کد خبر : 601887 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۲/۱۹ - 02:00
ستاره صبح آنلاین گزارش می دهد مجازات بی حجابان گروه اجتماعی: مرگ مهسا امینی و اعتراضاتی که پس‌ازآن صورت گرفت، هزینه‌ هایی در سطح ملی و بین‌المللی داشت. مجلس در آخرین سال عمر خود در حال نهایی کردن لایحه حجاب و عفاف است. طبق این لایحه جریمه‌هایی‌ برای زنان بی‌حجاب در معابر عمومی و خودروها و سلبریتی‌ها در نظر گرفته‌شده است که بر شغل و معیشت آنها اثرگذار شده است. مشاهدات میدانی از سطح شهر حاکی از آن است که در برخی میدان‌ها سه مأمور نیروی انتظامی مستقر هستند که ماشین‌هایی که سرنشینان بدون حجاب دارند را شناسایی، متوقف و شماره پلاک خودرو را از طریق اینترنت به پلیس اطلاع می‌دهند. پس از جریمه و تذکر خودرویی که سرنشین آن خانم بدون حجاب بوده است را به پارکینگ منتقل می کنند. وزیر کشور روز گذشته گفت: امر به معروف و نهی از منکر مجوز نمی خواهد و باید در مقابل بی‌حجابان بایستیم. در همین حال در حالی روز جهانی زن برگزار می‌شود که رتبه شکاف جنسیتی ایران از 153 کشور در رتبه 148 قرار دارد (ایسنا).

جریمه و احضار
بانکی پور، نماینده مجلس در برنامه افق بابیان جزئیاتی درباره لایحه حجاب و عفاف گفت: اگر کسی مرتکب بی‌حجابی شود جریمه می‌شود. این جریمه مستقیماً توسط امور نیروی انتظامی صورت نمی‌گیرد بلکه سامانه‌ای است و مبلغ آن ۳ میلیون تومان است. اگر فرد نان‌آور خانواده باشد تا حدی باید در حسابش پول باشد مابقی آن کسر می‌شود اگر در حساب پول نباشد، به عنوان بدهکار حساب خواهد شد. این شخص می‌تواند اعتراض کند و اگر اعتراض وارد بود ۳ میلیون تومانش برمی‌گردد. بار دوم اگر مرتکب شود به دادگاه خواهند رفت. سخت‌ترین نوع مجازات مربوط به سلبریتی هاست که کشف حجاب کرده‌اند. هم بخشی از اموالشان مصادره خواهد شد هم ممنوع‌الخروج و ممنوع التصویر می‌شوند. صفحاتشان در فضای مجازی نیز بسته می‌شود. تا دو سه روز دیگر در مجلس ریاست مجلس لایحه را به شورای نگهبان می‌فرستد که به‌احتمال‌زیاد ایرادی باقی نمانده است. من فکر می‌کنم بعد از عید این لایحه قابلیت اجرا خواهد داشت.

احضار دانشجویان اصفهان
دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان در خصوص کلیپی که با عنوان جشن فارغ‌التحصیلی این دانشکده در فضای مجازی منتشرشده است، اعلام کرد: تعدادی از دانشجویان دانشکده بدون اخذ مجوز رسمی از معاونت فرهنگی و با هزینه شخصی، ضمن هماهنگی با یک شرکت خصوصی، البسه مورداستفاده در فیلم فوق را تهیه نموده و همان شرکت فیلم‌های کوتاه تهیه‌شده را تدوین و در اختیار حاضرین قرار داده است. با این وجود دانشجویان و برگزارکنندگان این برنامه بدون مجوز، پاسخ‌گوی اقدامات خود در مراجع ذی‌صلاح دانشگاه خواهند بود. به گزارش روابط عمومی دانشگاه اصفهان، به اطلاع عموم دانشگاهیان می‌رساند فیلم کوتاه منتشرشده با عنوان جشن فارغ‌التحصیلی دانشکده علوم پزشکی در شبکه‌های اجتماعی و باز نشر آن توسط رسانه‌های تصویری ضدانقلاب، هیچ ارتباطی با برنامه‌های دانشگاه اصفهان ندارد.
این فیلم کوتاه دریکی از زمین‌های فرعی ورزشی و محصور واگذارشده به بخش خصوصی در حاشیه دانشگاه تهیه‌شده است.

اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
دبیر ستاد حقوق بشر در نامه‌ای به ۳ مقام عالی سازمان ملل متحد خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن شد.
کاظم غریب‌آبادی در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل، رئیس شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل و کمیساریار عالی حقوق بشر، هم‌زمان با روز جهانی زن، با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، به ویژه علیه زنان و دختران، خواستار تلاش آنان برای اخراج این رژیم از کمیسیون مقام زن شد. متن این نامه به شرح زیر است: «هم‌زمان با ۸ مارس، روز جهانی زنان، مایلم نگرانی خود را از عضویت رژیم صهیونیستی اسرائیل در کمیسیون مقام زن ابراز نمایم. شرایط در نوار غزه فاجعه‌آمیز است. رژیم اسرائیل تمامی جنایات کیفری بین‌المللی از قبیل جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی، نسل زدایی و پاک‌سازی قومی و نژادی را علیه مردم بی‌دفاع نوار غزه مرتکب شده است. تاکنون بیش از ۳۰ هزار نفر به شهادت رسیده و بیش از ۷۲ هزار نفر نیز مجروح شدند که ۷۰ درصد آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.
آنچه اسفناک تر بوده و ابعاد این جنایات و بحران را شدیدتر می‌کند، وضعیت زنان و دختران هست. نهاد زنان ملل متحد در گزارش ژانویه ۲۰۲۴ خود تصریح کرده است: "زنان در غزه نیازهای فوری و همچنین آسیب‌پذیری‌های متعددی دارند. بحران در غزه شرایط را به ویژه برای زنان تنها، زنان سرپرست خانوار، دختران بالغ، زنان دارای ناتوانی وزنان سالمند وخیم‌تر کرده است. دسترسی به غذا و آب بسیار محدود بوده وزنان و دختران به امکانات بهداشتی دسترسی ندارند.»
برابر گزارش فوریه ۲۰۲۴ یونیسف نیز «بیش از ۱ میلیون و چهارصد هزار کودک شامل دختران نیاز جدی به کمک‌های بشردوستانه دارند. از یک‌میلیون و هفتصد هزار نفر افراد جابه‌جا شده داخلی نیز هشت‌صد و پنجاه هزار نفر آنان کودکان شامل دختران هستند».
مدیر اجرایی نهاد زنان ملل متحد در گزارش خود به نشست ۲۲ نوامبر ۲۰۲۳ شورای امنیت گفت: «زنان و دختران هزینه سنگینی را در بحران غزه می‌پردازند. هر یک ساعت، دو مادر و هر دو ساعت، هفت زن در غزه کشته می‌شوند. هرروز ۱۸۰ زن بدون آب و اقلام پزشکی و بهداشتی وضع حمل می‌کنند.»