کد خبر : 389024 تاریخ : ۱۴۰۱/۲/۱۰ - 14:10
حیفه! بخور! پولشو دادیم!

مرتضی کاظمی- طنز پرداز
یکی از مهم‌ترین مسائل در زندگی خرید کردن است. چون بالاخره همه افراد روی زمین چیزهایی می‌خرند و طبیعتاً بعدازآن ممکن است احساس خوب یا احساس بدی داشته باشند. البته که این‌ها به ما ربطی ندارد و ما در این متن فقط سعی می‌کنیم انواع خرید را باهم مرور کنیم:

خرید از دست‌فروش
خرید از دست‌فروش جزو شیرین‌ترین خریدها است و اگر انسان حسودی دوروبرتان نباشد تا بگوید «خخخ! انداختن بهت» می‌توانید تا مدت‌ها شاد باشید. دست‌فروش‌ها انواع بسیاری دارند که دانستن آن‌ها باعث می‌شود استراتژی خرید مناسبی پیاده کنید تا بعد از خرید پوستتان چروک نشود. انواع دست‌فروش‌ها عبارت اند از:
دست‌فروش سیار، ثابت و هیبرید: انواع ثابت و سیار که معرف حضور هستند، اما دلیل نام‌گذاری نوع هیبرید این است که قابلیت فعالیت درجا و گردشی دارد مثل دست‌فروش وانتی، چرخی و حتی صندوق‌عقب پراید!
دست‌فروش مجاز که کالاهایی می‌فروشد که فعلاً تا الان ممنوع نشده است و دست‌فروش غیرمجاز که فردی کاملاً عادی است و چیزی ندارد! ولی وقتی از کنارش رد می‌شوید یواشکی جنسش را تبلیغ می‌کند؛ و هزاران طبقه دیگر مثل دست‌فروش پولدار، متوسط، بی‌پول، دست‌فروش منصف یا کلک، دست‌فروش خردسال، نوجوان، جاافتاده و حتی کهن‌سال و ...
یکی از چیزهایی که دشمنان دست‌فروش‌ها می‌گویند این است که «اینا کارشون صد درصد سوده! نه مالیات میدن، نه اجاره! کسی هم کارشون نداره!» که واقعیت این‌طور نیست و کار این عزیزان هم سختی‌های خودش را دارد. مثلاً گاهی مأموران ادارات از خجالتشان درمی‌آیند و بساطشان را طوری به هم می‌ریزند که فرد دست‌فروش تا مدت‌ها دست راست و چپش را هم نمی‌شناسد. نکته مهم اینکه تنها وقتی دیگران به‌به و چهچه کردند، بگویید از کجا خرید کرده‌اید. اگر اول بگویید از دست‌فروش خریدم بالاخره یک ایرادی پیدا می‌کنند. ضمناً این جمله «چند خریده باشم، خوبه؟» هم دستتان را رو می‌کند.

خرید از بقالی محل
مدت‌هاست که خرید از بقالی محل مدام کمتر و کمتر می‌شود. در زمان‌های قدیم که فروشگاه‌های زنجیره‌ای نبودند، چاره‌ای جز خرید از بقالی محل نداشتیم. برخی از بقالی‌ها بسیار شریف بودند و عادت داشتند اجناس را دولاپهنا حساب کنند یا اجناس تاریخ گذشته به مشتری بیندازند. حتی برخی آن‌قدر نیکوکار بودند که بعد از پنج ساعت انتظار در صف شیر، شما را با پکیج لبنیات شامل دوغ، پنیر و ... به‌اندازه نیاز یک‌ماهه بدرقه می‌کردند؛ اما امروزه دیگر بقالی‌های محل پیشرفت کرده‌اند و نه‌تنها طبق قیمت روی بسته‌بندی می‌فروشند، بلکه حتی بقیه پولتان را هم پرت نمی‌کنند؛ اما توصیه ما این است تا زمانی که پول دارید از فروشگاه‌های بزرگ خرید کنید و به بقال محترم محل حتی نگاه هم نکنید؛ اما وقتی‌که دیگر آهی در بساط نداشتید، از چند روز قبل با او خوش‌وبش کنید. درنهایت وارد مغازه شده و شروع به بدوبیراه گفتن به فروشگاه‌ها کنید. وقتی‌که خریدهایتان تمام شد یک بسته خاویار هم اضافه کنید و بگویید: «عباس آقا! بزن به‌حساب!» و سریعاً محل را ترک کنید.

خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای
حتماً شما هم فکر می‌کنید با پیدایش فروشگاه‌های زنجیره‌ای کارها راحت و قیمت‌ها اقتصادی و به‌صرفه شده‌اند، ولی با چند دلیل به شما اثبات می‌کنیم که اشتباه می‌کنید: اول اینکه در اکثر فروشگاه‌های زنجیره‌ای محصولاتی با تخفیف ویژه وجود دارد که هرقدر برای فروشنده‌اش دلیل می‌آورید که نیاز ندارید، پاسخ محکم‌تری در آستین دارد. اگر هم بی‌محلی کنید تا کنار صندوق همراهی‌تان می‌کند تا درنهایت به‌اندازه نیاز یک سال خرید کنید. دوم اینکه تصور کنید برای خرید 20 قلم کالا به فروشگاه رفته‌اید که قیمتشان حدود یک‌میلیون تومان می‌شود که با تخفیف باید نهصد هزار تومان بپردازید؛ اما در صندوق متوجه می‌شوید که دو سه‌میلیونی خرید کرده‌اید. چرایش را از باباطاهر عریان بپرسید که می‌گوید: «ز دست دیده و دل هر دو فریاد، که هر چه دیده بیند دل کند یاد»؛ و اما سومین دلیل و مهم‌ترین آسیب خرید از فروشگاه‌ها اضافه‌وزن است! چون وقتی اجناس غیرضروری یا بیش از نیاز خرید کرده‌اید، عقل حکم می‌کند که قبل از گذشتن تاریخشان، همه را مصرف کنید! چون پولش را داده‌اید و حیف است دور بیندازید.