کد خبر : 559802 تاریخ : ۱۴۰۲/۸/۲۷ - 04:37
حسن هانی زاده، در گفت‌وگو با ستاره صبح آنلاین: نفوذ غرب در سرزمین‌های اسلامی و عربی به صورت کامل قابل مشاهده است/ اروپا و ایالات متحده تلاش می کنند تا غزه را از روی صفحه محو کنند یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: اروپا و ایالات متحده تلاش می کنند تا غزه را از روی صفحه محو کنند

ستاره صبح آنلاین-گروه بین الملل: جنگ حماس با اسرائیل کشورهای دنیا را بر آن داشته تا مشکل سرزمینی بین دو دولت در خاورمیانه حل و فصل شود.در این میان دو راهکار قابلیت اجرایی دارد.ابتدا طرح دو دولتی است که توسط کشورهای عربی و غربی پیشنهاد شده و از آن حمایت می شود و دیگری طرح برگزاری رفراندوم و مراجعه به آرای عمومی برای تعیین دولت مستقر است که ایران پیشنهاد دهنده ان بوده است.نشست ریاض که با حضور کشورهای عربی و اسلامی برگزار شد بدون نتیجه پایان یافت و هیچ اقدام عملی نداشت. در ارتباط با این موضوع ستاره صبح آنلاین گفت و گویی با حسن هانی زاده کارشناس مسائل خاورمیانه انجام داده که در ادامه می خوانید:

  به نظر شما چرا سوریه برخلاف کشورهای عربی طرح دو دولت را رد می کند؟ارزیابی کلی شما از نشست ریاض چیست؟
 نشست مشترک سران کشورهای عربی و اسلامی در ریاض که با محوریت جنایات اسرائیل علیه غزه برگزار شد، اگرچه با یک وقفه پنج هفته‌ای تشکیل شد اما مجموع سخنرانی‌ها و ایده‌های مطرح شده به جز سخنرانی رئیس جمهوری ایران و رئیس جمهوری سوریه ناامید کننده بود. انتظار افکار عمومی در سطح جهان این بود که در جلسه‌ای که بیش از ۵۰ سران کشورهای عربی و اسلامی دور یکدیگر جمع شده‌اند، پیشنهادها و طرح‌های قوی‌تری مطرح شود تا بحران غزه به انتهای خود نزدیک شود و رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار بگیرد.
این در حالیست که پیشنهاد ۱۰ بندی ایران می‌بایست مورد نظر و بررسی کشورهای حاضر در این نشست قرار می‌گرفت که متأسفانه اینگونه نشد؛ اما به هر ترتیب این نشست‌ها را باید یک نوع تزریق روحیه به مردم فلسطین و غزه دانست. باید بحث مسائلی مانند قطع صادرات نفت و گاز به کشورهای غربی و اسرائیل از سوی دولت‌های اسلامی و عربی و برای حمایت از فلسطین و اعمال فشار در دستور کار قرار بگیرد که خروجی این تصمیمات هم مثبت نبود و انتظار زیادی از این کنفرانس وجود داشت.
در این میان سخنان بشار اسد و رد طرح دو دولتی یکی دیگر از محورهای مهمی بود که دمشق به آن پرداخت و باز هم این مسأله نشان‌دهنده انفعال کشورهای اسلامی دیگر بود؛ چراکه باید راهکار عملیاتی از سوی آنها مطرح می‌شد تا بتوانند اوضاع را به سمتی هدایت کنند که غرب هم تصمیمات اجرایی‌ در خصوص مساله غزه اتخاذ کند. توجه داشته باشید نفوذ غرب در سرزمین‌های اسلامی و عربی به صورت کامل قابل مشاهده است؛ اما معتقدم که سخنان بشار اسد بر این مسائل استوار بود که می‌بایست طرح عملیاتی‌تری را مطرح کنیم که در نهایت شاهد تکرار قرارداد اسلو نباشیم.بدون شک هیچ اتفاقی در این میان با تکرار تجربیات تلخ گذشته پیش نخواهد آمد و به نظرم رئیس‌جمهوری سوریه هم تاکید خود را بر همین موضوع قرار داده بود. باید دانست که اروپا و ایالات متحده تلاش می کنند تا غزه را از روی صفحه محو کنند. غرب حتی حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین را نادیده گرفته‌ است. سخنان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دقیقاً همین مسائل را بازگو کرد. لذا بیم آن وجود دارد که پس از اجرای طرح آمریکا و اسرائیل ممکن است که اوضاع و احوال در غزه به گونه‌ای دیگر پیش برود.