کد خبر : 654147 تاریخ : ۱۴۰۳/۶/۷ - 22:02
ستاره صبح گزارش می‌کند: نقشه جدید آمریکا برای آتش‌بس غزه گروه بین‌الملل: باتوجه به اینکه پس از دو دور مذاکرات سنگین فشرده در دوحه و قاهره بر سر آتش‌بس در نوار غزه هیچ نتیجه‌ای به دست نیامد باید بگوییم که هنوز روزنه‌های امید برای برقراری صلح موقت برای کمک رساندن به غیر نظامیان و ... با میانجی‌گری آمریکا به‌وجود آمده است.

به گزارش ستاره صبح در سال‌های پایانی روزگذشته محافل دیپلماتیک غربی پیش‌بینی کردند که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، به محض پایان یافتن تماس‌هایی که در حال حاضر میان قاهره و دوحه در حال انجام است، فوراً به سمت آنچه دستیارانش «پلنB » می‌نامند، حرکت کند. طبق این گزارش، به نظر می‌رسد این طرح منحصراً با اعلام نرم‌شدن مواضع رژیم صهیونیستی در ایجاد پل ارتباطی با تمامی طرف‌ها مرتبط باشد.
رای الیوم در ادامه گزارش داد: طرح احتیاطی بلینکن با اعلام رسمی مبنی بر امتناع جنبش حماس از مذاکره و عدم موافقت با پیشنهاد اصلاح شده برای پرکردن شکاف‌ها در دستور کار قرار خواهد گرفت، سپس در گام دوم، ابتکار عمل بلافاصله با پنج کشور عربی و همچنین ترکیه برای تشکیل یک نهاد سیاسی و امنیتی جدید در نوار غزه پیش خواهد رفت و این نهاد با هدف خارج کردن جنبش حماس از معادله نوار غزه، مسؤولیت اقدامات امدادی و بشردوستانه را عهده‌دار خواهد شد.
طبق گفته منابع مذکور، پلن بی بلینکن در واقع نوشته شده و در اختیار چندین دولت عربی قرار گرفته است و مسیر آن شروع به کنترل گذرگاه‌ها در نوار غزه و اقدام علیه جنبش حماس در میدان است و این ممکن است شامل تشکیل یک نیروی امنیتی شش جانبه به بهانه کمک رسانی به اهالی نوار غزه باشد.
محافل دیپلماتیک غربی و رسانه‌ها جزئیات بیشتری از این طرح بلینکن گزارش نکرده‌اند.
پلن بی بلینکن درحالی مطرح شده است که آخرین دور مذاکرات در قاهره یکشنبه و در پی کارشکنی‌های بنیامین نتانیاهو بدون نتیجه پایان یافت و هیئت‌های حماس و رژیم صهیونیستی این شهر را ترک کردند.
در همین راستا، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع مصری از پایان بدون نتیجه مذاکرات آتش‌بس غزه خبر داد.
این منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند مذاکرات بدون حصول توافق به پایان رسید. آن‌ها می‌گویند حماس و رژیم صهیونیستی با بسیاری از پیشنهادهای میانجیگران مخالفت کردند.
بسیاری از صهیونیست‌ها معتقد هستند که بنیامین نتانیاهو با هدف حفظ سمت خود مانع از دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه می‌شود؛ چراکه اعضای تندرو ائتلاف کابینه به سرنگون کردن آن در صورت موافقتش با توافق تهدید کرده‌اند.

تغییر رفتار با اسرائیل بعد انتخابات
روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه «اساس سیاست ایالات متحده در قبال نزدیک‌ترین متحد خود در خاورمیانه، برای چندین دهه حمایت بی قید و شرط بوده است» نوشت: دور دوم ریاست جمهوری جو بایدن یا دونالد ترامپ احتمالاً ادامه همین مسیر خواهد بود. هریس تنها گزینه با همدلی و دیدگاه نسلی است که تغییر را ممکن می‌کند. امروز، این سیاست در حال شکست است. تا حد زیادی به این دلیل که اسرائیل تابع هوس‌های نخست‌وزیری است که بیشتر متعهد به حفظ قدرت خود است تا تأمین صلح برای مردمش. حمایت بی قید و شرط ایالات متحده به بقای او کمک کرده است. شیکاگو تریبیون در ادامه به حمایت نظامی میلیارد دلاری واشنگتن از رژیم صهیونیستی که سالانه فراهم می‌شود، اشاره کرد و افزود: گستردگی لشکرکشی بی‌رویه اسرائیل بدون این کمک‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود اما برای بایدن و نسل سیاسی او، استفاده از آن برای فشار معنادار بر دولت اسرائیل غیرقابل تصور است. هریس از نسل سیاسی متفاوتی می‌آید، نسلی که می‌داند منافع رهبری سیاسی اسرائیل لزوماً با منافع ملی ایالات متحده یا منافع عمومی اسرائیل همسو نیست. این تغییر نسل در عموم مردم آمریکا نیز مشهود است و می‌تواند راه را برای کامالا هریس برای ایجاد یک تغییر سیاست واقعی هموار کند.