کد خبر : 633577 تاریخ : ۱۴۰۳/۴/۲۷ - 03:52
ترامپ یا بایدن؟ کدام یک به سود ایران است؟ گروه سیاسی: آمریکا متفاوت از همه کشورهای جهان سرزمین انتخابات، گزینش رییس جمهور، نماینده برای مجلس نمایندگان، انتخاب سناتور برای مجلس سنا، انتخاب فرماندار، انتخاب شهردار و... است.

نظام انتخاباتی این کشورالکترونیکی و رأی دهندگان باید قبل از انتخابات ثبت نام کنند. این نظام انتخاباتی به گونه‌ای است که امکان تقلب در آن صفرایت. دلیلش این است که ترامپ ییس جمهور وقت آمریکا سال 2020 با تمام قوا کوشید تقلب کند و مجبور شد کاخ سفید را به جو بایدن دموکرات تحویل دهد. نظام انتخاباتی آمریکا طوری طراح شده که انگار در تمام فصول در این کشور انتخابات یا بحث درباره آن جریان دارد.

قرار است انتخابات آمریکا در ماه نوامبر (آبان ماه) برگزار شود. در این رقابت تاکنون جو بایدن 81 ساله حواس پرت که معاونش کامالا هریس را دونالد ترامپ و زلنسکی را پوتین نامید در برابر دونالد ترامپ 78 ساله که هوش و حواسش جمع است که یک نژادپرست به شمار می‌رود. پرسش این است که کدام یک از این دو به نفع جهان، خاورمیانه و ایران است.

دموکرات‌ها هر زمان که به قدرت می‌رسند با احتراز از جنگ و فشار حداکثری به ایران به دنبال مذاکره، معامله، مصالحه و... است. نمونه‌اش توافق برجام در سال 1394 و نمونه دیگرش شل کردن پیچ تحریم‌ها برای فروش نفت ایران در دوره بایدن است.

نکته قابل تأمل این که دموکرات‌ها به حقوق بشر، اجرای قانون و محیط زیست و عضویت در پیمان‌های بین‌الملل پایبند هستند اما جمهوری خواهان به ویژه ترامپ به پیمان‌های بین‌المللی پایبند نیست و زمانی که در قدرت بود از پیمان ناتو و پیمان آب و هوایی پاریس خارج شد و بودجه‌های هوای پاک را حذف کرد.
نکته قابل تأمل دیپر این که ترامپ به دنبال عادی سازی رابطه اعراب با اسرائیل است و در دوره او پیمان صلح ابراهیم کلید خورد. اگر او دوباره بر سر کار آید این پیمان از کما خارج و اسرائیل تقویت خواهد شد. ترور نافرجام ترامپ که هفته گذشته اتفاق افتاد، جایگاه او را نزد آمریکایی‌ها بالا برد به گونه‌ای که رسانه‌های آمریکا نوشتند: کار تمام است و از هم اکنون باید پذیرفت که رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا ترامپ خواهد بود.

مگر اتفاق خاصی بیفتند و دموکرات‌ها کاندیدای مناسبی معرفی کنند. روز گذشته دونالد ترامپ یک سناتور آمریکایی به نام ونس را 39 سال سن دارد به عنوان معاون خود به رأی دهندگان معرفی کردو این سناتور مثل ترامپ، مخالف ایران و برجام و موافق فشار حداکثری به ایران است.

بنابراین رابطه ایران با آمریکا با روی کار آمدن ترامپ بدتر از دوران بایدن خواهد شد مگر ای که دولت پزشکیان در مذاکره مستقیم و مصالح با بایدن در مدت باقی مانده پیش قدم شود و توافق امضا کنند. در غیر این صورت باید در انتظار فزاینده تحریم‌ها بود.