کد خبر : 275420 تاریخ : ۱۴۰۰/۶/۹ - 02:02
ستاره صبح آنلاین بررسی می‌کند دلایل افت قیمت ارز/ چرا شاخص بورس 49 هزار واحد افت کرد؟ قیمت دلار پس از چند روز روند افزایشی در بازار، روز گذشته به دلیل تزریق ارز در بازار توسط بانک مرکزی و همچنین افزایش نرخ بهره بین بانکی از 18 درصد به 22 درصد باعث شد تا بخشی از نقدینگی از بازار ارز و سکه به پس‌انداز ثابت هدایت شود و قیمت دلار 610 تومان کاهش یافت.

به گزارش ستاره صبح آنلاین دلیل دیگر کاهش قیمت دلار بلاتکلیفی بازارها درباره سیاست اقتصادی و روابط خارجی دولت است که هنوز کاملاً مشخص نشده است. در ادامه نظر کارشناسان اقتصادی را درباره نوسان قیمت دلار می‌خوانید. 


کاهش قیمت ارز
قیمت دلار در بازار آزاد، دیروز به ۲۷, ۲۲۰ (بیست‌وهفت هزار و دویست و بیست) تومان رسید که نسبت به‌روز قبل، کاهش ۲.۲۵ درصدی داشته است. دلار در بازار متشکل با کاهش ۲.۱۲ درصدی، از ۲۶, ۹۶۴ (بیست‌وشش هزار و نه‌صد و شصت‌وچهار) تومان به ۲۶, ۴۰۵ (بیست‌وشش هزار و چهارصد و پنج) تومان رسید.
قیمت دلار روز گذشته در بازار با افت ۶۱۰ تومانی را تجربه کرد و ۲۷, ۲۲۰ (بیست‌وهفت هزار و دویست و بیست) تومان نرخ‌گذاری شد. طلا و سکه هم ارزان شدند. هر اونس طلا، دیروز به ۱, ۸۱۶ (یک هزار و هشتید و شانزده) دلار رسید که نسبت به ۲ روز پیش، کاهش ۰.۰۷ درصدی داشته است. روز گذشته قیمت طلا پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار با کاهش ۱.۱۳ درصدی، از ۱, ۱۸۶, ۰۰۰ (یک‌میلیون و یک‌صد و هشتادوشش هزار) تومان به ۱, ۱۷۲, ۸۰۰ (یک‌میلیون و یک‌صد و هفتادودو هزار و هشتید) تومان رسید. همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با کاهش ۱.۱۸ درصدی نسبت به‌روز قبل، ۵, ۰۷۶, ۰۰۰ (پنج میلیون و هفتادوشش هزار) تومان معامله شد.

کاهش نرخ سکه
قیمت سکه امامی به 11,870,000 (یازده میلیون و هشتید و هفتاد هزار) تومان رسید که نسبت به‌روز قبل، کاهش ۰.۸۹ درصدی داشته است. نیم‌سکه، دیروز به ۶, ۲۳۷, ۰۰۰ (شش میلیون و دویست و سی‌وهفت هزار) تومان رسید که نسبت به‌روز قبل، کاهش ۱.۰۲ درصدی داشته است. ربع‌سکه در بازار داخلی هم ۳, ۸۴۲, ۰۰۰ (سه میلیون و هشتید و چهل‌ودو هزار) تومان قیمت خورد. همچنین هر سکه گرمی با کاهش ۰.۲۱ درصدی نسبت به‌روز قبل، ۲, ۳۴۵, ۰۰۰ (دو میلیون و سیصد و چهل‌وپنج هزار) تومان معامله شد.

 ریزش ۴۹ هزار واحدی شاخص بورس
شاخص کل در بازار بورس دیروز (دوشنبه، هشتم شهریورماه) ۴۹ هزار و ۴۰۹ واحد کاهش داشت که درنهایت شاخص در کانال یک‌میلیون و ۵۲۳ هزار واحدی به افت خود ادامه داد. در معاملات دیروز بیش از ۱۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۱۱ هزار و ۶۶۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با ۱۳ هزار و ۱۴۱ واحد کاهش به ۴۵۴ هزار و ۳۶۸ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با هشت‌هزار و ۲۹۲ واحد افت به ۲۸۶ هزار و ۷۰۹ واحد رسید. شاخص بازار اول ۳۸ هزار و ۹۱۷ واحد و شاخص بازار دوم ۹۱ هزار و ۲۲ واحد کاهش داشتند.
وضعیت شاخص فرابورس
دیروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۶۹۲ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۲۲ هزار و ۱۱۱ واحد ثابت ماند. همچنین در این بازار چهار میلیارد و ۱۸ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۰۰ هزار و ۷۸۴ میلیارد ریال داد و ستد شد. 

چرا بورس قرمز شد؟
دیروز بازار سرمایه در یک ساعت ابتدایی آغاز به کارش ۳۹ هزار واحد افت در شاخص کل را تجربه کرد و شاخص از محدوده مقاومتی قبلی خود هم پایین‌تر آمد.
شاخص هم‌وزن هم با افت ۱۱ هزار واحدی به محدوده به محدوده ۴۵۷ هزار واحد نزدیک شده است. همچنین ارزش معاملات بورس هم در نیمه اول بازار دیروز به هفت هزار میلیارد تومان رسیده است. اما دلیل تحرکات منفی و ریزش گسترده بازار چیست؟
شاهین احمدی، کارشناس بازار سرمایه درباره برخی از دلایل ریزش بازار دیروز به تجارت‌نیوز گفت: فضای حاکم بر دولت و ساخت مسکن ارزان و ملی باعث شده است تا برای تأمین مصالح ساختمانی فشار بیشتری به شرکت‌‎های سیمانی و میلگردی وارد کنند تا بتوانند مصالح ارزان‌تری را برای ساخت مسکن بخرند.
احمدی همچنین درباره خطری که صنایع سیمانی و فولادی را در ماه‌های آینده احتمالا تهدید می‌کند، گفت: با خرید مصالح برای ساخت مسکن از سمت دولت، برق و گاز مصرفی این کارخانه‌ها بالا می‌رود. همچنین در مقطع فعلی اگر قطعی‌های برق صنایع فولادی و سیمانی ادامه‌دار باشد و در زمستان هم شاهد همچنین مساله‌ای باشیم، تاثیر این موضوع بر گزارش‌های سه‌ماهه پاییز و زمستان شرکت انعکاس منفی می‌گذارد و تولید این شرکت‌ها را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.
این کارشناس بازار درباره عامل مهم دیگر ریزش بازار گفت: یکی از عواملی که شوک زیادی رتبه بازار تحمیل کرد بحث الزام بانک‌ها از سمت دولت برای پرداخت تسهیلات ۲۰ درصدی برای ساخت مسکن است که فشار زیادی را به بانک‌ها وارد کرده است. همچنین روز گذشته نرخ بهره بین‌بانکی از محدوده ۱۸ درصد دوباره به ۲۲ درصد رسید و این موضوع باعث شده تا به خروج پول از بازار کمک کند و تمایل افراد را برای خرید اوراق با درآمد ثابت بیشتر کند.
وی به تاثیر نرخ دلار در بازار اشاره کرد و گفت: با مشخص شدن قیمت دلار روز ۸ شهریور، روند بازار هم برای نیمه دوم مشخص می‌شود. همچنین در وضعیت فعلی سهم‌های کوچکی که وضعیت بنیادی مناسبی ندارند بیشتر احتمال ریزش را خواهند داشت و نمادهای بزرگ شاخص ساز که از بنیاد مناسب، p/e معقول و شناوری مناسبی برخوردارند در وضعیت فعلی بازار روندهای بهتری را خواهند داشت.