کد خبر : 20734 تاریخ : ۱۳۹۸/۵/۱۶ - 10:12
گزارش در نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه با شهردار تهران چه گذشت؟ اشاره: روز گذشته و در آستانه روز خبرنگار، نشست صمیمی و دوستانه اصحاب رسانه با شهردار تهران در موسسه همشهری برگزار شد. در این نشست که مدیران مسئول روزنامه‌های سراسری و همچنین خبرگزاری‌ها در آن حضور داشتند، مهندس پیروز حناچی شهردار تهران از لزوم جلب مشارکت مردم برای تحقق ایده «تهران، شهری برای همه» با کمک رسانه‌ها سخن گفت. وی همچنین از رسانه‌ها خواست برای بهبود زیست شهری با کمک شهرداری به تولید محتوا و نقد سازنده بپردازند. گفتنی است قبل از روی کار آمدن محمدباقر قالیباف در سال 84، شهرداری برجای‌مانده از دوران احمدی‌نژاد ٣٠‌هزار نفر پرسنل داشت و در سال 96 که قالیباف شهرداری را تحویل داد تعداد پرسنل به ۶۸ هزار نفر رسید. به گزارش شورای شهر در دوره وی بیش از ١٣٠‌هزار حقوق‌بگیر در شهرداری وجود داشت. گزارش پیش رو به این نشست اختصاص دارد.

ستاره صبح-

در آستانه روز خبرنگار، نشست صمیمی و دوستانه اصحاب رسانه با شهردار تهران در موسسه همشهری برگزار شد. پیش از این دیدار، شهردار تهران مثل هر هفته در پویش «سه‌شنبه‌های بدون خودرو» با دوچرخه به محل کارش رفت. در این جلسه که اکثر مدیران مسئول روزنامه‌های سراسری و همچنین خبرگزاری‌ها حضور داشتند، نخست تعدادی از اصحاب رسانه نقطه‌نظرهای خود را در خصوص مسائل و مشکلات کلان‌شهر تهران بیان و به نقش مهم و بی‌بدیل رسانه‌ها در زمینه تنویر افکار عمومی برای فرهنگ‌سازی شهری و داشتن شهری روان، سبز و به‌دوراز ناهنجاری‌ها تأکید و اشاره کردند و از شهردار تهران خواستند به کمک ‌رسانه‌ها مشکلات کنونی پایتخت را برطرف کند.

تقدیر رسانه‌ها از برگزاری انتخابات شورایاری‌ها
سخنرانان از برگزاری نخستین انتخابات تمام الکترونیک «شورایاری‌ها» که اخیراً توسط شهرداری تهران برگزار شد تقدیر و آن را گام مثبت برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک در دیگر کلان‌شهرها ارزیابی کردند. به گفته آنان این اقدام می‌تواند زمینه را برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیک برای انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری و شورای شهر ششم فراهم سازد؛ چراکه در انتخابات تمام الکترونیک اعمال‌نفوذ و تقلب صفر است زیرا تمام مراحل انتخابات الکترونیک از قبل تعریف‌شده است.

درخواست شهردار از رسانه‌ها برای بهبود زیست شهری
پس از اظهارنظر مدیران مسئول رسانه‌ها، مهندس پیروز حناچی که بیشتر از 250 روز است سکان شهرداری پایتخت را در دست گرفته، نقطه‌نظراتش را صریح و بی‌پرده با اصحاب رسانه در میان گذاشت و از آنان خواست برای بهبود زیست شهری به کمک شهرداری با ارائه گزارش، تولید محتوا و نقد سازنده بپردازند.حناچی گفت: برگزاری انتخابات تمام الکترونیک شـورایاری‌ها اقدام بزرگ و منحصربه‌فردی بود که نخستین بار توسط شهرداری باهدف تغییر فضای مدیریت شهری به کمک مردم انجام شد.شهردار تهران با طرح این پرسش که «آیا ما به دنبال شهری با ساختمان‌های زیاد هستیم یا اینکه شهر را باید به‌گونه‌ای بسازیم که ارتباطش با گذشته حفظ شود؟» خاطرنشان کرد: شهر«کوبه» ژاپـن در جنگ جهانی دوم ویران شد اما ژاپنی‌ها پس از جنگ آن را به‌گونه‌ای بازسازی کردند که ارتباط این شهر با گذشته‌اش حفظ شد. افراد در شهرها باید حس تعلق پیدا کنند.

دخل‌وخرج شهرداری همخوانی ندارد
شهردار تهران گفت: به دلیل افزایش تعداد پرسنل در دوره‌های گذشته اکنون دخل‌وخرج شهرداری با همدیگر نمی‌خواند زیرا شهرداری تهران از گذشته 10 هزار میلیارد تومان به بانک شهر بدهکار است. شورای شهر و شهرداری تصمیم دارند تا این بدهی را تسویه نکنند کارهای جدید عمرانی را آغاز نکنند.حناچی با اشاره به این موضوع گفت: در حال حاضر تعداد پرسنل موجود در شهرداری سه برابر نیاز شهرداری است.

سه ویژگی شهرها از نگاه حناچی
شهردار تهران در این نشست به سه ویژگی عمده شهر اشاره کرد و افزود: اولین نکته مساحت، میزان تردد و ظاهر شهرهاست که نگاه هر شخص تازه‌وارد به یک شهر را این موضوعات به خود جلب می‌کند. موضوع مورد اهمیت دیگر تصمیمات سیاست‌گذاران درباره شهرهاست. سومین ویژگی نیز منافع شهروندان ساکن در شهرهاست. پیروز حناچی تصریح کرد: سیاست شورای شهر و شهرداری تهران بر این است که شهر را با استفاده منافع شهروندان، رعایت و تحقق مطالبات شهروندان اداره کنیم؛ به‌گونه‌ای که شهر برای همه قابل زیست باشد.شهردار تهران با اشاره به اینکه گفتگو و تعامل با شهروندان و در میان گذاشتن واقعیت‌ها می‌تواند اداره شهر را بهتر ازآنچه هست کند، افزود: تهران به دلیل داشتن تپه‌ها و روستاهای خوش‌آب‌وهوا -که در قدیم بودند و اکنون نیستند- و همچنین نزدیکی این شهر به طبیعت و کوه مرتفع و زیبای البرز -که در سال 240 میلیون مترمکعب آب به شهر می‌رساند- یکی از زیباترین شهرهای دنیا به‌حساب می‌آید.

برگزاری انتخابات الکترونیک
شهردار تهران در این نشست با اشاره به برگزاری انتخابات شورایاری‌ها گفت: هرچند استقبال از انتخابات شورایاری‌ها مطلوب نبود، اما برگزاری انتخابات به‌صورت تمام الکترونیک یک دستاورد بزرگ برای شهر تهران و کشور به‌حساب می‌آید. وی افزود: ما توانستیم در مدت 30 روز این کار مهم را از طریق استقرار 7000 هزار کامپیوتر -که از وزارت کشور به شهرداری تهران منتقل‌شده بودند- انجام دهیم؛ این اقدام یک مانور بزرگ و بی‌سابقه به‌حساب می‌آید.

ریشه آلودگی هوای تهران
حناچی گفت: تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که 40 درصد آلودگی هوا به خودروهای شخصی مربوط است. دراین‌ارتباط وزارت نفت با تولید بنزین یورو 4 و یورو 5 توانسته به بهبود هوای تهران و دیگر شهرها کمک کند. وی همچنین خاطرنشان کرد: موضوع دیگر این است که شهرداری با خودروسازان در قالب گفتگوست تا خودروهای استاندارد و روز دنیا را تولید کنند. موضوع دیگر برای زیست بهتر کاهش استفاده از خودروهای شخصی است که دراین‌ارتباط رسانه‌ها باید فرهنگ‌سازی کنند تا مردم قانع شوند که عدم استفاده از خودروی شخصی ، اتوبوس و مترو به‌سلامت زیست شهری کمک می‌کند.حناچی از رسانه‌ها خواست در این زمینه فرهنگ‌سازی کرده و از شهروندان بخواهند ترددهای شهری را کاهش داده و از وسایط نقلیه عمومی استفاده کنند. حناچی اعلام کرد: در حال حاضر 5400 اتوبوس در پایتخت داریم که 2700 دستگاه آن‌ها فرسوده و دودزا هستند؛ ما در تلاشیم تا اتوبوس‌های فرسوده و دودزا را بازسازی و درست کنیم.

توسعه فضاهای عمومی
شهردار تهران در ارتباط با فضای سبز شهر تهران نیز گفت: به دنبال توسعه و گسترش فضای سبز هستیم و دراین‌ارتباط جلوی ساخت دو برج که در فضاهای عمومی در حال ساخت بود را گرفتیم و آن را به فضای عمومی اضافه کردیم. در آینده نیز این سیاست ادامه دارد و بدون ملاحظه جلوی ساخت‌وسازهای خلاف ضابطه را خواهیم گرفت.

توقف تراکم فروشی
شهردار پایتخت در پایان سخنانش گفت: اداره شهر تهران با تراکم فروشی که بیشتر از دو دهه است ادامه دارد. حناچی ضمن اشتباه خواندن این سیاست افزود: فروش تراکم، تهران را در آینده غیرقابل‌سکونت خواهد کرد؛ بنابراین باید جلوی تراکم فروشی باهدف ازدحام جمعیت گرفته شود. وی خطاب به اصحاب رسانه گفت: برای توقف تراکم فروشی دو راهکار وجود دارد و ما برای اداره شهر بدون تراکم فروشی دو لایحه به دولت ارائه داده‌ایم؛ یکی لایحه مربوط به ارزش‌افزوده و حذف معافیت‌ها و یا به حداقل رساندن آن‌هاست، لایحه دوم تأمین مالی پایدار است که به شهرداری‌ها کمک خواهد کرد که چگونه شهر را بدون تراکم فروشی اداره کند. حناچی از مدیران اصحاب رسانه‌ها خواست در خصوص تصمیم این لایحه به شهرداری کمک کند و با انتشار گزارش و مطلب، فضا را برای تصویر این دو لایحه در دولت و مجلس فراهم کنند.