کد خبر : 425247 تاریخ : ۱۴۰۲/۱/۱۵ - 18:47
ستاره صبح آنلاین گزارش می دهد; فنلاند سی و یکمین کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی / بایدن: به استقبال از فنلاند در ناتو «مفتخرم»/روسیه:اقدام متقابل انجام می دهیم فنلاند پس از کش و قوس های فراوان به طور رسمی به عضویت ناتو در آمد.

به گزارش ستاره صبح آنلاین امروز سه شنبه کشور فنلاند به طور رسمی سی و یکمین کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتو شد.گروهی که با همگرایی کشورهای اروپایی برای مقابله با اقدامات نظامی علیه کشورهای عضو تشکیل شده بود.
ناتو پس از جنگ جهانی دوم رفته رفته به حاشیه کشیده شد و کشورهایی مثل فرانسه حضور در این پیمان نظامی را نه تنها سودمند بلکه پر هزینه شماردند.اما پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دلیل درخواست دولت کی یف برای عضویت در ناتو کشورهای دنیا که شرایط حضور در ناتو را داشتند تلاش خود را برای عضویت در این پیمان نظامی آغاز کردند.
سوئد و فنلاند از جمله این کشورها بودند.طبق اساسنامه ناتو برای اینکه کشوری عضو این پیمان شود همه کشورهای عضو باید به حضور آن رضایت دهند.ترکیه اولین کشوری بود که با عضویت این دو کشور مخالفت کرد.دولت آنکارا معتقد بود که این دو کشور به اعضای حزب پ.ک.ک و ی.پ.گ پناه داده و آن کشورها مقری برای کنشگری علیه ترکیه شده اند.
اما با گذشت ماه ها و تلاش های دیپلماتیک فنلاند توانست موافقت پارلمان ترکیه را بدست آورد و به طور رسمی عضو پیمان ناتو شود.

فنلاند روز سه‌شنبه با تحویل اسناد عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که کشورش به نوعی امین و خزانه‌دار این پیمان محسوب می‌شود رسما سی و یکمین عضو ناتو شد.

آقای بلینکن پس از دریافت اسناد یاد شده در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی در مقر این سازمان در بروکسل گفت: «ما فنلاند را سی و یکمین عضو اتحاد با دریافت این اسناد اعلام می کنیم.»

وزیر امور خارجه آمریکا پیش‌تر در سخنانی با اشاره به روند «تسریع شده» پیوستن فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی به دلیل تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، عضویت این کشور را روزی تاریخی برای ناتو خوانده بود.


آنتونی بلینکن در این خصوص تصریح کرد: «من وسوسه شده‌ام که بگویم شاید این تنها چیزی است که می‌توانیم برایش از پوتین تشکر کنیم، زیرا او با حمله به اوکراین تحقق واقعه‌ای را که می‌گفت می‌خواهد از آن جلوگیری کند، تسریع بخشید.»

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه از ترکیه و مجارستان خواست که در اسرع وقت موافقت با پیوستن سوئد به ناتو را نیز در پارلمان‌های خود به تصویب برسانند.

رئیس جمهوری فنلاند: «عصر جدیدی» آغاز شده است
رئیس‌جمهور فنلاند پس از دهه‌ها بی‌طرفی کشورش به اجبار مسکو و سپس در پیش گرفتن رویه عدم تعهد، روز سه‌شنبه به دنبال عضویت در ناتو از «عصر جدیدی» خبر داد.

فنلاند، کشوری هم‌مرز با روسیه، ماه مه سال گذشته میلادی در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین درخواست عضویت در ناتو را مطرح کرده بود.


سائولی نینیسته، رئیس کشور فنلاند پیش از برافراشته شدن پرچم کشورش در مقابل ساختمان مقر ناتو در بروکسل گفت: «دوران عدم تعهد نظامی در تاریخ ما به پایان رسیده و دوران جدیدی در حال آغاز است.»

کرملین وعده «اقدامات متقابل» داد
کرملین روز سه شنبه در پی پیوستن فنلاند به ناتو، گسترش ائتلاف نظامی غرب را «حمله امنیتی به روسیه» خواند و وعده داد که در واکنش به این موضوع «اقدامات متقابلی» انجام خواهد داد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در این خصوص به خبرنگاران گفت و پیوستن فنلاند به ناتو تنش‌های موجود را تشدید می‌کند.

این دیپلمات بلند پایه روس همچنین یادآور شد که «اقدامات متقابل» مسکو به ویژه به استقرار یا عدم استقرار تسلیحات ناتو و نوع آن در خاک فنلاند بستگی دارد.

وی سپس با تاکید بر این نکته که «گسترش ناتو حمله به امنیت و منافع ملی روسیه است» تصریح کرد: «مسکو از نزدیک مراقب هرگونه استقرار نظامی ناتو در فنلاند خواهد بود.»

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در واکنش به پیوستن فنلاند به ناتو گفت که این اقدام چشم‌انداز تشدید درگیری در اوکراین را افزایش می‌دهد.

وزیر دفاع روسیه اما در عین حال تاکید کرد که این موضوع بر نتیجه آنچه روسیه «عملیات نظامی ویژه» خود در اوکراین می‌خواند، تأثیری نخواهد داشت.

مسکو پیش‌تر از تهدید‌های برنامه‌ریزی شده غرب به عنوان یکی از دلایلی که باعث شد نیروهای مسلح روسیه در فوریه ۲۰۲۲ وارد خاک اوکراین شوند یاد کرده بود.

را تهدیدهای ناشی از ، مقابله با تهدیدی بود که به گفته او برنامه های غرب برای استفاده از اوکراین به عنوان سکویی برای تهدید روسیه بود.

بایدن: به استقبال از فنلاند در ناتو «مفتخرم»
جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه گفت که به استقبال از فنلاند در ناتو به عنوان سی و یکمین عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «مفتخر» است.

بایدن در این خصوص تصریح کرد: «زمانی که (ولادیمیر) پوتین جنگ تجاوزکارانه خود را علیه مردم اوکراین آغاز کرد، فکر کرد که می تواند اروپا و ناتو را تجزیه کند. او اشتباه می کرد. امروز ما متحدتر از همیشه هستیم.»

رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا که کشورش خزانه‌دار و امین پیمان آتلانتیک شمالی است، همچنین تاکید کرد که مشتاقانه منتظر استقبال از سوئد در ناتو است.

فنلاند پس از آنکه ترکیه و مجارستان، دو عضو مردد پیمان آتلانتیک شمالی در نهایت به عضویت این کشور رای دادند رسما به عنوان عضو سی و یکم به ناتو پیوست.

روسیه و فنلاند ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند؛ مسکو قبلاً اعلام کرده بود که لشکرهای نظامی مستقر در غرب و شمال غرب خود را در صورت پیوستن فنلاند به ناتو تقویت خواهد کرد.