کد خبر : 425327 تاریخ : ۱۴۰۲/۱/۲۱ - 03:46
واکنش‌ها به طرح تازه پلیس برای بدحجابی ستاره صبح آنلاین - الهام روحانی: مجلس، دولت، دستگاه قضایی و پلیس طرح‌هایی برای مقابله با بدحجابی یا بی‌حجابی در دستور کار قرار داده‌اند. قرار است پلیس از روز شنبه هفته آینده در معابر، خودروها و اماکن به بدحجابان تذکر دهد و در مرحله بعد پرونده افراد را به دستگاه قضایی ارجاع دهد. اقدامی که با واکنش کنشگران اجتماعی همراه شده است. در همین حال روز گذشته مجلس انقلابی و اصولگرا کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان را پس از 12 سال تصویب کرد. پرسش این است که آیا این قانون جلوی خشونت علیه زنان در جامعه را خواهد گرفت؟ به عقیده جامعه شناسان، پژوهشگران و روانشناسان استفاده از اجبار در هر موضوعی نتیجه مثبت نخواهد داشت. آنچه باعث ترویج حجاب می‌شود کارهای فرهنگی و اقناعی درباره حجاب و دیگر موضوعات است.

تصویب کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان
نمایندگان مجلس در نشست علنی روز گذشته در جریان بررسی لایحه یک‌فوریتی پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، با کلیات این لایحه با 190 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 246 نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند. این لایحه پس از ۱۲ سال به تصویب رسید. این لایحه با تمرکز بر بازدارندگی و پیشگیری، ارتقای امنیت روانی و جسمانی زنان در محیط خانه، کار و اجتماع را هدف قرار داده و برای رسومات غلط گذشته مانند خون بس نیز جرم انگاری‌هایی صورت گرفته است. حمایت از حریم خصوصی بانوان در مقابل ضابطان قانونی، امکان استفاده از اذن قاضی برای خروج زنان از کشور در موارد ضروری، مجازات شوهری که همسر خود را از خانه اخراج یا مانع ورودش به خانه شود، جرم تلقی شدن اجبار زن به ازدواج یا طلاق توسط هرکسی ازجمله ولی، قیم و ... از دیگر اهداف این لایحه هست.

خطای بزرگ سیستم امنیت و پلیس
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات در کانال تلگرامی نوشت: «خطای بزرگی می‌کنند؛ دقت سیستم بررسی امنیتی و پلیسی را در معرض و تقابل با عموم می‌گذارند. هم ضعف‌هایش آشکار می‌شود و هم ممکن است کارآیی خود را از دست بدهد. از فردا احتمالاً تبلیغ «آرایش (گریم) ضد تشخیص چهره پلیس» یا چیزی شبیه این رونق خواهد یافت.» (خبر آنلاین)

به «احضار بی‌حجاب‌ها» ورود نکنید
خانه ملت نوشت: حسینی نماینده میانه در مجلس تأکید کرد: در دام جدیدی که دشمن پهن کرده، ورود نکنید. لطفاً توان و نیروی خود را صرف مبارزه با مردان هنجارشکن، زورگیر و معتادان متجاهر و امنیت راه‌ها و جاده‌ها کنید.
سید مرتضی حسینی در نشست علنی مجلس در تذکر شفاهی گفت: کشف حجاب خلاف بیّن شرع و قانون است، اما سردار رادان عزیز احضار افراد و معرفی آنها به دستگاه قضایی به خاطر این موضوع نه حکیمانه است و نه عملی. باید هر اقدامی در این زمینه مبتنی بر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی باشد.

برنامه پلیس برای مقابله با بدحجابی از شنبه
فرمانده کل انتظامی کشور بابیان اینکه موضوع کشف حجاب یکی از دغدغه‌های مهم مردم متدین و آحاد جامعه است، گفت: پلیس از شنبه ۲۶ فروردین‌ماه جاری با این موضوع در سه حوزه معابر عمومی، خودرو و اماکن برخورد می‌کند. سردار احمدرضا رادان در خصوص اجرای قانون عفاف و حجاب، اظهار کرد: موضوع مبارزه با سرقت، جمع‌آوری معتادان متجاهر و قاچاق کالا از مطالبات مردم و جزو اولویت‌های پلیس طی دو ماه پایانی سال گذشته بود که امسال نیز با جدیت ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در سال جاری موضوع کشف حجاب که یکی دیگر از دغدغه‌های مردم متدین، آحاد جامعه بود و حتی قوه قضائیه و دولت نیز طی ابلاغ‌هایی پیگیر آن بودند، در دستور کار پلیس قرار گرفت.
سردار رادان ادامه داد: اگرچه در مرحله اول این گونه تصور نمی‌شود که یک مسئله اجتماعی است، ولی همه سر ریزهای اجتماعی به‌نوعی پیوند انتظامی هم پیدا می‌کنند. بنابراین بایدها و نبایدهایی به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: سلامت جامعه در حفظ حجاب مناسب و درخور شأن بانوان عزیز است که آن را رعایت می‌کنند، اما عده قلیلی هستند که از این موضوع غافل مانده و رفتاری غیرازاین دارند، لذا انتظار داریم واحدهای فرهنگی هم به وظیفه خود در این خصوص عمل کنند تا آن عده قلیل نیز متوجه این غفلت شوند.
فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به استفاده از فن‌آوری و تجهیزات پیشرفته جهت شناسایی فرد خاطی در حوزه معابر عمومی، افزود: در ابتدا به وی تذکر داده خواهد شد و بعدازآن فرد با مدارک به حوزه قضائیه معرفی تا به پرونده‌اش رسیدگی شود.
وی عنوان کرد: در حوزه خودرو بار اول تذکر داده خواهد شد و در صورت تکرار به هر نحو ممکن خودرو، توقیف دستگاهی و در مرحله بعد توقیف در محل و سپس در مرحله آخر انتقال خودرو به پارکینگ صورت خواهد گرفت. از رانندگان به ویژه مالکان خودرو می‌خواهیم در این خصوص دقت کافی را داشته باشند. وی تأکید کرد: صنوفی که متصدیان آن احیاناً کشف حجاب می‌کنند حتماً موردتوجه جدی قرارگرفته و به آنها تذکر داده خواهد شد و در صورت تکرار اخطار مهر و موم و درنهایت مهر و موم واحد صنفی در دستور کار قرار می‌گیرد این مورد شامل باغ تالارها، رستوران‌ها و مراکزی از این دست هم خواهد شد. سردار رادان در پاسخ به این سؤال که در صورت ارسال پیامک اشتباهی، چه تدبیری در نظر دارید، گفت: پیامک دربار اول حکم تذکر را دارد و در متن آن از فرد تذکر گیرنده خواسته می‌شود اگر اشتباهی صورت گرفته به همان سر شماره این اشتباه را اعلام کند و ما هم علی‌رغم داشتن مستندات و مدارک ازآنجاکه به مردم اعتماد داریم این اشتباه را می‌پذیریم؛ اما در دفعات بعد قطعاً از فن‌آوری‌های هوشمند استفاده خواهیم کرد و مدارک قطعیت خواهد داشت.


ثبت موارد «کشف حجاب» توسط دوربین‌ها
تسنیم نوشت: سردار محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفت: دوربین‌های ثبت جرائم رانندگی موارد «کشف حجاب» را هم ثبت می‌کنند. وی درباره رصد موارد کشف حجاب توسط دوربین‌های ثبت تخلفات و جرائم رانندگی که در سطح شهر وجود دارند، اظهار کرد: بله تمامی سامانه‌هایی که در سطح شهر کار می‌کنند، بهره‌برداری‌های چند منظورِ دارند و هر اطلاعاتی را در خود ذخیره می‌کنند. وی افزود: البته دوربین‌های نظارتی که در سطح شهر وجود دارد را شهرداری تهیه‌کرده است و مسئولیت نگه‌داشتن آن‌ها هم با شهرداری است، اما این دوربین‌ها بانک‌های اطلاعاتی مختلفی دارند که هر نهاد و سازمان می‌تواند اطلاعات مربوط به خود را از این بانک‌ها استخراج کند.

ارسال پیام اخطار به ناقضان قانون حجاب
روز گذشته مرکز اطلاع‌رسانی پلیس اعلام کرد در اقدامی ابتکاری، پلیس به جهت جلوگیری از بروز هرگونه تنش و تزاحم با هم‌وطنان در برقراری قانون حجاب، با استفاده از ابزار و دوربین‌های هوشمند در اماکن و معابر عمومی، نسبت به شناسایی افراد هنجارشکن اقدام و با ارسال مستندات و پیام اخطار به ناقضان قانون حجاب و عفت عمومی، در زمان و مکان موردنظر، آن‌ها را نسبت به عواقب قانونی تکرار این جرم مطلع می‌کند.

هشدار «نشریه سپاه»
اعتماد آنلاین نوشت: نشریه روزانه معاونت سیاسی نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران در مطلبی با اشاره به ماجرای ریختن سطل ماست بر سر دو خانم بدون حجاب نوشته «رسانه‌های معاند تلاش می‌کنند تا از بستر ماجرای اعتراض یک شهروند نسبت به عدم رعایت پوشش دو خانم و ریختن یک سطل ماست بر سر آنها استفاده کرده و به خیال خود این قدر آب به این سطل ماست ببندند و طول و تفسیر و تحریک کنند تا دریای دوغی از دل آن بیرون آورند اما باید بدانند که همیشه هم نمی‌توان از یک کاه کوه ساخت.»
نویسنده، «عدم رعایت پوشش» و «ریختن ماست بر سر دیگران» را «اقدام غیرقانونی و اشتباه» دانسته اما در ادامه نوشته که «اشتباه بزرگ‌تر آن است که همگام با معاندان به‌طور دائم در تنور این ماجرا بدمیم و سعی کنیم خواسته و ناخواسته جامعه را به سمتی ببریم که درنهایت مردم در مقابل یکدیگر یا در مقابل حاکمیت و قانون قرار گیرند.» از منظر نویسنده نشریه روزانه سپاه، این «تقابل»، تقابلی «بی‌حاصل» است؛ «آن هم در شرایطی که باید اهتمام همگانی برای این باشد که چرخ اقتصاد شتاب بگیرد، می‌تواند چوب لای این چرخ بگذارد.» به نوشته این نشریه، این رسانه‌ها قصد دارند تا «ضمن ایجاد دوقطبی دروغین به‌گونه‌ای طرفین را نگران، عصبانی و وادار به لجبازی کند تا دوباره جامعه را به ناآرامی و بلوا سوق دهد.» نشریه روزانه سپاه در پایان تأکید کرده که «اولویت اصلی امروز جامعه فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی و درمان درد اقتصاد است.»