کد خبر : 413802 تاریخ : ۱۴۰۱/۱۰/۱۹ - 19:18
هشدار یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به نمایندگان مجلس کاری نکنید تا فقرا شورش کنند/ یک‌سوم ایرانیان زیر خط فقر/ ایران در میان 200 کشور جهان از نظر نسبت مزد و هزینه‌ رتبه ۱۸۳ را دارد جمعیت زیر خط فقر در دولت‌های رئیسی 35، روحانی ۲۵، احمدی‌نژاد ۲۰ و در دولت خاتمی ۱۵درصد بوده است

ستاره صبح آنلاین- الهام روحانی : هر سال با نزدیک شدن به آخر سال در ماه بهمن و اسفند تورم و گرانی افزایش می‌یابد و از سوی دیگر بحث و کشمکش بین جامعه حقوق‌بگیر با کارفرمایان و دولت و مجلس بالا می‌گیرد. دولت در بودجه سال آینده تصویب کرده که میزان افزایش حقوق 20 درصد باشد. موضوعی که انتقادات زیادی به آن شد، زیرا افزایش حقوق 20 درصدی با تورم بیش از 45 درصد و دلار حدود 40 هزار تومان و ... منطقی نیست! دراین‌باره رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری می‌گوید: جمعیت فقرا در کشور به 35 درصد رسیده است، یعنی یک‌سوم ایرانیان زیر خط فقر زندگی می‌کنند. همچنین احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نمایندگان محترم مجلس! کاری نکنید فقرا علیه ما شورش کنند. آنها زیاد صبر نمی‌کنند. متأسفانه برخی نمایندگان مجلس مخالف طرح عایدی بر سرمایه هستند که حتی به‌اندازه یک برگه دو رو هم درباره این طرح نخوانده‌اند! گزارش پیشرو به این موضوع می‌پردازد.( آفتاب نیوز) 

 

خطر فقر از نگاه وزارت کار 14 میلیون تومان
چهارشنبه هفته گذشته وزارت کار میزبان جلسه‌ای مشترک میان وزرای کار، بهداشت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور با موضوع «تأمین منابع درمان رایگان در مناطق روستایی کمتر برخوردار» بود. در این جلسه به درخواست وزیر بهداشت، خبرنگاران جلسه را ترک کردند. در گزارش وزارت کار آمده که خط فقر برای تهران و کلان‌شهرها حدود ۱۴.۵ میلیون تومان به ازای هر خانوار و این رقم برای شهرستان‌ها و روستاها ۷.۷ میلیون نفر محاسبه‌شده است. فاصله بیش از دو برابری میان حداقل دریافتی افراد بالای خط فقر در تهران با شهرستان‌ها و نقاط حاشیه‌ای البته با احتساب قیمت‌های ثابت خوراک، پوشاک، حمل‌ونقل و بهداشت، عجیب است؛ کارشناسان حوزه مسکن اعتقاددارند نرخ مسکن و اجاره‌بها در تهران و شهرستان‌های بزرگ تفاوت چندانی ندارد.

خط فقر کارگران، 18 میلیون تومان
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره تعیین خط فقر، گفت: اعضا و نمایندگان کارگری شورای عالی کار با محاسبات خود نشان دادند که خط فقر ادعایی دولت درواقع باید چیزی حدود ۱۸ میلیون تومان باشد. این میزان که سبد حداقل معیشت نیز باید برای خانوار ۳ نفرِ نزدیک به آن باشد، رقمی بود که برای شهرستان‌ها نیز مطرح بوده و فاصله محاسبه منطقه‌ای آن با محاسبه کشوری این رقم چندان قابل‌اعتنا نیست؛ اما دولت مدعی وجود یک فاصله نجومی است! 

نظر سازمان برنامه و بودجه درباره خط فقر
صادقی تصریح کرد: در شرایطی که فعالان کارگری، کارشناسان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و بسیاری از اقتصاددانان مستقل رقم‌های نزدیک به ۱۵ میلیون تومان و بیشتر را مطرح می‌کنند، اگر سازمان برنامه و بودجه مدعی کمتر بودن این میزان است، به صورت شفاف با ریز محاسبات نظر خود را نشان داده و ادعای محاسباتی خود را در این زمینه به سمع و نظر عموم برساند تا بفهمیم این نهاد نیز بر اساس محاسبه حرف می‌زند. 

رشد 10 درصدی خط فقر در دولت سیزدهم
وی تصریح کرد: طبق محاسبات برخی اقتصاددانان از زمان روی کار آمدن دولت فعلی در حدود دو سال، خط فقر چیزی بیش از ۷ تا ۱۰ درصد نسبت به دوران دولت قبل رشد داشته است.  صادقی بابیان اینکه خط فقر مطلق هرچقدر با محاسبات موجود کوچک‌تر محاسبه شود، باز هم بالای ۱۰ میلیون تومان در همه شهرها و شهرستان‌ها خواهد بود، گفت: مسئولانی که حامی سرکوب مزد دریافتی و مدافع ایجاد پوشش‌های آماری و محاسباتی هستند، باید در نظر داشته باشند که حداقل مزد ۶ میلیون تومانی فعلی باید بالاتر از رقم ۱۰ میلیون تومان باشد زیرا در غیر این صورت دولت فرمان فرورفتن مزدبگیران را به زیر خط فقر خواهد داد! وی بابیان اینکه ۵۷ درصد جامعه مزدبگیر کشور حداقل بگیر هستند که هم‌اکنون بین ۵ میلیون و نیم تا هفت میلیون تومان دریافتی دارند، اظهار کرد: نمایندگان کارگری شورای عالی کار باید بر سبد حداقل معیشتی که خود استخراج کردند پافشاری کرده و با یادآوری مسئله خط فقر مطلق تأکید کنند. 

جایگاه حقوق‌بگیران ایرانی در جهان
این فعال کارگری با یادآوری مسئله ترکیه گفت: رئیس‌جمهور ترکیه در جریان بحران تورمی این کشور چندین بار به خواسته تشکل‌های کارگری برای افزایش حداقل دستمزد صنوف مختلف را اعمال کرد و در نمونه آخر با افزایش بیش از ۸۳ درصدی مزد کارگران بخش صنایع فلزی موافقت کرد. در مورد عراق هم می‌بینیم این کشور با حداقل امکانات زیرساختی، سبد کالا و سهمیه مصرفی ارزاق در اختیار خانوارهای محروم قرار داده است، این در حالی است که ما طرح کالابرگ را یک سال طول دادیم. صادقی در پایان تصریح کرد: ایران در میان 200 کشور جهان از نظر نسبت مزد و هزینه‌ها رتبه ۱۸۳ را دارد؛ ما این شرایط را محصول تداوم نگاه‌های راستگرایانه و محافظه‌کارانه‌ای می‌دانیم که سال‌ها در نقاطی مانند سازمان برنامه و بودجه کشور لانه کرده و امروز مدیریت آن در جهت خلاف شعارهای برابری عمل می‌کند.