کد خبر : 517510 تاریخ : ۱۴۰۲/۵/۸ - 16:48
گزارش خبری-تحلیلی ستاره صبح آنلاین؛ کمک شانه به شانه اروپا و آمریکا به اوکراین یک اندیشکده آلمانی تمام کمک‌های ارسال شده به اوکراین را از طریق ابزاری به نام «ردیاب پشتیبانی اوکراین» رصد کرده است. کمک آمریکا به اوکراین از زمان شروع جنگ 71 میلیارد یورو و کل کمک اروپا 68 میلیارد یورو بوده است .

ستاره صبح/پیمان شهابی: نخست وزیر مجارستان در تازه ترین اظهار نظر گفته که اوکراین با کمک های غرب سرپا مانده است.میزان کمک‌های نقدی،نظامی و بشر دوستانه بین اروپا و آمریکا متفاوت است.برخی حامیان اوکراین معتقدند که اروپا به اندازه کافی در جنگ به اوکراین کمک نکرده است و حتی برای ارسال بمب خوشه ای به کی یف مخالفت هم کرده است.یک اندیشکده آلمانی میزان کمک ها به اوکراین را رصد و برآورد کرده که جزئیات بیشتر را در ادامه می خوانید:
 

تیری برتون کمیسر اتحادیه اروپا می‌گوید نهادهای اروپایی و کشورهای قاره سبز به اندازه آمریکا در جنگ اوکراین مشارکت و به کی‌یف کمک کرده‌اند.«اتحادیه اروپا به اندازه آمریکا به اوکراین کمک مالی کرده است.»پرسش این است که آیا واقعا ادعای این کمیسر اتحادیه اروپا صحت دارد؟

 

کل کمک به اوکراین
تیری برتون در گفتگو با یک رسانه رادیویی فرانسوی ادعای خود را در خصوص اینکه اتحادیه و کشورهای اروپایی به اندازه آمریکا در جنگ اوکراین مشارکت داشته‌اند، اینگونه شرح می‌دهد: «کل کمک به اوکراین از زمان شروع این جنگ حدود ۷۲ میلیارد یورو بوده است و در این فرآیند اروپا تقریبا به اندازه ایالات متحده کمک کرده است.»این جمله برتون با واکنش مجری مواجه می‌شود و می‌گوید اما آمریکایی‌ها بیشتر از ما اروپایی‌ها هزینه کرده‌اند. با این حال برتون اصرار دارد که خیر؛ هر دو تقریبا به یک اندازه مشارکت کرده‌اند. 

 

محاسبات یک اندیشکده آلمانی
یورونیوز برای بررسی صحت این موضوع به موسسه کیل که یک اندیشکده اقتصادی آلمانی است مراجعه کرد. از زمان شروع جنگ، تیم تحلیلگران این موسسه تمام کمک‌های ارسال شده به اوکراین را از طریق ابزاری به نام «ردیاب پشتیبانی اوکراین» رصد کرده‌اند.بر اساس تحقیقات آنها، آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۳ میلادی متعهد شد نزدیک به ۷۱ میلیارد یورو کمک کلی به اوکراین بکند. این در حالیست که کشورها و موسسات اتحادیه اروپا در مجموع پرداخت حدود ۶۸ میلیارد یورو را متعهد شده‌اند و در نتیجه اعداد تقریبا مشابه و نزدیک به یکدیگر است. اما این در حالیست که اتحادیه اروپا کمک‌های بشردوستانه و مالی بیشتری ارائه می‌دهد. چرا که در خصوص کمک‌های بشردوستانه اتحادیه در واقع دو برابر آمریکا به کی‌یف کمک می‌کند؛ عددی معادل ۷.۶ میلیارد یورو در مقایسه با ۳.۶ میلیارد یورویی که آمریکا قرار است به اوکراین بپردازد. اما در مقابل آمریکا در زمینه کمک‌های نظامی، کمک بسیار بیشتری ارائه کرده است؛ ۴۳ میلیارد یورو از جانب واشنگتن در مقابل حدود ۲۸ میلیارد یورویی که اتحادیه اروپا متعهد شده به اوکراین کمک نظامی ارائه دهد. در زمینه کمک‌های مالی مانند وام و یارانه هم اتحادیه اروپا سخاوتمندانه‌ترعمل کرده است. بروکسل حدود ۳۳ میلیارد یورو به اوکراین داده در حالی که مبلغ پرداختی آمریکا به کی‌یف در این حوزه تنها حدود ۲۴ میلیارد یورو است. 

 

آمار کمک در میان کشورهای اروپایی
همچنین در میان کشورهای اروپایی، برخی از دولت‌ها نسبت به اندازه اقتصاد خود کمک‌های مالی بیشتری به اوکراین می‌کنند. در صدر این لیست استونی، لتونی و لیتوانی قرار دارند. تالین حدودا ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای کمک به کی‌یف تخصیص داده است. پس از آن ریگا و ویلنیوس با اهدای ۱.۳ و ۱.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود به اوکراین در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند. با این همه باید توجه داشت که داده‌های موسسه کیل آمار کمک‌ها تا پایان ماه مه ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد و قرار است به روز رسانی بعدی در سپتامبر ۲۰۲۳ منتشر شود.

 

جزئیات کمک های آمریکا
 از آن زمان آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید به اوکراین به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار را اعلام کرده است. این کشور همچنین مهمات خوشه‌ای به اوکراین می‌رساند، اقدامی بحث برانگیز که مخالفت‌ها و انتقادات زیادی را به همراه داشته است چرا که این مهمات یک خطر بزرگ برای جمعیت غیرنظامی تلقی می‌شوند و ممکن است سالها بعد منفجر شوند. در نتیجه به نظر می‌رسد برخلاف تبلیغات رسانه‌ای، اتحادیه اروپا تقریبا برابر با آمریکا به اوکراین کمک کرده و تفاوت چشمگیری در این خصوص وجود ندارد.

 

دهمین بسته تحریم‌ها علیه مسکو
به گفته اورزولا فن درلاین تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه فناوری مورد استفاده این کشور برای پیشبرد عملیات نظامی در اوکراین را هدف خواهد گرفت.یکی از مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا همزمان با نشست سران این اتحادیه با رهبران اوکراین در کی‌یف اعلام کرد که دهمین بسته از تحریم‌های بروکسل علیه مسکو روز ۲۴ فوریه در اولین سالگرد تهاجم نظامی روسیه به اوکراین اعلام خواهد شد.شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا و اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا برای گفتگو با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین به کی‌یف سفر کرده‌اند. 

 

تحریم هدفمند
به گفته اورزولا فن درلاین تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه فناوری مورد استفاده این کشور برای پیشبرد عملیات نظامی در اوکراین را هدف خواهد گرفت. رئیس کمیسیون اروپا افزود که این تحریم‌ها برخی از قطعات مورد استفاده در تولید پهپادهای مورد استفاده روسیه در جنگ اوکراین را شامل می‌شود. اورزولا فن درلاین از ایران به عنوان یکی از تامین‌کنندگان اصلی پهپادهای مورد استفاده روسیه نام برد. این چهارمین سفر رئیس کمیسیون اروپا به کی‌یف از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین محسوب می‌شود. هر ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا باید با دهمین بسته تحریم‌ها علیه روسیه موافقت کنند. رایزنی بین اعضا در این زمینه ممکن است چند هفته طول بکشد.  اتحادیه اروپا همزمان با نشست در کی‌یف اعلام کرد که به دنبال راه‌هایی است تا از دارایی‌های مسدودشده روسیه برای بازسازی اوکراین استفاده کند. شارل میشل و اورزولا فن در لاین همچنین از «تلاش‌های قابل ملاحظه» اوکراین در روند الحاق به اتحادیه اروپا استقبال کردند. رئیس شورای اتحادیه اروپا پس از دیدارش با رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که «آینده» این کشور در همراهی با اتحادیه اروپا است. شارل میشل همچنین وعده داد که از روند پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا «حمایت» خواهد کرد. سفر شارل میشل و اورزولا فن درلاین به کی‌یف در حالی صورت گرفت که نیروهای اوکراینی برای تهاجم نظامی ارتش روسیه طی هفته‌های آینده آماده می‌شوند.