کد خبر : 265188 تاریخ : ۱۴۰۰/۵/۲۵ - 13:45
بازخوانی « تراژدی مرگ» بر اثر «وبا» در محرم سال ١٣١٠ هجری قمری محرم سال 1443 آغاز شده است. محرم امسال به دلیل شیوع ویروس همه‌گیر کرونا متفاوت از همه سال‌های گذشته شده است . در این ارتباط متخصصان، برخی روحانیون و همچنین کارشناسان هشدار داده‌اند که بهتر است امسال مراسم عزاداری به‌صورت مجازی به‌گونه‌ای که هر خانه یک حسینیه باشد، برگزار شود تا سلامت جامعه و جان افراد حفظ شود.
ستاره صبح آنلاین-محرم سال 1443 آغاز شده است. محرم امسال به دلیل شیوع ویروس همه‌گیر کرونا متفاوت از همه سال‌های گذشته شده است . در این ارتباط متخصصان، برخی روحانیون و همچنین کارشناسان هشدار داده‌اند که بهتر است امسال مراسم عزاداری به‌صورت مجازی به‌گونه‌ای که هر خانه یک حسینیه باشد، برگزار شود تا سلامت جامعه و جان افراد حفظ شود. ازآنجاکه حماسه کربلا رویدادی دردناک، احساسی، هیجانی و پرطرفدار است متخصصان و صاحبنظران بر این عقیده‌اند که امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعیین‌شده از سوی ستاد مقابله با کرونا در این مراسم‌ها امکان‌پذیر نیست، شواهد و قرائن نشان می دهد که مراسم ها بدون رعایت پروتکل ها در روزهای گذشته برگزار شده است. این در حالی است که براساس آمارهای رسمی بیماری اپیدمی تاکنون بیش از 97 هزار نفر ایرانی را به کام مرگ برده است. با این وجود عده ای در فضای مجازی یا از تریبون ها مردم را تشویق به عزاداری می کنندو می گویند از کرونا نترسید .برای آن‌که روشن شود که بی‌احتیاطی و عدم توجه به پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند عواقب تلخی داشته باشد، ستاره صبح تراژدی غم‌انگیز مرگ روزانه 1500 نفر بر اثر بیماری همه‌گیر «وبا» در تهران در محرم 1310 هجری قمری (133 سال پیش) را مرور می کند تا مردم عبرت بگیرند و دچار فاجعه ای که در گذشته شده‌اند نشوند.

این ماجرای تلخ به نقل از کتاب حیات یحیی جلد ۱، ص ۱۱۶ به قلم یحیی دولت‌آبادی، تاریخ نگار ، نویسنده و مشروطه‌خواه که چند دوره پس از مشروطه نماینده مجلس شورای ملی بوده است، بازنشر می‌شود. دولت‌آبادی در کتاب حیات یحیی نوشت: «مردم به عادتِ دیرین، به عزاداری می‌پردازند. اجتماعات و مراودات فزونی می‌گیرد. اسبابِ انتشارِ مرضِ وبا از هر طرف مهیا می‌شود. از روز دوم محرم، «وبا» طغیان می‌کند. هنوز به دهم نرسیده، روزی صدها نفر از مردم هلاک می‌شوند. وبا روزبه‌روز بر طغیان خود می‌افزاید. اضطرابِ مردم به حدِ کمال می‌رسد. هر کس بیشتر می‌ترسد، زودتر می‌میرد. شمار مردگان در تهران به‌روزی ۱۵۰۰ نفر می‌رسد. اموات را در تابوت و تابوت را بر پشتِ الاغ به قبرستان می‎برند و هیچ‌گونه تشریفات برایِ هیچ مُرده‌ای از هر خانواده‌ای، به‌جا نمی‌آورند. به این سادگی و آسانی باز یک روز و دو روز، جنازه‌هایِ عزیزان در برابرِ پدران و مادران و ارحام و اقارب بر زمین است و وسایلِ کفن‌ودفن آن‌ها فراهم نمی‌شود.» فرق امروز با حدود 130 سال پیش این است که امروز سطح بهداشت بالاست و آگاهی مردم از خطرات بیماری‌های واگیردار نیز افزایش‌یافته است. آنچه در ایام محرم سال 1310 هجری قمری اتفاق افتاد می‌تواند درس عبرتی برای مسئولان و مردم ایران در این روزهای کرونایی در میانه ماه‌های محرم و صفر باشد.