و لکه‌های ناشی از نور آفتاب است.

تغییرات مو بعد از 40 سالگی

بعد از چهل‌سالگی موها شدیدا نازک شده و می‌ریزند. برخی افراد قبل از چهل‌سالگی ریزش موی شدیدی را تجربه می‌کنند. این مشکل بیشتر در مردان رخ می‌دهد اما زنان هم در این سن بخشی از موهایشان را از دست می‌دهند ولی این روند در خانم‌ها، آهسته‌تر از آقایان رخ می‌دهد. اغلب مردم در دهه‌ی 30 زندگی خود متوجه تارهای سفید موی خود می‌شوند؛ زیرا بدن بتدریج تولید سلول‌های رنگ‌دانه خود را متوقف می‌کند. این تارهای سفید روییده‌شده، نازکتر از موهای رنگی ما هستند اما ضخیم‌تر از آنها بنظر می‌رسند چون پوست سر چربی کمتری تولید می‌کند و در نتیجه موها خشک می‌شوند. برای جلوگیری از ریزش شدید و سریع مو، از موهایتان بیشتر مراقبت کنید، از ماسک‌های مو استفاده کنید، گهگاهی آنها را کوتاه کرده و از سشوار اصلا استفاده نکنید. همچنین می‌توانید از رژیم غذایی پرتنوع و دارای ویتأمین بیشتر استفاده کرده و به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت ریزش موهایتان را پیدا کرده و مشکل را برطرف کنید. در ادامه به مواردی که ریزش موی شما را افزایش می‌دهد، اشاره می‌کنیم:

هورمون ها

عوامل ژنتیکی

مراقبتهای دارویی

استرس

مواد شیمیایی

عوامل محیطی

بیماری

رژیم لاغری

کم‌کاری تیروئید

تغییرات روحی و ورزش بعد از 40 سالگی

بحران میانسالی در افراد به اشکال گوناگون بروز می‌کند، اگر افراد علائم و نشانه‌های این دوران و بحران آن را بشناسند و به‌محض بروز این علائم کاری انجام دهند، می‌توانند از این بحران به‌سلامت گذر کرده و این بحران را به یک فرصت برای شکوفایی تبدیل کنند. یکی از شایع‌ترین نشانه‌هایی که در دوران بحران 40‌سالگی دیده می‌شود، آشفتگی روحی و افسردگی است. علائم افسردگی مرتبط با بحران میانسالی در مردان و زنان مقداری متفاوت خواهدبود. همچنین پیامدهای ورود به یکی از اساسی‌ترین دهه‌های زندگی می‌تواند از هر فرد به فرد دیگر، بسیار متمایز باشد.

اما به‌طورکلی حداقل یکی از موارد زیر تجربه خواهد شد:

تغییرات ناگهانی در خلق‌وخو، رفتار و احساسات

تغییر در عادات خواب

توجه زیاد به ظاهر

تغییر در روابط و جایگزینی دوستان قدیم با دوستان جدید و جوان

احساس ناامیدی و بی‌تفاوتی