حجابانان گروه مردمی هستند احمد وحیدی، وزیر کشور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره تذکر حجاب در مترو تهران، اظهار کرد: ما مجوز خاصی برای این کار ندادیم و تحت امر معروف و نهی از منکر ظاهراً توسط گروههای مردمی انجام میشود. کارشان در چارچوب امر معروف و نهی از منکر است. همه مردم برای این کار وظیفه دارند، ولی باید با ادبیات خوب و الفاظ خوب و صرفاً تذکر لسانی انجام شود. در همین حد این گروهها مجاز هستند.
ناصر امانی:نیروی مردمی بدون مجوز نمیتواند در مترو مستقر شود ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در خصوص حضور نیروهای حجاببان در مترو تهران به دیدهبان ایران گفت: صحبتهای وزیر کشور ابهاماتی را ایجاد کرده است؛ حجابان اگر نیروهای مردمی هستند که بدون مجوز نمیتوانند در مترو مستقر شوند. از سوی دیگر هم نیروهای زن و هم نیروهای مرد یونیفرم و آرم دارند که باید پیگیری و روشن شود. داریم پیگیری میکنیم تا ببینیم ماجرا از کجا و چگونه است. نیروهای زن و مرد یونیفرم و آرم دارند که باید پیگیری و روشن شود.» امانی در پاسخ به اینکه آیا از زاکانی بابت این نیروها سؤال میشود، به دیدهبان ایران گفت: «اول باید به سراغ زیرمجموعه یعنی حوزه حملونقل و مترو برویم.»
معینالدین سعیدی:عقلانی عمل کنید، این روشها را تکرار نکنید یک نماینده مجلس در خصوص نامشخص بودن متولیان این نیروها گفت: «باید مشخص شود متولی کیست؛ شهرداری است یا نیروی انتظامی؟ همینکه متولی مشخص نیست، نشان میدهد که اصل کار ایراد دارد. سازمان مترو تهران تکذیب کرده که چیزی به نام حجاب بان داریم اما این تصاویر و افرادی که با کاورهای مخصوص ایستادهاند، مشخص میکند که ما اولویتها را فراموش کردهایم. معینالدین سعیدی در واکنش به حضور حجاببانها در مترو گفت: کشور بهاندازه کافی برای این نوع رفتارها هزینه داده است و امیدوارم به آن مرز از عقلانیت برسیم که این روشها را تکرار نکنیم. معینالدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس در واکنش به حضور حجاببانها در مترو گفت: «عکسهایی که منتشرشده است چندان جالب نبود. کاربری در فضای مجازی مطرح کرده بود که قبلاً تونل نیایش افتتاح میشد حالا تونل حجاببان. بر این باورم که با توجه به اینکه قاطبه مردم خودشان معتقد به اصول انسانساز اسلام هستند نیازی به این روشها نداریم و کما اینکه ما را به جایی هم نمیرساند. به جای این روشها کسانی که میلیاردها تومان از بیتالمال اعتبار میگرفتند برای بسط فلسفه حجاب باید پاسخگو باشند که چرا مردم با روایت آنان از دین هم ذات پنداری نمیکنند.» سعیدی با اشاره به فیلمبرداری و گرفتن عکس از مردم توسط حجاببانها گفت: «این چه وجه قانونی و حقوقی دارد؟ چنین اقدامی با اصول قانون اساسی در تضاد است و امیدوارم مسئولان امر مشخص کنند که چه کسی متولی این کار است و بر مبنای کدام موازین حقوقی است.» نماینده مردم چابهار افزود: «حجاب یک حکم شرعی و سیاسی است ولی ما احکام دیگری هم داریم. وقتی حساسیت ما نسبت به حجاب از تورم، اختلاس، کاهش قدرت خرید مردم، کودکان کار و آسیبهای اجتماعی بیشتر میشود، نشان میدهد که مسیر عدالت را به درستی طی نکردهایم.»
احمد صادقی:خواستار برخورد عقلانی و تدبیر هستیم احمد صادقی، عضو شورای شهر تهران، درباره نظر مدیریت شهری تهران نسبت به اقدام حجاب بانها در مترو به «انتخاب» گفت: درباره بحث حجاب بانها شهرداری بهتنهایی تصمیم نمیگیرد و مجموعههای مختلف باهم تصمیم میگیرند. آقای شهردار هم طبق مصاحبهای که کردهاند، این اقدام را خودجوش خوانده و گفتند آنها یک درخواست کردند تا بر اساس آن امر به معروف در مترو انجام میدهند. اینکه این افراد از کدام مرجع مجوز گرفتند مشخص نیست. وی در ادامه در رابطه با نظر شورای شهر نسبت به حجاب بانها در مترو بیان کرد: در شورا همیشه موضوع حجاب را پیگیری کردیم و خواستار رعایت قانون و موازین شرعی در تمام نقاط شهر هستیم. از طرف دیگر خواستار برخورد عقلانی و همراه باتدبیر نسبت به هنجارشکنیها در سطح جامعه هستیم تا جامعه به تنش کشیده نشود و قانون نیز اجرا شود.