بابک نگاهداری در سیزدهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی از امکان اجرای اخذ مالیات از درآمدهای اتفاقی خبر داد و گفت: در برخی از کشورها مالیات بر درآمدهای اتفاقی دیده شده که در کشور ما هم این قانون باید اجرا شود و با توسعه سامانه مودیان اجرای این قانون امکان پذیر است.
وی با اشاره به موضوعات مالیاتی برنامه هفتم اظهار داشت: موضوع مهمی که در برنامه هفتم دیده شده است است که منبع اصلی درآمد اصلی بودجه به جای نفت در درآمدهای مالیات تمرکز شود، همچنین از دیگر بندهای برنامه هفتم در بخش مالیات تعریف پایههای جدید مالیاتی است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: از دیگر موضوعات برنامه هفتم در بخش مالیات این است که جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شود.
وی با بیان اینکه اتکای بیش از حد بودجه به نفت آسیب پذیری ایجاد میکند، گفت: باید به سمت افزایش سهم درآمدهای مالیات و گمرک پیش برویم. البته از سال ١۴٠٠ سهم درآمدهای مالیاتی در بودجه افزایش پیدا کرده بطوریکه این سهم از ٣٠ درصد، در سال ١۴٠٢ به حدود ۴٢ درصد و در سال ١۴٠٣ به ۵١ درصد رسیده که نوید بخش خوبی است که به سمت منابع پایدار به جای درآمد منابع نوسان پذیر نفتی حرکت کردهایم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه یکی از دلایل فرار مالیاتی در کشورمان نظام مالیات ستانی سنتی و ممیز محوری است، گفت: هر چه به سمت هوشمندسازی برویم در جلوگیری از فرار مالیاتی بهتر عمل میکنیم و اقتصاد غیر رسمی کاهش پیدا میکندو همچنین میتوان مودیان جدید را شناسایی کنیم و در نهایت درآمد مالیاتی افزایش پیدا میکند.
نگاهداری تاکید کرد: نباید این انگاره در کشور وجود داشته باشد که مالیاتستانی ضد تولید است و باید این انگاره را که مالیات ستانی ضد تولید تلقی میشود با رویکردهای جدید بشکنیم و سامانه مودیان و سامانه پایانههای فروشگاهی از جمله زیرساخت اصلی این تغییر جهت از سمت مالیات ستانی سنتی به مالیات ستانی هوشمند است.