کد خبر : 275263 تاریخ : ۱۴۰۰/۵/۳۱ - 01:14
بازتاب انتقاد مسیح مهاجری از عملکرد صداوسیما

21 اوت 2021- 30 مرداد 1400

هیئت تحریریه

تارنمای ایران فرانت پیج

برگردان و اقتباس علی‌اصغر شهدی

[email protected]

 

مسیح مهاجری روزنامه‌نگار کهنه‌کار و باسابقه از تصویری که تلویزیون دولتی ایران از گروه طالبان ترسیم کرده، انتقاد کرد و گفت: «عده‌ای درصدد هستند چهره جدیدی از تروریست‌های طالبان به نمایش بگذارند و وانمود کنند که آن‌ها دست از خشونت برداشته‌اند و قرار است اهل مسالمت باشند. آنچه از این گروه منعکس می‌شود با واقعیات هم‌خوانی ندارد و بر اساس تجربه این تروریست‌ها در زمان تحکیم قدرت، همه وعده‌های خود را فراموش خواهند کرد.»

سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی در این مطلب تأکید کرده است که تلویزیون دولتی از تحلیلگران می‌خواهد تا تصویر زیبایی از طالبان را در تلویزیون ارائه دهند.

 

 وی به مسئولین تلویزیون، دوران رضاشاه را یادآوری کرد که در آن برای فریب مردم به مراسم عزاداری امام حسین (ع) می‌رفت و حتی برای عزاداری امام بر سرش گل می‌مالید، اما وقتی به قدرت رسید، مساجد را بست و حسینیه‌ها را به انبار تبدیل کرد.

مهاجری که خود یک روحانی است در بخش دیگری از سرمقاله خود با عنوان «پرده‌ها کنار می‌روند» نوشت: «گروه تروریستی طالبان با اعزام عوامل خود به مساجد و حسینیه در شهرهای مختلف افغانستان و تظاهر به موافقت با عقاید شیعیان تلاش می‌کند تا آن‌ها را فریب دهد، گویی می‌خواهد با دادن وعده‌های زیبا به مخالفان خود و زنان افغان، برای تحکیم حاکمیت خود وقت بخرد. بی‌شک این گروه متحجر و تروریست پس از تحکیم قدرت، همه وعده‌های خود را زیر پا گذاشته و به دنبال دستیابی به اهداف قرون‌وسطایی خود خواهد بود.»

طالبان در چارچوب یک توطئه دقیق آمریکایی به قدرت رسیده‌اند که رئیس‌جمهور فاسد و روسای ارتش افغانستان بخشی از آن بوده‌اند و تمام آنچه در هفته‌های اخیر اتفاق افتاده، صحنه‌سازی‌هایی برای به اجرا درآمدن همین توطئه بوده است.

مهاجری تأکید کرد: «این روزها فیلم‌هایی در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود که نشان می‌دهد رهبران طالبان با هواپیماهای آمریکایی به افغانستان بازمی‌گردند، تروریست‌ها مجسمه شهید مزاری را منفجر می‌کنند و رهبران آن به عوامل خود دستور می‌دهند تا منتظر تصرف پنجشیر و سپس اعدام مخالفان باشند. عوامل طالبان به‌مجرد ورود به شهرهای شیعه‌نشین، پرچم‌های عزای حسینی را به زیر کشیدند و پرچم‌های طالبان را جایگزین آن‌ها کردند؛ البته بعداً به دستور رهبران خود اجازه نصب پرچم‌های حسینی را هم دادند. این چهره واقعی طالبان است و آنچه این روزها رسانه‌ ملی ما از این گروه به تصویر می‌کشند، غیرواقعی است.»

حرکتی که آمریکایی‌ها این روزها انجام می‌دهند تا از طالبان فاصله بگیرند و آنچه برخی رسانه‌های غربی در همین زمینه می‌گویند و می‌نویسند، بخشی از همان توطئه برای فریب افکار عمومی است. طالبان به دلیل ایدئولوژی سلفی خود نمی‌تواند تغییر کند. این گروه به دلیل وابستگی قومی، حکومت افغانستان را مختص پشتو‌ها می‌داند و اگر در مراحل اولیه قدری از افراط‌گرایی کاسته و کوتاه بیاید این صرفاً یک تاکتیک خواهد بود، چراکه در مراحل بعدی حاکمیت را انحصاری خواهد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان که اکنون وزیر فرهنگ و ارشاد آن‌ها شده است، در اولین مصاحبه خود گفت: «ما اصول اسلامی و قوانین شرعی خود را خواهیم داشت و این حق ما است. زنان در چارچوب قوانین اسلامی و شرع خواهند توانست به کار خود ادامه دهند.»

به گفته مهاجری این اظهارات به‌روشنی نشان می‌دهد که طالبان از اعتقادات خود کوتاه نخواهد آمد، زیرا اسلام و شریعت ازنظر این گروه متحجر دقیقاً همان است که در آغاز پیدایششان عملاً نشان دادند. به همین دلیل بهتر است کسانی که در ایران به جذب این گروه امید بسته‌اند، در تحلیل خود تجدیدنظر کنند و مطمئن باشند که اگر به راهی که در پیش‌گرفته‌اند ادامه دهند، بعدازآنکه پرده‌ها کنار بروند و توطئه مشترک آمریکا و طالبان علیه ملت افغانستان و ایران برملا شود، پشیمان خواهند شد.