کد خبر : 20796 تاریخ : ۱۳۹۸/۶/۲ - 14:39
عزم قوه قضائیه در برخورد با مفسدان جدی است بازداشت دو نماینده اصولگرای مجلس در ارتباط با اخلال در بازار خودرو اشاره: احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده پیشین مجلس روز 22 تیر ماه طی نامه‌ای سرگشاده به حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه نسبت به اقدامی توسط دادستانی تهران درباره پرونده یک نماینده متهم به فساد اقتصادی و چگونگی آزادی او هشدار داد. این نامه که در خبرآنلاین و دیگر خبرگزاری‌ها منتشر شد، بازتاب گسترده‌ای داشت. این نماینده «محمد عزیزی» نماینده ابهر است که روز چهارشنبه گذشته به اتهام اخلال در بازار خودرو به همراه «فریدون احمدی» نماینده زنجان بازداشت شد. در همین حال هفته گذشته «هاشم یکه‌زارع» مدیرعامل ایران‌خودرو نیز بازداشت و سیدجواد سلیمانی، مدیرعامل سایپا به مدت شش ماه ممنوع‌الخروج شد. سخنگوی دولت اعلام کرده دلیل بازداشت یکه‌زارع افزایش سرخود قیمت خودرو بوده، اما توضیح نداده حال چه بر سر قیمت خودروها خواهد آمد؟ آیا افزایش قیمت‌ها به حالت قبل بازخواهد گشت یا خیر؟ گفتنی است این بار دادسرای ویژه جرایم اقتصادی برای این دو نماینده مجلس، یعنی محمد عزیزی و فریدون احمدی هر یک 10 میلیارد تومان قرار وثیقه صادر کرده است. از آنجا که متهمان نتوانستند این وثیقه را تأمین کنند، روانه زندان شدند. به نظر می‌رسد که عزم قوه قضائیه برای مقابله با مفسدان چه مقام باشد، چه نماینده مجلس و چه افراد دیگر جدی است. اقدامی که مردم از آن خشنود هستند و منتظرند تا سرچشمه‌های فساد در هرجا که هست خشکانیده شود. حال توپ در زمین مجلس است. باید دید برخورد رئیس مجلس و نمایندگان با موضوع دو نماینده که در بازار خودرو اخلال و زمینه را برای گران شدن خودرو فراهم کرده‌اند و از این طریق به مردم آسیب رسانده‌اند چه خواهد بود؟ گزارش پیش‌رو به این موضوع می‌پردازد:

ستاره صبح-

چهارشنبه هفته گذشته خبری در فضای مجازی و سپس روی خروجی خبرگزاری‌ها مبنی بر بازداشت دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی منتشر شد. گزارش‌ها حاکی از آن بود که «محمد عزیزی» و «فریدون احمدی»، دو عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ارتباط با پرونده مربوط به سایپا بازداشت و به زندان اوین منتقل شده‌اند. علیرضا سلیمی، عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در همین باره، گفت: تاکنون مدارک لازم و اسناد مرتبط با بازداشت دو نماینده مجلس توسط قوه قضاییه به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نرسیده است». وی همچنین گفته بود این هفته با تکمیل مدارک و اسناد تخلف این دو نماینده، جلسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان برگزار خواهد شد. عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان همچنین تصریح کرد: بعد از رؤیت اسناد و مدارک، سریعاً درباره عدول از وظایف نمایندگی بررسی شده و درباره آن تصمیم‌گیری خواهیم کرد. در این بین خبرگزاری فارس گزارش کرده بود که فریدون احمدی و محمد عزیزی، نمایندگان زنجان و ابهر پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شدند، اما با قرار وثیقه یک میلیاردی آزاد شدند. بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز و سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز در گفت‌وگویی با ایسنا اعلام کرده موضوع بازداشت این دو نفر از حدود یکی دو ماه پیش مطرح بوده است.

محمد عزیزی کیست؟
فرارو در گزارشی آورده است که محمد عزیزی، نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه در استان زنجان با کسب ۲۵۰۰۰ از ۱۲۵۰۰۰ رأی حوزه انتخابیه به عنوان نفر اول به دور دوم انتخابات راه یافت و در دور دوم در رقابت با نماینده وقت (خان‌محمدی) با کسب ۳۷۶۹۳ رأی از مجموع ۷۳۰۰۲ رأی 51.63 درصد آرا در دور دوم به مجلس راه یافت. احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز شنبه (۲۲ تیر) در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه نوشته بود که دادگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی محمد عزیزی را احضار و برای او وثیقه پنج میلیاردی صادر کرده بود، اما این نماینده از تودیع وثیقه خودداری کرد. بنابر گزارش‌ها، در پی روانه شدن این نماینده به زندان، دادستان تهران با تعیین این میزان وثیقه برای وی مخالفت و از بازپرس خواسته بود که قرار بازداشت او را به التزام به حضور با قول شرف، یعنی نازل‌ترین نوع قرار تبدیل کند! به نوشته توکلی، نماینده ابهر حتی حاضر به امضای این قرار نیز نشده و در بازداشت مانده تا دادستان تهران برای راضی کردن او به امضای قرار و آزادی‌اش شخصاً به بازداشتگاه رفته است. احمد توکلی در نامه‌اش به رئیس قوه قضائیه به این موارد اعتراض و خواستار رسیدگی سریع و بی‌طرفانه به این پرونده شده بود. همان زمان برخی رسانه‌ها ازجمله امتداد در گزارش‌های خود نوشتند که پرونده عزیزی مربوط به پرونده واردات پوشک مولفیکس است. خبرگزاری فارس در خبری نوشت: «یک شرکت بهداشتی در ابهر که در زمینه پوشک فعالیت دارد با سرمایه‌گذار ترکیه‌ای سال گذشته نزدیک به ۵۰ میلیون دلار ارز دولتی برای واردات مواد اولیه پوشک دریافت کرد و پس از واردات با انحصارطلبی از دادن این مواد به شرکت‌های پایین‌دستی امتناع ورزید. در نتیجه باعث کمبود و افزایش ناگهانی و چند برابر قیمت پوشک شد». حال، اما عزیزی در ارتباط با فساد خودروسازی بازداشت شده است. محمد عزیزی، نماینده ابهر از چهره‌های شناخته شده اصولگراست که در نهادهای وابسته به این جریان، از شهرداری دوره احمدی‌نژاد و قالیباف گرفته تا فرمانداری در دوره احمدی‌نژاد و مدیریت صداوسیما در دوره لاریجانی را تجربه کرده است. عزیزی پیش از این مدیر اطلاعات و اخبار صداوسیمای مرکز کرمانشاه و گلستان بود و دوره احمدی‌نژاد به شهرداری و معاونت اجتماعی منطقه ۱۵ رفت و بعد از ریاست جمهوری احمدی‌نژاد نیز به وزارت کشور رفت و مدتی فرماندار ابهر شد.

فریدون احمدی، اصولگرا
فریدون احمدی، نماینده زنجان و طارم دیگر چهره اصولگراست که به اتهام اخلال در بازار خودرو بازداشت شده است. احمدی همانند عزیزی در انتخابات دور دهم مجلس شورای اسلامی با پیروزی شکننده توانست به خانه ملت راه یابد. وی که به صورت مستقل در انتخابات ظاهر شد با کسب ۴۴۳۰۳ رأی از مجموع ۱۱۵۵۷۴ رأی معادل 38.33 درصد آرا در دور دوم به مجلس راه پیدا کرد. این نماینده 52 ساله نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس است و طی سال‌های تصدی‌گری غضنفری در دولت احمدی‌نژاد، مناسبی همچون قائم‌مقامی وزارت صنعت، معدن و تجارت و ریاست هیئت عامل ایمیدرو را تجربه کرده است. او همچنین در کارنامه‌اش پست‌های دیگری نظیر معاونت وزیر بازرگانی، عضویت در هیئت‌مدیره بانک و بیمه و رئیس هیئت‌مدیره خودروسازی و هواپیمایی را دارد. احمدی همچنین در فراکسیون امام‌زادگان مجلس شورای اسلامی در جایگاه دبیر دومی قرار دارد.

اخلال‌گران بازار خودرو
دستگیری این دو عضو کمیسیون صنایع مجلس، دو روز پس از برکناری و بازداشت «هاشم یکه‌زارع» مدیرعامل ایران‌خودرو در دفتر کارش صورت گرفت. از سویی گفته می‌شود جواد سلیمانی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز برای شش ماه ممنوع‌الخروج شده است. سخنگوی قوه قضاییه دراین‌باره گفته پرونده فساد در خودروسازی ۲۵ متهم دارد که شش نفر آنها بازداشت شده‌اند. سخنگوی دولت علت برکناری هاشم یکه زارع را افزایش عمدی و بدون هماهنگی قیمت خودرو اعلام کرده است. بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز می‌گوید: «مبارزه با تخلف در خودروسازی‌ها زمانی از حالت شعاری بیرون می‌آید که با هر متخلفی در هر رده پیدا و پنهان و در هر جایگاه برخورد شود و همه کسانی که در فساد صنعت خودرو دخیل بودند، کم‌کاری، کاهلی، سهل‌انگاری یا حمایتی از آنها شده باید پاسخگوی وضع فعلی باشند. این امر می‌تواند نابسامانی بازار خودرو را که به گرده مردم فشار می‌آورد تعیین تکلیف کند». نماینده شیراز در پیامی توییتری نوشت که مردم منتظرند همه رانت‌خواران پیدا و پنهان مافیای خودرو در هر جایگاهی که هستند پای میز محاکمه آورده شوند.