به گزارش ستاره صبح آنلاین شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی از افزایش تنشها در پی مسدود شدن مسیر زمینی از ارمنستان توسط جمهوری آذربایجان خبر داد.
جنوب شرقی (جمهوری) آذربایجان تغییر شکل یافته است. آنها این منطقه را که از سوی ارمنیها قره باغ نامیده میشود، طی ۳۰ سال اشغال کرده بودند، اما جنگ در سال ۲۰۲۰ سبب پیروزی آذریها و کنترل بر تقریبا همه این منطقه شد.
آراز ایمانوف. مشاور دولت آذربایجان در موضوع قره باغ: ما به این سرزمین تعلق داریم. ما به اینجا بازگشتیم و با ویرانهها و خرابیها مواجه شدیم. همه جا ویران شده است. گورستانهای ما کاملا ویران شده است.
اقلیت ارمنیهایی که در اینجا بودند آن را ترک کرده اند. به ما گفته شده است کلیسایی که گلوله باران شده بود بار دیگر بازسازی خواهد شد. با پایان یافتن ساخت و سازها در اینجا خانوادهها بار دیگر به این جا خواهند آمد. دولت (جمهوری) آذربایجان میگوید در حال سرمایه گذاری یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری در مناطقی است که از ارمنستان بازپس گرفته شده اند که این مناطق شامل خان کندی در شوشا میشود، تنها منطقه در قره باغ که همچنان تحت کنترل اقلیت ارمنیها قرار دارد. ارمنیها این شهر را استپاناکرت مینامند.
دست کم ۷۰ هزار اقلیت ارمنی در این منطقه زندگی میکنند که به صورت موثری تحت محاصره قرار گرفته است. اکنون (جمهوری) آذربایجان یک ایست بازرسی را در تنها جادهای که استپناکرت را به ارمنستان متصل میکند، ایجاد کرده است. این جاده بر اساس مفاد توافق نامه صلحی که با میانجی گری روسیه حاصل شد و به جنگ در سال ۲۰۲۰ پایان داد، همچنان باز بود. این جاده توسط فعالان محیط زیست به مدت سه ماه مسدود شده بود.
تورال گانکالی یف. عضو پارلمان آذربایجان از منطقه قره باغ: ما بارها و در بسیاری موارد در تصاویر ویدئویی شاهد بوده ایم که صلح بانان روس به سربازان ارتش ارمنستان به صورت غیرقانونی کمک میکنند تا آنها از این جاده برای انتقال مهمات و تسلیحات جدید استفاده کنند. البته در نتیجه این اقدام، این موضوع سبب ایجاد نگرانیهای امنیتی جدی برای دولت آذربایجان شده است و دولت آذربایجان تصمیم گرفته است این روند را متوقف کند. ارمنستان میگوید این ادعا پایه و اساسی ندارد. در پیناکارت، دولت میگوید اقلام کمی از طریق این جاده اجازه وارد شدن به این منطقه را دارند. گورگن نرسیسیان. وزیردولتی استپاناکرت: مردم در اینجا با دریافت حداقل اقلام و مواد غذایی زندگی میکنند که با کمک صلح بانان روس وارد اینجا میشوند. مردم در این جا با قطع برق دائمی مواجهند. ما در زمینه دسترسی به درمانهای پزشکی با مشکل مواجهیم. هرروزکه میگذرد این بحران انسانی وخیمتر میشود. (جمهوری) آذربایجان با ایجاد این ایست بازرسی بیش از پیش سبب تشدید اوضاع شد. ارمنستان به روسیه به عنوان تأمین کننده امنیت متکی است و بر این باور است کرملین نقشش را به خوبی ایفا نمیکند. طی ماههای اخیر در درگیری ها، چندین سرباز از دو طرف کشته شده اند. اما تنشها بار دیگر شدت گرفته است.