کد خبر : 20807 تاریخ : ۱۳۹۸/۶/۵ - 10:10
گزارش خبری- تحلیلی ستاره صبح چراغ سبز روحانی به مذاکره اشاره: موضوع تأمین منافع ملی و حفظ حقوق مردم مهم‌ترین رسالتی است که 24میلیون رأی‌دهنده به حسن روحانی در روز 24 اردیبهشت 1396 بر دوش او گذارده‌اند. یکی از خواسته‌های رأی‌دهندگان تعامل با نظام بین‌الملل و کاستن از تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بوده است. البته این مهم در شعارهای حسن روحانی نیز کاملاً مشهود بود. به همین دلیل دولت تدبیر و امید پس از 23ماه مذاکرات مستمر با گروه 1+5 و همچنین مذاکره مستقیم با وزیر خارجه ایالات‌متحده، سرانجام به توافق تاریخی هسته‌ای که در روز 23 تیرماه 1394 انجامید رسید. این توافق در قالب برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) از 26 دی‌ماه 1394 اجرایی شد و دریچه ایران بر روی سرمایه‌گذاران خارجی گشوده شد و در پرتو آن در سال‌های 95 و 96 میلیاردها دلار پول‌های بلوکه‌شده ایران به خزانه برگشت و در مدت 2.5 سال، ایران توانست نفتش را بفروشد و پول آن را به خزانه برگرداند. اما با روی کار آمدن ترامپ شرایط تغییر کرد و ایالات‌متحده از برجام خارج شد و روابط تهران-واشنگتن بار دیگر به حالت خصمانه درآمد و احتمال جنگ نیز وجود داشت. مقاومت از یک‌سو و دیپلماسی هوشمندانه از سوی دیگر، زمینه را برای بازگشت دوباره تعامل ایران با غرب آماده کرده است. دراین‌ارتباط روحانی می‌گوید: اگر بدانم که به یک جلسه‌ای بروم و باکسی ملاقات کنم که کشور من آباد و مشکلات مردم حل می‌شود دریغ نخواهم کرد، اصل منافع ملی ملت ما است. این اظهارنظر روحانی یعنی چراغ سبز دوباره به مذاکره. روحانی مزایای برجام را برشمرد و گفت: بعد از مذاکره به‌جای یک‌میلیون بشکه نفت، ۲ میلیون و هشت‌صد هزار بشکه نفت صادر و میلیاردها دلار پول برای کشور آورده شد. در همین حال منابع خبری از قول رئیس جمهور فرانسه گزارش دادند که شرایط برای گفت‌وگوی ترامپ و روحانی فراهم شده است.در ادامه سخنان رئیس‌جمهور را مرور می‌کنیم.

ستاره صبح-

دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در همایش ارائه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در توسعه زیرساخت‌های روستایی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: معتقدم برای منافع ملی کشورمان از هر ابزاری باید استفاده کرد. اگر بدانم که به یک جلسه‌ای بروم و باکسی ملاقات کنم که کشور من آباد و مشکلات مردم حل می‌شود دریغ نخواهم کرد، اصل منافع ملی ملت ما است.

دست قدرت و دیپلماسی باید باهم باشد
روحانی گفت: اگر قرار باشد ما کشور را با زحمت و فشار بر مردم اداره کنیم که هرکسی می‌تواند این کار را انجام دهد. البته قبول داریم که دشمن و بر ما و ملت فشار می‌آورد. ولی ما می‌ایستیم تا به منافع ملی و استقلال برسیم؛ نه‌تنها خسته نمی‌شویم، بلکه لذت می‌بریم و قوی‌تر می‌شویم. ممکن است کشتی ما را توقیف کنند که در این صورت برای تصحیح کار غلط آن‌ها و رهایی کشتی هم مذاکره می‌کنیم و هم ممکن است با دلایل قانونی کشتی آن‌ها را توقیف کنیم. باید هر دو کار را انجام دهیم که توأم با زحمت است. دست قدرت و دست دیپلماسی هر دو باید باهم باشد، ما باید از قدرت نظامی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود استفاده کنیم.

دستاوردهای مذاکره و شکستن بت تحریم
روحانی با اشاره به اینکه باید مذاکره کنیم، گفت: گروهی در گوش خود پنبه کرده‌اند و می‌گویند ما از مذاکره با ۶ قدرت بزرگ چه سودی بردیم و خاصیت مذاکرات چه بود؟ ما بعد از مذاکره به‌جای یک‌میلیون بشکه نفت، ۲ میلیون و هشت‌صد هزار بشکه نفت صادر کردیم. میلیاردها دلار پول برای کشور آورده شد، هرماه حدود یک میلیارد از پول‌های حبس شده آزاد شد، قطعنامه‌هایی که آمریکا ۳۰ سال برای آن‌ها زحمت‌کشیده بود مثل بتی که ابراهیم شکست آن‌ها را شکستیم. وقتی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی وارد کشور می‌شدند کسی از ورود آن‌ها نمی‌گفت؛ اما حالا که رفته‌اند می‌گویند چرا آن‌ها می‌روند؟ وقتی‌که این گروه‌ها می‌آمدند چرا چشمان خود را بسته بودید؟

اشاره روحانی به مذاکره با فرانسه
رئیس‌جمهور اظهار داشت: در زمینه هسته‌ای دو قدم مهم برداشته‌ایم اما مذاکره هم می‌کنیم، وزیر خارجه از پاریس برای مشورت با ما بازمی‌گردد و دوباره به فرانسه سفر می‌کند و پس از جلسه امروز بازهم با مسئولین مربوطه بحث و مشورت خواهیم داشت. ممکن است راهی را برویم که صد درصد موفق نباشد اما باید کار و اقدام خود را انجام دهیم حتی اگر احتمال موفقیت ۱۰ یا ۲۰ درصد هم است باید تلاش کنیم و پیش رویم و نباید فرصت‌ها را از دست دهیم.

عملکرد دولت تدبیر و امید در ارائه خدمات 
به روستاها
روحانی گفت: از سال ۹۲ تا امروز در هر هفته به سی روستا آب‌رسانی کردیم که ۶ و نیم برابر رشد داشته و جمعیت روستایی تحت پوشش هفت و نیم برابر شده است. روستاهایی که ۱۰ خانوار به بالا دارند همه دارای برق هستند و این کار ادامه دارد، البته روستاهایی که کمتر از ۱۰ خانواده‌دارند با زحمت به آن‌ها برق‌رسانی می‌شود. در هفته به ۴۷ روستا گاز رسانده می‌شود که در این ۶ سال به‌اندازه همه تاریخ  به روستاها گاز رسانده‌ایم. در هر هفته به‌طور متوسط ۳۵ کیلومتر از جاده‌ها بهسازی و آسفالت می‌شود. پوشش تلفن همراه که امروز موردنیاز مردم است در هر هفته ۱۰۹ روستا به شبکه متصل می‌شود و در هر هفته۹۸ روستا به شبکه ملی اطلاعات اضافه می‌شود و در هر هفته ۱۶ پایگاه سلامت به وجود می‌آید.